Tadić Englezima: Mnogo sam jak!
Foto: Ap

Srbin glavna tema u britanskim medijima

Tadić Englezima: Mnogo sam jak!

Fudbal -
Englezi pišu da je Dušan prilikom proslave gola podsećao na Ronalda i Balotelija, koji vole da pokazuju svoje bicepse

Dušan Tadić doneo je trijumf Sautemptonu na Old Trafordu protiv Mančester junajteda (0:1), a njegov potez proslave gola centralna je tema u engleskim medijima.Naslovne stranice listova i portala bave se motivima skidanja dresa srpskog reprezentativca i pišu da je Tadić želeo da oponaša Kristijana Ronalda i Marija Balotelija.U naletu emocija, kad je savladao De Heu, Dušan Tadić (26) otrčao je do aut-zastavice, skinuo dres, napeo mišiće i počeo da dobacuje navijačima na stadionu. Engleski mediji pišu da je u tim trenucima podsećao na Ronalda, ali i na Balotelija, koji je voleo da pokazuje svoje bicepse i pločice na stomaku.

Sporno slavlje- Bilo bi mi draže da je Pele postigao gol iz one akcije, jer zaista više volim da asistiram nego da dajem golove. Lopta mi se odbila i bio sam koncentrisan. Kad postignete pogodak, ne razmišljate o proslavi, radite ono što u tom trenutku osetite - rekao je Tadić, dok je za B92 istakao da se nikom nije obraćao prilikom slavlja:- Nisam se obraćao nikome na tribinama. Samo sam hteo da pokažem koliko sam jak i ko je gazda na Old Trafordu - istakao je Dušan.Zanimljivo je da je Dušan Tadić imao i malih poteškoća pre ulaska na teren.

Tadić ih kopirao... Baloteli i Ronaldo
Tadić ih kopirao... Baloteli i Ronaldo

Majica u svlačionici- Kad smo izašli na teren, ostavio sam na klupi majicu koju nosim ispod dresa i kostobrane, a kad je trebalo da uđem u drugom poluvremenu, nisu bili tamo gde sam ih ostavio. Kasnije sam ih našao u svlačionici - smejao se Tadić.

ČinjeniceTri fudbalera čiji su golovi doneli pobedu „svecima“ na Old Trafordu- Ron Dejvis, 1968, u pobedi od 1:2- Ron Dejvis, 1969, dao sva četiri gola u trijumfu (1:4)- Kolin Klark, 1988, oba gola u pobedi (0:2)- Dušan Tadić, 2015, jedini strelac u pobedi (0:1)

Trener kritikujeKUMAN: ISPAO JE GLUP!Odluka trenera Ronalda Kumana da Dušana Tadića ostavi na klupi na početku meča s Mančester junajtedom bila je iznenađujuća. Holanđanin nije bio oduševljen kako je Srbin proslavio gol i pobedu na Old Trafordu jer je dobio žuti karton.- Ne sviđa mi se kako je proslavio gol. Tadić je dobio žuti, a da je pre toga bio opomenut, dobio bi crveni. Mogao bih da razumem da je poslednje kolo u sezoni, ali ovako, potez je nepromišljen. Ispao je glup. Ne volim kad igrači skidaju dres, a to ću mu i reći. Mada, bio je fantastičan u poslednjih 30 minuta. Napravio je razliku čim je ušao u igru i ponosan sam na njega - poručio je Kuman.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track