MAJSTOR: Ronaldo dribla i sa kartama

Brazilac pokazuje da je ozbiljan pokeraš

MAJSTOR: Ronaldo dribla i sa kartama

Fudbal -
Slavni fudbaler trenutno na 18. mestu na svetskom pokeraškom turniru na Bahamima, koji se igra za nagradni fond od 1,4 miliona dolara

Legendarni brazilski fudbaler Nazario Ronaldo da Silva dugo je zabavljao svet umećem na travnatom tepihu, a ovih dana mami uzdahe pokazujući novu veštinu.

Popularni Zuba je pasionirani igrač pokera, a rezultati na turniru na Bahamima pokazuju da se i za stolom snalazi jednako dobro kao na terenu.

Možda osvoji i SP u pokeru... Ronaldo sa rivalima
Možda osvoji i SP u pokeru... Ronaldo sa rivalima

Pomenuti turnir igra se za nagradni fond od 1,4 miliona dolara, a Ronaldo se trenutno nalazi na 18. mestu od 57 takmičara koji su ostali u igri. Krug kandidata za ogromnu novčanu nagradu polako se sužava, a Brazilac se drži na sigurnom mestu i, čini se, čuva „magiju“ za odlučujuće partije. Stanje na računu tokom Pokerstars karipske avanture, kako je zvanično ime turnira, menja se od partije do partije, a Ronaldo sada igra sa 24.140 dolara u čipovima ispred sebe.

Prema pravilima turnira, ako dođe do četvrtog dana, Ronaldo će imati 512.000 dolara i veliku šansu da zaigra za glavnu nagradu. A da li će ga karte i veština blefiranja služiti, ili će biti kao u Balaševićevoj pesmi „karta je ku.va, izvin‘te me što psujem“, videćemo.

Nije prvi fudbalerŠERINGEM UZEO 200.000 DOLARAVeliki Ronaldo nije jedini fudbaler koji je, po okončanju karijere, odlučio da se okuša u pokeru. Nekadašnji igrač Mančester junajteda i engleski reprezentativac Tedi Šeringem uspeo je da inkasira 210.878 dolara i da bude ozbiljan učesnik Svetske poker serije. S kartama je veoma dobar i prvi čovek Brajtona Toni Blum, koji je bio jedna od najpoznatijih ličnosti kada je poker doživeo televizijski bum 2003. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track