EKSKLUZIVNO ZA KURIR SELEKTOR PORTUGALA: Srbi, ne brinite, igraćete u Francuskoj!
Foto: Profimedia

Intervju, Fernando Santos vidi naše fudbalere na EURu

EKSKLUZIVNO ZA KURIR SELEKTOR PORTUGALA: Srbi, ne brinite, igraćete u Francuskoj!

Fudbal -
Voli Srbiju Fernando Santos za Kurir govori o raspletu u našoj kvalifikacionoj grupi, saradnji s Ljubinkom Drulovićem, ali i o tome šta nedostaje „orlovima“ i Portugalu za osvajanje trona

Selektor reprezentacije Portugala Fernando Santos u ekskluzivnom intervju za Kurir kaže da će Srbija igrati na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, kao i da mu je Ljubinko Drulović ostao u najlepšem sećanju od naših igrača, dok Nemanju Vidića smatra najboljim srpskim fudbalerom ikada!Koji vam je srpski igrač najviše ostao u sećanju?- Svih ovih godina sarađivao sam s velikim brojem vaših fudbalera. U najboljem sećanju mi je ostao Ljubinko Drulović. Naši putevi su se ukrstili u Portu 1998, što je bio moj prvi veliki klub. Već u prvoj sezoni smo osvojili titulu, a sledeće dve po kup. Zajedno smo i napustili Dragao, ja sam otišao u Grčku, a on u Benfiku, gde sam kasnije i ja prešao.Ko je, prema vašem mišljenju, najbolji srpski fudbaler?- Nemanja Vidić, mada je Ivanović tik uz njega. Međutim, Matić i Tadić su već zvezde Premijer lige, Mitrović blista u Anderlehtu, a Ljajić i Nastasić će tek „eksplodirati“. Ovi momci mogu da prevaziđu Nemanju, a već sad pokazuju da imate svetlu budućnost.Šta vam je prva asocijacija za našu zemlju?- Strast! Osetio sam srpsku gostoljubivost, uživao u odličnoj hrani, piću i zabavi do zore. Ipak, kad sam dolazio u Srbiji, svake sekunde sam u vašem narodu osećao neverovatnu strast. Takođe, šampionska generacija Crvene zvezde iz 1991. godine je nešto što me prvo asocira na Jugoslaviju, Srbiju, Beograd... Zaista sam se divio magiji Savićevića, Prosinečkog, Pančeva...Šta mislite o sadašnjoj snazi Srbije?- Imate snažan tim, skoro svi srpski igrači imaju važnu ulogu u najboljim klubovima na svetu! Ipak, grupa je specifična i jedan potez može sve da preokrene. Ronaldov gol u Kopenhagenu, kad je srušio Dance u poslednjem minutu, potpuno je preokrenuo naše šanse za Evropsko prvenstvo. Nadam se da vi nećete imati takav momenat u Lisabonu.Kako vidite rasplet u našoj kvalifikacionoj grupi za Euro 2016?- Bez obzira na to kako trenutno izgleda tabela, Srbiju nikako ne možete otpisati. Mislim da ona može na EP, makar preko baraža. Mi i Danska imamo najveće šanse za direktan prolaz, ali Jermenija, a posebno Albanija neće propustiti priliku da kazne svaku grešku.

MentalitetSRBIJA SLIČNA PORTUGALUIma li sličnosti između Srbije i Portugala?Činjenica je da podbacimo kad je najvažnije i imamo ogromnu psihološku blokadu, te najbitnije mečeve odigramo traljavo, zbunjeno i slabo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track