IDE ZA DŽABE: Pantić u Čelsiju, Partizan ostao bez dinara!
Foto: Saša Pavlic

Talentovani fudbaler napušta Humsku

IDE ZA DŽABE: Pantić u Čelsiju, Partizan ostao bez dinara!

Fudbal -
Crno-beli ostali kratki za milione: Mladi igrač prelazi na Stamford bridž, ali će odmah biti pozajmljen holandskom Viteseu iz Arnhema

Mladi fudbaler Partizana Danilo Pantić (18) potpisaće ugovor s londonskim Čelsijem, potom će odmah biti prosleđen na pozajmicu u holandski Vitese, a crno-beli će ostati bez planiranih nekoliko miliona evra!Jedan od najtalentovanijih fudbalera u Srbiji već duže vreme odbija da produži ugovor s timom iz Humske, koji ističe ovog leta, tako da praktično može da pregovara kao slobodan igrač.Tajni pregovoriPregovori se trenutno odvijaju u strogoj tajnosti, pa nije jasno da li će omladinski reprezentativac Srbije Humsku napustiti ove zime ili na leto, ali u najboljem slučaju u kasu Partizana bi leglo najviše nekoliko hiljada stotina evra, a pre samo nekoliko godina su se planirali milioni na njegovoj prodaji. Imajući u vidu da Pantić godišnje ima 96.000 evra, a da svojim igrama nije pravio razliku na terenu, jasno je koliko su novca crno-beli izgubili u njegovom slučaju. Kako je potpredsednik kluba Milorad Vučelić pre neki dan rekao, u slučaju da Pantić ne potpiše ugovor, biće preseljen na klupu, pa je onda može očekivati da će ceo posao biti obavljen do početka prolećnog dela sezone.Lemić posrednikU ovom trenutku u igri nije samo opcija da Pantić potpiše za Čelsi, pa da bude prosleđen na pozajmicu u Holandiju, već i da direktno iz tabora srpskog vicešampiona pređe u Vitese, ali da engleski klub kasnije ima pravo preče kupovine. Dva kluba imaju odličnu saradnju, a glavni posrednik je srpski menadžer Vlado Lemić, pa je onda sasvim logično da popularni Dača bude u ovom klubu, gde bi mogao da bude na oku predstavnicima ekipe sa Stamford bridža. U Holandiji će mu društvo praviti nekadašnji napadač Rada Uroš Ðurđević, koji je pre godinu dana pojačao klub iz Arhema.

Uhodana šemaMATIĆEVIM STOPAMAPotpisivanje ugovora sa Čelsijem, pa odlazak na pozajmicu u Vitese nije nešto što je neobično srpskim fudbalerima. Primera radi, isti put je imao i Nemanja Matić, koji je sada jedan od nezamenljivih fudbalera slavnog engleskog kluba i jedan od najboljih zadnjih veznih fudbalera u Evropi. Pored njega, posle prelaska na Stamford bridž i Slobodan Rajković je u jednom periodu bio na pozajmici u ovom klubu, što samo govori da je reč o ustaljenoj praksi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track