FUZIJA: Veternik novi član Jelen Superlige?!
Foto: Vikipedija

U Vojvodini se spajaju dva kluba, Donji Srem se seli u Novi Sad

FUZIJA: Veternik novi član Jelen Superlige?!

Fudbal -
To bi, nesumnjivo, doprinelo poboljšanju novosadske fudbalske scene, ali i razvoju fudbala u Srbiji, rekao je bivši potpredsednik Vojvodine Dragoslav Vuković

Najmlađi vojvođanski superligaš Donji Srem iz Pećinaca mogao bi u fuziji s Veternikom da izgubi svoj sadašnji status, a da sve privilegije člana elitnog društva prebaci na nižerazredni novosadski klub.- To bi, nesumnjivo, doprinelo poboljšanju novosadske fudbalske scene, ali i razvoju fudbala u Srbiji, jer, recimo, da Veternik s Futogom i Begečom broji više od 50.000 žitelja, za razliku od Pećinaca, gde živi oko 3.000 ljudi - rekao je bivši potpredsednik Vojvodine Dragoslav Vuković, zagovornik ideje o spajanju dva kluba.

Kraj bajke u Pećincima... Stadion Donjeg Srema - Foto:  fkdonjisrem.com
Kraj bajke u Pećincima... Stadion Donjeg Srema - Foto: fkdonjisrem.com

Vuković procenjuje da će Donjem Sremu biti sve teže da se ekonomski održi u Superligi, ali u Pećincima još nisu doneli konačnu odluku o svom daljem statusu.- Od ponedeljka nam predstoje razgovori na temu spajanja s Veternikom. Videćemo da li je to ostvarivo - kaže sportski direktor Donjeg Srema Dragan Despotović.(S. R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track