BLOG UŽIVO: Ronaldo najbolji portugalski fudbaler svih vremena

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Ronaldo najbolji portugalski fudbaler svih vremena

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:10 - Real ne staje, Makabi zaustavio BarselonuKošarkaši Real Madrida pobedili su u gostima Albu sa 79:61 i tako posle tri kola Top 16 faze Evrolige ostali neporaženi. Makabi je kod kuće savladao Barselonu i tako došao do svoje druge pobede u Grupi E. Barselona sada ima dva poraza. Alba je pretposlednja, sa jednom pobedom i dva poraza. Ostali mečevi iz ove grupe igraju se sutra, a među njima je i duel Crvene zvezde i Galatasaraja.

22:40 - Srbija deseta u Evropi u tenisuTenis evropska federacija je objavila konačnu rang listu zemalja članica prema uspehu u 2014. godini. U sistem bodovanja bili su uključeni rezultati ostvareni na profesionalnim turnirima, juniorskim, veteranskim, kao i tenisa za osobe sa invaliditetom. U konkurenciji 49 država, Srbija je deseta u ukupnom plasmanu, dok je u juniorskoj konkurenciji čak na šestoj poziciji.

22:20 - CSKA nezadrživ, pobedio i Efes u gostimaKošarkaši moskovskog CSKA pobedili su u gostima Efes sa 78:69 (11:18, 23:14 20:19, 24:18) u trećem kolu Top 16 faze Evrolige i tako nastavili niz bez poraza. CSKA ima sve tri pobede, a Efesu je ovo bio prvi poraz. Najefikasniji u pobedničkom timu ili su Nando De Kolo sa 22 i Aron Džekson sa 21 poenom. Miloš Teodosić završio je meč sa 11 poena, među kojima je i trojka sa devet metara u finišu meča, iako je pre toga šutirao za tri 0/7. Stratos Perperoglu završio je meč sa 17 poena i sedam skokova za Efes. Nenad Krstić je za 20 minuta igre imao učinak od četiri poena.

21 40 - Đere u polufinalu čelendžera u KazablankiMladi srpski teniser Laslo Đere postigao je veliki uspeh izborivši plasman u polufinale čelenndžer turnira u Kazablanki, koji se igra za nagradni fond od 42.500 evra.Devetnaestogodišnji Đere, trenutno 339. na ATP listi, u četvrtfinalu pobedio je francuskog veterana Florana Seru sa 6:4, 6:2 i u borbi za finale sastaje se sa Špancem Havijerom Martijem, koji je nadigrao Francuza Maksima Tešeiru (6:1, 6:0).

21:10 - Otvoreno SP u Kataru, domaćin bolji od BrazilaSvetsko prvenstvo u Kataru svečano je otvoreno u novoj areni, a potom je selekcija domaćina pobedila Brazil sa 28:23 u prvom meču Grupe A. Katar je mnogo novca uložio u organizaciju ovog šampionata, za koji se govori da će biti najbolje SP ikad. Spektatularna ceremonija održana je u novoj dvorani Lusail, koja je završena pre nekoliko meseci i čija izgradnja je koštala 254 miliona evra. Mnogo zvanica je bilo pozvano na ceremoniju koja je više odgovarala Olimpijskim igrama ili Svetskom prvenstvu u fudbalu, samo na smanjenoj skali. Sala ima 15.300 mesta za gledaoce, ali nije bila ispunjena. Namera Katara da svetu pokaže da može da organizuje vrhunsko globalno takmičenje bila je vidljiva na svakom koraku. U ovoj zemlji će se održati i svetsko prvenstvo u atletici i konačno Mundijal 2022. Lokalna publika je bila mirna, ali je domaća selekcija mogla da računa na tribinu sastavljenu od stranih navijača, koji su specijalno pozvani za ovu priliku.

20:30 - Nastasić debitovao u remiju ŠalkeaFudbaleri Šalkea igrali su u pripremnoj utakmici protiv sudanskog Al-Mereika nerešeno 2:2, a za ekipu nemačkog bundesligaša debitovao je reprezentativac Srbije Matija Nastasić.U klub iz Gelzenkirhena Nastasić je prešao u ponedeljak na šestomesečnu pozajmicu iz Mančester Sitija, sa opcijom da Šalke na leto može da otkupi njegov ugovor za 10 miliona funti.Šalke će plaćati Nastasića 95.000 evra nedeljno, koliko je predviiđeno njegovim ugovorom sa Sitijem.Ovaj 21. godišnji defanzivac prešao je u Mančester Siti 2012. iz Fiorentine, a igrao je još za Teleoptik.Za državni tim Srbije Nastasić je do sada odigrao 16 utakmica.

20:10 - Španski golman Rejna po peti put postao otacGolman minhenskog Bajerna, reprezentativac Španije Pepe Rejna, po peti put postao je otac.Tridesetdvogodišnji čuvar mreže dobio je ćerku i to je treća devojčica u porodici poznatog fudbalera."Jedan od najsrećnijih dana u mom životu. Jutros je rođeno naše peto dete, prelepa devojčica po imenu Sira", napisao je Rejna na svom Tviter profilu.Pre Bajerna Rejna je nastupao za Barselonu, Viljareal, Liverpul i Napoli, a za reprezentaciju Španije odigrao je 33 utakmice.

19:30 - Matić novi trener kruševačkog NapretkaSrpski fudbalski superligaš Napredak iz Kruševca imenovao je Slavka Matića za novog šefa stručnog štaba. Tridesetosmogodišnji stručnjak na klupi Kruševčana zameniće Sašu Štrpca, koji je podneo ostavku u nedelju, uoči starta priprema za nastavak sezone.Matić je prethodnih nekoliko godina radio u Kataru, gde je bio zadužen za omladinsku ekipu Al Alija.Tokom igračke karijere nastupao je za Čukarički, OFK Beograd, moskovski Spartak i sofijske klubove Slaviju i CSKA, a trenerskim poslom bavi se od 2010. godine.Matić će za trenera Napretka biti promovisan narednih dana, a potom će preuzeti ekipu, koja će se od 20. januara pripremati u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

19:00 - Bakstrom odustao od tužbe, nagodba sa MOK oko dopingaŠvedski hokejaš Niklas Bakstrom odustao je od žalbe na presudu Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) da je koristio doping na Igrama u Sočiju, zbog čega je dobio najmanju kaznu, odnosno ukor. Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani objavio je da je sporazum postignut "posle kontruktivnih razgovora" Bakstromovih advokata, predstavnika MOK-a, predstavnika Svetske antidoping agencije (WADA) i Međunarodne hokejaške federacije (IHF). Bakstrom je bio pozitivan na pseudoefedrin nakon četvrtfinalne utakmice u kojoj je Švedska pobedila Sloveniju. MOK ga je zbog toga suspendovao sa finalne utakmice, u kojoj je Švedska izgubila od Kanade 3:0. MOK je kasnije presudio da Bakstrom nije nameravao da se dopinguje, već da je za pozitivan rezultat kriv timski lekar, tako da je hokejašu dozvoljeno da dobije srebrnu medalju.

18:20 - MOK: Za OI 2024. suma od 1,5 milijardi dolaraMeđunarodni olimpijski komitet (MOK) potrošiće za organizaciju Letnjih Olimpijskih igara 2024. godine sumu od 1,5 milijardi dolara.Domaćin tih Igara još nije poznat i biće izabran 2017. godine.Zvanične prijave za organizatora OI 2024. do sada su podneli Rim i Boston, a takođe se prijavila i Nemačka, koju će predstavljati Berlin ili Hamburg.Rok za registraciju gradova kandidata za domaćina OI 2024. ističe u septembru ove godine.

17:40 - Tur de Frans 2016. prolazi kroz AndoruOrganizatori Tur de Fransa saopštili su da će se jedna etapa trke 2016. voziti u Andori.Direktor "Trke kroz Francusku" Kristijan Prudom potpisao je ugovor sa ministrom turizma Andore Franseskom Kampom o organizaciji kraja jedne etape, slobodnog dana i početka druge etape na tlu Andore.Ovo je prvi put posle sedam godina, ukupno peti, da Tur prolazi kroz Andoru.

17:10 - Sraradnje TOB i VSSTuristička organizacija Beograda i Vaterpolo savez Srbije potpisali su Protokol o saradnji povodom organizacije 32. Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine.Protokol su potpisali direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović i direktor Vaterpolo saveza Srbije Darko Udovičić, a tom prilikom predstavljen je i novi sajt na kome će se naći sve informacije vezane za predstojeće prvenstvo Evrope - www.belgrade2016.rs.Evropsko prvenstvo u vaterpolu biće održano od 10. do 23. januara 2016 u Beogradu, u organizaciji Vaterpolo saveza Srbije i preduzeća EP VATERPOLO 2016, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Srbije i Grada Beograda.Na prvenstvu će učestvovati 12 ženskih i 16 muških reprezentacija.

16:50 - Mladi poljski fudbaler prelazi u ArsenalFudbaler Legije iz Varšave Kristijan Bjelik otputovao je u London gde bi trebalo da potpiše ugovor sa Arsenalom, saopštio je poljski klub. Bjelik će u petak otići na lekarske preglede. Legija je poslednjih nedelja odbila nekoliko ponuda za ovog mladog poljskog fudbalera, a poslednji put 7. januara, kada je Arsenal prema pisanju medija ponudio 1,6 miliona evra. Bjelik ima 16 godina, igra na poziciji zadnjeg veznog, i član je mlađih nacionalnih selekcija Poljske.

16:20 - Salami stigao u ZvezduFudbalski reprezentativac Nigerije Gbolahan Salami stigao je u Beograd na završne pregovore sa Crvenom zvezdom.Šampion Srbije je ranije objavio da će Salami narednih šest meseci igrati na pozajmici, sa opcijom da na kraju sezone otkupi ugovor za 250.000 dolara.Salami je prethodnu godinu igrao za nigerijski tim Vari Vulvs, gde je postigao 17 golova.

16:00 - Arsenal bez Artete još tri mesecaFudbaler Arsenala Mikel Arteta odsustvovaće još tri meseca pošto je operisao skočni zglob, saopštio je španski klub. "Mikel je uspešno operisan. Imao je ograničenu pokretljivost u članku, tako da smo morali da odlučimo da ga pošaljemo na operaciju", rekao je trener Arsenala Arsen Venger britanskim medijima. Arteta nije igrao od 26. novembra, kada je povredio list na utakmici Lige šampiona protiv Borusije Dortmund

15:45 - Mekejleb dva meseca van terena, Pešić želi da ga zadržiKošarkaš Bajerna Amerikanac Lester Bo Mekejleb zbog povrede šake odsustvovaće dva meseca, saopštio je minhenski klub.Nekadašnjem plejmejkeru Partizana kratkotrajni ugovor sa Bajernom ističe krajem januara, ali i pored povrede klub želi da produži saradnju do kraja sezone."Razgovaraćemo sa njim krajem meseca, moja želja je da ostane u timu", rekao je trener Bavaraca Svetislav Pešić.Mekejleb je u dosadašnjem toku nemačkog prvenstva prosečno beležio 13,6 poena, 5,6 asistencija i 2,3 skoka. Tokom karijere igrao je i za Mersin, Montepaski iz Sijene i Fenerbahče.

15:05 - Gak: Očekujemo u Areni spektakulatno EP 2016.Evropsko prvenstvo u vaterpolu 2016. u Beogradu biće pravi spektakl, pošto će Kombank arena za tu priliku "transformisati" terene u bazene, poručili su danas organizatori EP na konferenciji za novinare u Gradskoj skupštini.Sekretar Gradskog sekretarijata za omladinu i sport Slavko Gak istakao je da će organizacija EP biti najbolji način promocije zemlje, grada i srpskog vaterola."Ponosan sam zbog činjenice da će Beograd dati punu podršku u organizaciji ovog šampionata Vaterpolo savezu Srbije", rekao je Gak.Prvi čovek preduzeća "EP u vaterpolu 2016" Darko Udovičić, koji je potpisao protokol o saradnji sa Turističkom organizacijom Beogarda podsetio je da je Kombank arena multifunkcionalna dvorana koja će na šampionatu Evrope imati dva unutrašnja bazena.EP u Beogradu biće održano u januaru 2016, a žreb za to takmičenje biće obavljen 18. oktobra ove godine.

14:40 - Zapata polomio stopaloDefanzivac Milana Kristijan Zapata pauziraće nekoliko nedelja zbog preloma metatarzalne kosti desnog stopala, saopštio je italijanski klub.

14:00 - Ronaldo najbolji portugalski fudbaler svih vremenaFudbaler madridskog Reala Kristijano Ronaldo proglašen je za najboljeg igrača Portugalije svih vremena, u izboru Portugalske fudbalske federacije. Ronaldo je proglašen za najboljeg u konkurenciji portugalskih zvezda Euzebija i Luiša Figa, povodom stogodišnjice postojanja FPF.

13:10 - Krstičić napušta Samporiju i ide u Torino

Foto: Ansa
Foto: Ansa

Srpski fudbaler Nenad Krstičić najverovatnije će promeniti klub ove zime, pošto su njegova Sampdorija i Torino blizu dogovora oko otkupne cene.Krstičić je ove godine u drugom planu kod trenera Siniše Mihajlovića, odigrao je samo jednu utakmicu kao starter, i to još 24. semptembra protiv Kjeva, pa Torino vidi priliku da otkupi 24-godišnjeg vezistu za nižu cenu.Ipak, „bikovi” žele prvo da dovedu Krstičića na pozajmicu do kraja sezone, uz unapred dogovorenu otkupnu klauzulu ukoliko zadovolji trenera Đampijera Venturu. U Torinu već godinu i po dana igra još jedan povremeni reprezentativac Srbije, Nikola Maksimović.12:35 - Robinson i Nelson napravili rokaduBoston i Denver dogovorili su trejd, te će se Nejt Robinson iz Nagetsa preseliti u redove Boston Seltiksa, dok će Džamir Nelson krenuti u drugom pravcu.12:02 - Uprava NBA lige zadržava Hokse u AtlantiPrvi čovek NBA lige Adam Silver izjavio je da želi da Atlanta Hoksi ostanu u tom gradu i nakon promene vlasnika, te da veruje da će tako i biti.

11:25 Nižnji poslao centra na pozajmicuRuski evroligaš Nižnji iz Novgoroda pozajmio je talentovanog centra Ilju Popova Spartaku Primorje do kraja sezone.

11:10 - Troicki u polufinalu Sidneja

Foto: Fonet/AP
Foto: Fonet/AP

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u polufinale ATP turnira u Sidneju, pošto je u četvrtfinalu pobedio Italijana Simonea Bolelija sa 6:3, 3:6, 7:5.

10:40 - Krajinovićev otpor nedovoljan za trijumf nad SimonomFilip Krajinović je doživeo i drugi poraz na egzibicionom turniru "Kujong klasik" u Australiji.Nakon što je sa 6:4, 6:3 poražen od Aleksandra Dolgopolova, naš teniser je ušao u "utešni" deo žreba, gde se četvorica koja su na startu ispala - bore za plasman od petog do osmog mesta. Krajinović je u prvoj od dve takve borbe izgubio od Žila Simona, 20. igrača sveta, kome je pružio jak tpor, ali je posle 77 minuta poklekao - bilo je 6:4, 6:3 za Francuza.

10:05 - Zimonjić i Kureši izgubili u četvrtfinalu SidnejaTeniser Srbije Nenad Zimonjić i njegov partner u dublu Pakistanac Ajsam Ul Hak Kureši nisu uspeli da se plasiraju u polufinale turnira u Sidneju, pošto su u četvrtak izgubili od švedsko-poljskog para Roberta Lindsteda i Marcina Matkovskog sa 0:2 u setovima (4:6, 3:6).Lindsted i Matkovski će u polufinalu igrati protiv holandsko-rumunskog para Žana Žulijena Rožera i Orije Tekaua. Rožer i Tekau su u četvrfinalu pobedili Nemca Benjamina Bekera i Amerikanca Nikolasa Monroa sa 6:2, 6:3.

09:30 - Jakšićeva eliminisana u kvalifikacijama za Australijan open Srpska teniserka Jovana Jakšić eliminisana je u prvom kolu kvalifikacija za Australijan open, pošto je izgubila od Čehinje Lusi Hradecke sa 6:3, 6:3.Hradecka će se u drugom kolu kvalifikacija sastati sa Ukrajinkom Julijom Bejgelzimer, koja je pobedila Gabrijelu Dabrovski iz Kanade sa 6:3, 6:4.Posle eliminacije Jakšićeve, Srbija će na prvom gren slemu sezone imati četiri predstavnice u singlu - Anu Ivanović, Jelenu Janković, Bojanu Jovanovski i Aleksandru Krunić.09:00 - Pobede Golden Stejta i San AntonijaU nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Golden Stejt je savladao Majami sa 104:89 i ostvario 15. uzastopnu pobedu na svom terenu kojom je izjednačio klupski rekord iz sezone 1962/63.Centralna figura susreta bio je Stefon Kari sa 32 poena, pri čemu je pogodio sedam "trojki" iz deset pokušaja. Klej Tompson je opet bio drugi strelac "ratnika" sa 19 koševa. U poraženom Majamiju istakao se Kris Boš sa 26 poena isedam skokova.Predvođen Argentincem Emanuelom Đinobilijem aktuelni prvak, San Antonio Spars, pobedio je Šarlot sa 98:93. Bio je to pravi šuterski dan Đinobilija koji je postigao 27 koševa, pogodivši deset šuteva iz 14 pokušaja. Uz Đinobilija zapaženu rolu imao je Tim Dankan sa 14 poena i deset uhvaćenih lopti, dok je u poraženom timu bolji od ostalih bio Kemba Voker sa 28 koševa.Rezultati:Šarlot - San Antonio 93:98Orlando - Hjuston 120:113Bruklin - Memfis 92:103Detroit - Nju Orleans 94:105Toronto - Filadelfija 100:84Čikago - Vašington 99:105Boston - Atlanta 91:105Denver - Dalas 114:107Golden Stejt - Majami 104:89Portland - L.A. Klipers 94:10008:35 - Bojana Jovanovski bez četvrtfinala

Foto: Fonet
Foto: Fonet

Srpska teniserka Bojana Jovanovski nije uspela da se plasira u četvrtfinale WTA tunrnira u Hobartu pošto je izgubila od Amerikanke Alison Riske sa 2:1 u setovima. Meč je trajao 125 minuta a Jovanovski je dobila samo drugi set sa 6:4. U prvom i trećem uspešnija je bila Amerikanka (6:2, 6:1).Meč Jovanovski - Riske trebalo je da bude odigran u sredu, ali je on odložen zbog velikih padavina u Hobartu što je uslovilo da Amerikanka jutros, posle duela sa Jovanovskom, ponovo izađe na teren i u četvrtfinalu pobedi Zarinu Dijas iz Kazahstana sa 6:3, 6:0.

08:00 - PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track