VIDEĆEMO ŠTA JE NAUČIO: Drugar Raula i Gvardiole stiže u Napredak

Rešeno pitanje trenera

VIDEĆEMO ŠTA JE NAUČIO: Drugar Raula i Gvardiole stiže u Napredak

Fudbal -
Fudbalski superligaš iz Kruševca imenovao je Slavka Matića za novog šefa stručnog štaba

Srpski fudbalski superligaš Napredak iz Kruševca imenovao je Slavka Matića za novog šefa stručnog štaba.

Karijeru je počeo u omladinskim kategorijama Partizana, nastupao je za Čukarički, OFK Beograd, moskovski Spartak i sofijske klubove Slaviju i CSKA, a trenerskim poslom bavi se od 2010. godine. Pre samo nekoliko dana imao je ponudu da preuzme bugarsku Slaviju, ali je presudila želja da se oproba u srpskom fudbalu.

"Nisam mogao odbiti Napredak. Imaju ambicioznu upravu, grad i navijače koji vole fudbal. Sada je najvažnije da se dobro fizički pripremimo, a onda i uigramo za početak sezone", istakao je Matić, kome će pomoćnik biti Milan Obradović, nekadašnji štoper Obilića i Partizana.

Matić će za trenera Napretka biti promovisan narednih dana, a potom će preuzeti ekipu, koja će se od 20. januara pripremati u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi. Napredak je prvi deo sezone u nacionalnoj Superligi završio na 11. mestu sa 16 bodova.

Matić je dobio i novo pojačanje, pošto je u četvrtak napadač Aleksandar Đoković potpisao ugovor do leta 2017. godine. Fudbaler rođen 1991. godine prošao je, poput novog trenera, školu Partizana, a igrao je za Teleoptik, Bežaniju, Hapoel Ramatu i drugi tim Los Anđeles Galaksija.

Kurir sport / Rasina sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track