AUTOBIOGRAFIJA SUDIJE: Prosinečki provocirao Stanojevića, Zenga nije znao pravila!

Igor Radojčić objavio knjigu

AUTOBIOGRAFIJA SUDIJE: Prosinečki provocirao Stanojevića, Zenga nije znao pravila!

Fudbal -
Vidi kako me gleda, urlao je Stanojević, dok se Prosinečki samo smeškao, ja nisam reagovao, opisuje arbitar atmosferu s derbija

Proslavljeni fudbalski sudija Igor Radojčić objavio je autobiografsko delo pod nazivom „A dan je tako lepo počeo“, u kojem je, opisujući značajne događaje iz svoje karijere i svoja razmišljanja o sudijskim putevima i stranputicama, pokušao da približi navijačima život jednog delioca pravde.- Čuvam fotografiju s „večitog derbija“ na kojoj se vide Prosinečki i Stanojević. Stojim pored Stanojevića, povlačim ga za nadlakticu, tražim da se smiri. „Provocira me, vidi kako me gleda“, vikao je on. Pogledam Prosinečkog, koji je gledao i smeškao se. Ništa nedozvoljeno. „Smiri se, vodi ekipu“, pokušavao sam da mu odvučem pažnju. Na sledećoj fotografiji iste utakmice Stanojević stoji iza mene, nešto mi govori, dok se Prosinečki vratio vođenju utakmice. Misija uspela. Posle utakmice Stanojević nasmejan prilazi mi i kaže: „Video si da me provocira, a nisi reagovao.“ Nasmejem se na to i prolazim bez reči.

Opisao pikantne detalje... Igor Radojčić
Opisao pikantne detalje... Igor Radojčić

Sudija Igor Radojčić ističe razgovor s Valterom Zengom na Karaburmi.- U poslednjem minutu utakmice OFK i Zvezde Zenga je skočio sa svog mesta tražeći da signaliziram ofsajd. Ubrzo smo krenuli ka svlačionici, a Zenga mi je prišao i rekao da je protivnički igrač bio iza svih njegovih igrača. Rekao sam mu da je golman izbacio sa pet i po metra i da u tim situacijama ne važi pravilo ofsajda. „Stvarno?“, upitao me je. „Da, stvarno“, rekoh mu. „Eto morao sam da dođem u Srbiju da naučim neka fudbalska pravila“, rekao je Zenga uz osmeh. Uveren sam da je to pravilo znao, ali da je bila blaga provokacija - piše Radojčić.

Afera „pečenje“VEČERA, HAPŠENJE, SUĐENJERadojičić je opisao detalje posle afere „pečenje“, u kojoj su uhapšena dvojica arbitra utakmice Mladost - Vojvodina u Lučanima.- Dan nakon utakmice poziva me čovek iz rukovodstva Vojvodine da zahvali jer su pobedili 1:0. Odbijam poziv na večeru i zaboravljam na taj razgovor. Otprilike dva meseca posle toga imaću priliku da mi na sudu u svojstvu svedoka čitaju transkripte opisanog dijaloga, piše Radojčić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track