BLOG UŽIVO: Eto pojačava Mihajlovićevu Sampdoriju

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Eto pojačava Mihajlovićevu Sampdoriju

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

19:11 - Uzbudljiv remi u derbiju Rima, Sampdorija drži korakFudbaleri Lacija i Rome odigrali su veoma zanimljiv i neizvestan meč derbija Rima, u kojem nije bilo pobednika 2:2 (2:0) u 18. kolu italijanske Serije A. Posle prvog poluvremena 142. "Derbi dela Kapitale" činilo se da će Lacio ostvariti pobedu jer je imao veliku prednost od 2:0 golovima Stefana Maurija i Felipea Andersona, ali tako nije mislio legendarni kapiten Rome Frančesko Toti koji je postigao dva gola. Rezultati i strelci 18. kola:Inter - Đenova 3:1 (Palasio 12, Ikardi 39, Vidić 88. - Ico 85), Roma - Lacio 2:2 (Toti 48, 64. - Mauri 25, Anderson 29), Fiorentina - Palermo 4:3 (Paskval 20, Basanta 51, Kvadrado 64, Hoakin 74. - Keison 59, 61, Beloti 81. penal), Kaljari - Ćezena 2:1 (Žoao 11, Donsa 27. - Brienca 89), Atalanta - Kjevo 1:1 (Zapakosta 72. - Lazarević 90), Sampdorija - Empoli 1:0 (Eder 49), Verona - Parma 3:1 (Sala 39, Toni 72, Valoti 91. - Lodi 63) Juče: Sasuolo - Udineze 1:1, Torino - Milan 1:1Večeras: Napoli - Juventus (20.45)Tabela: Juventus i Roma po 40 bodova, Lacio 31, Napoli i Sampdorija po 30, Đenova i Fiorentina po 27...

18:36 - Srbija na pripremnom turniru u NorveškojVršilac dužnosti selektora muške rukometne reprezentacije Srbije Dejan Perić saopštio je danas spisak igrača za pripreme i kontrolni turnir u Norveškoj, od 13. do 19. januara. Na spisku su sledeći igrači:Golmani: Dragan Marjanac, Miroslav KocićLeva krila: Nemanja Ilić, Filip MarjanovićDesna krila: Darko Đukić, Aleksandar GugletaPivotmeni: Davor Basarić, Mijajlo MarsenićSrednji bekovi: Dalibor Čutura, Luka MitrovićDesni bekovi: Nemanja Zelenović, Aleksandar RadovanovićLevi bekovi: Ilija Abutović, Stevan Sretenović, Momir RnićReprezentacija se okuplja 13. januara u hotelu "M", a na turniru u Norveškoj igraće od 15. do 19. januara sa Norveškom i Mađarskom. Prvu utakmicu Srbija igra sa Mađsrkom 16. januara, a 18. je na programu utakmica sa Norveškom.

18:00 - Arsenal ubedljiv protiv Stouka - 3:0Fudbaleri Arsenala ubedljivo su savladali Stouik na svom terenu sa 3:0 i tako se na petom mestu sa 36 bodova izjednačili sa četvrtoplasiranim Sautemptonom,Junak meča bio je Čileanac Aleksis Sančez koji je sa dva postignuta gola i jednom asistencijom bio prava udarna igla "tobdžija".Prvi gol je u šestom minutu postigao Loran Košcelni - na asistenciju Čileanca, da bi Sančez povećao vođstvo londonskog tima u 33. - prodorom u stilu brzog voza sa leve strane i u 49. minutu, kada je iz slobodnog udarca probio živi zid i prevario golmana.To je bio njegov 18. pogodak u svim takmičenjima ove sezone.Jedna od uzdanica Arsena Vengera Matje Debiši zadobio je ozbiljnu povredu ramena i najverovatnije ga ponovo čeka duža pauza.

17:30 - Otkazani skokovi u Bad MiterndorfuJak vetar naterao je organizatore Svetskog kupa u ski skokovima u Bad Miterndorfu da otkažu takmičenje, koje je trebalo da bude održano u nedelju.Svetski šampion Nemac Severin Frojnd je prethodnog dana zabeležio pobedu, što je njegov drugi trijumf ove sezone.Vetar je počeo da duva brzinom od 80 kilometara sat vremena pre zakazanog starta takmičenja, tako da su organizatori bili prinuđeni da ga otkažu.Sledeća stanica Svetskog kupa u ski skokovima je poljska Visla, u četvrtak.

17:10 - Grosu slalom u AdelbodenuItalijanski skijaš Stefano Gros pobednik je slaloma koji je u okviru Svetskog kupa vožen u Adelbodenu.Ovo je prva pobeda Grosa u karijeri, koji je za svega 0,02 sekunde bio brži od drugoplasiranog Nemca Frica Diopfera koji je završio trku ukupnim rezultatom 1:56,72 minuta.Zanimljivo je da je svega tri stotinki delilo prvu trojicu na podijumu.Treći je sa svega jednom stotinkom zaostatka za Dopferom bio vodeći u generalnom plasmanu Svetskog kupa Austrijanac Marsel Hiršer. On je preuzeo vođtvo u poretku slaloma od Nemca Feliksa Nojrojtera koji nije završio prvu vožnju.

16:40 - Vavrinka odbranio titulu u ČenajuŠvajcarski teniser Stanislas Vavrinka osvojio je titulu na ATP turniru u Čenaju, pošto je u finalu pobedio Slovenca Aljaza Bedenea sa 6:3, 6:4. Ovo je treća Vavrinkina titula u Čenaju, posle trofeja iz 2011. i 2014. Turnir u Čenaju igrao se za nagradni fond od 450.000 dolara.

16:10 - Јuniori Srbije plasirali se na SP u BraziluMuška juniorska rukometna reprezentacija Srbije plasirala se na prvenstvo sveta u Brazilu, pošto je odigrala nerešeno sa Grčkom 15:15 na kvalifikacionom turniru u Nea Kiosu. Srbija je ovim remijem kvalifikacije završila kao prva u grupi 8 sa tri boda ispred Grčkei Farskih Ostrva. Najbolji strelac u srpskom timu bio je Stevan Sretenović sa sedam golova. Prvenstvo sveta biće održano u Brazilu od 19. jula do 12. avgusta.

15:30 - Trezege se vraća u ItalijuBivši fudbaler Juventusa Argentinac rođen u Francuskoj David Trezege, koji sada igra u indijskoj Superligi, za Puni siti, mogao bi da se vrati u Italiju, tvrde italijanski mediji.Kako ističe Gazeta delo sport, 37. godišnji Trezege bi mogao da zaigra za drugoligaški klub Modenu.Predsednik tog kluba Antonio Kaliendo je bivši menadžer Trezegea."Predložio sam mu da dođe, a on je toj mogućnosti ostavio otvorena vrata", rekao je Kaliendo.Trezege je za Juventus od 2000. do 2010. igrao na 245 mečeva i postigao 149 golova.Pored Juventusa, on je igrao i za Monako, River Platu, Njuels Old Bojs, dok je za reprezentaciju Francuske od 1998. do 2008. nastupao na 71 utakmici uz 34 postignuta gola.

15:00 - Sevilja odnela bodove sa gostovanja Almeriji Fudbaleri Sevilje ostvarili su vrlo važnu pobedu u borbi za Ligu šampiona i pretekli Valensiju na četvrtoj poziciji, sa kolom manje i bodom više u odnosu na Slepe miševe. Klub iz Andaluzije je kompletan posao završio u pet minuta, pošto su strelci bili Ibora u 58. i Koke u 63. minutu.

14:30 - Eto pojačava Mihajlovićevu Sampdoriju Trener fudbalera Sampdorije Siniša Mihajlović možda ove zime dobije zvučno pojačanje, jer kako prenose italijanski mediji tim iz Đenove, pregovara sa Samjuelom Etoom. Ovaj 33-godišnjak je tokom karijere nastupao i za Barselonu, Inter i Čelsi, trenutno igra u Evertonu ali je blizu dolaska u Italiju. Navodno, klub iz Đenove je ponudio Kameruncu ugovor do juna 2016. godine i godišnju platu od 2 miliona evra.Eto je ove sezone odigrao 20 utakmica u dresu Evertona i postigao samo četiri gola.

14:10 - Bešiktaš traži plejmejkera, Perkins prvi “pik”Američki plejmejker Doron Perkins po svemu sudeći, obući će crno-beli dres turskog Bešiktaša. Trener istanbulske ekipe Ahmet Karademir potvrdio je da klub užurbano radi na dovođenju iskusnog košarkaša.Trener Karademir istakao je da u izjavi za turski sajt Basketdergisi da će se vrlo brzo znati ishod pregovora. On je naveo i da u slučaju da Perkins ne dođe, Bešiktaš će pokušati da angažuje Nejta Voltersa.Volters je pre nekoliko dana dobio otkaz u NBA ligašu Milvoki Baksima i sada je u potrazi

13:40 - Iran siguran na startu Azijskog kupa, Emiraćani se razgoropadili Fudbaleri Irana na najbolji način počeli su takmičenje na Azijskom kupu, pošto su u Melburnu pobedili selekciju Bahreina sa 2:0 u utakmici C grupe kontinentalnog turnira.Ekipa Karlosa Keiroša slovila je za favorita uoči početka utakmice, a to je igrom uglavnom i opravdala na terenu stadiona AAMI Park.Po jedan pogodak u oba poluvremena bio je dovoljan jednoj od najjačih azijskih selekcija da bez previše problema i nervoze stigne do tri boda koja praktično znače pola puta do četvrtfinala turnira.

13:10 - Siti završio posao: Svonsi pristao da proda Bonija za 35 miliona evraPao je dogovor Mančester Sitija i Svonsija! Vilfred Boni definitivno će obući dres Građana, a klub iz južnog Velsa u ovom poslu popuniće kasu sa 35 miliona evra. Holandski Vitese, iz kojeg je došao u Svonsi, dobiće 10 posto novca od ovog transfera, tako da i gazde kluba iz Arnema sada zadovoljno trljaju ruke.Prema informacijama engleskih medija, Boni će u Sitiju imati nedeljnu platu od 96.000 evra, a više od toga nije mogao da dobije jer UEFA kaznila Siti zbog kršenja finansijskog fer-pleja, pa klub sa Etihada ove sezone ne može na plate da potroši ukupno veću sumu od prošlosezonske.

12:30 - Zvezda: Petković na kontroli u Rimu, Jovović za budućnostUkoliko sve bude u najboljem redu, desni bek bi mogao da pređe u treću fazu rada koji bi obuhvatio i rad sa loptom.Prema nekim prognozama, kapiten mlade selekcije Srbije na teren bi mogao da se vrati sredinom marta. Ne kriju na stadionu “Rajko Mitić” da im je za oko zapao krilni igrač Sutjeske Vladimir Jovović.

11:40 - Japanka Takanaši pobednica skakaonice u SaporuJapanka Sara Takanaši pobednica je takmičenja u ski skokovima koje je u okviru Svetskog kupa održanog u Saporu.Ova 18-godišnja Japanka trijumfovala je skokovima od 87 i 97 metara, što joj je donelo 236,3 boda, čime je u generalnom plasmanu preuzela prvo mesto sa 260 bodova.Druga je bila Nemica Karina Fogt sa 230,7 metara, a treća Austrijanka Kjara Helcl 230,4.

11:00 - Venger: Vilšir se vraća u februaruMenadžer Arsenala Arsen Venger rekao je da se vezista Džek Vilšir oporavlja daleko brže od očekivanog, te da ga na terenu treba očekivati već narednog meseca.Podsetimo, Vilšir je u novembru doživeo ozbiljnu povredu ligamenata kolena, a pretpostavljalo se da će sa terena odsustvovati minimum šest meseci.

10:10 - Perović odbio Aue i prešao u turskog drugoligaša AlanjuDoskorašnji fudbaler Rada Slavko Perović potpisao je ugovor sa turskim drugoligašem Alanjom, a u redovima turske ekipe ostaće u narednih godinu i po dana, stoji na sajtu turskog kluba. Perović je imao ponudu iz nemačke druge lige, tačnije od Auea, ali je na kraju ipak odlučio da se vrati u turski fudbal, pošto je prošle sezone već igrao za Manisu i bio najbolji strelac ekipe sa 19 golova. 09:40 - Mile Jedinak propušta meč s OmanomKapiten australijske fudbalske reprezentacije Mile Jedinak propustiće duel sa Omanom zbog povrede skočnog zgloba.

09:00 - PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track