(VIDEO) 10 NAJVEĆIH SPORTSKIH PREVARA: Od Maradone do maratonca koji je trčao u kolima

Bezobrazluk ili snalažljivost

(VIDEO) 10 NAJVEĆIH SPORTSKIH PREVARA: Od Maradone do maratonca koji je trčao u kolima

Fudbal -
Bilo je pokušaja zamene konaj, nameštanja rezultata, prikrivanja genitalija...

Sport je životna oblast u kojoj je sve više novca i lažiranja rezultata kakoo bi se ostvario što bolji plasman.

U tekstu koji je pred vama napravljena je lista 10 najvećih sportskih prevara, među kojima ima i onih koje će vas nasmejati i šokirati.

1. Dijego Maradona 1986.Fudbalska zvezda koja je postigla najpoznatiji sporan gol rukom koji je bio presudan u utakmici Argentina ­ Engleska (2:1) na Svetskom prvenstvu ufudbalu.

2. Ben Džonson 1988.Pobedio u trčanju na 100 metara i osvojio zlatnu medalju u Seulu na olimpijskim igrama, postavio svetski rekord. Medalja je oduzeta nakon pozitivnog rezultata na test zabranjenog steroidaStanozolol.

3. Dora Ratjen 1938.Takmičio se na olimpijskim igrama i postavio svetski rekord u skoku u vis za žene 1938.Ovo je zapravo muškarac koji je prikrio svoje genitalije.

4. Fajn Koton 1984.Učestvovao u skandalu gde je tajno zamenio konja sa kojim je pobedio. Zamenjen konj je obojen tako da izgleda isto.

5. Boris Oniščenko 1976.Napravio prevaru u mačevanju koja mu je omogućila da njegov mač registruje udarac kad to on poželi. Diskvalifikovan je nakon brojanja poena bez pogotka protivnika.

6. Igrači bejzbola 1919.Osam igrača su se dogovorili da namerno izgube meč zbog novca. Svi igrači su doživotno diskvalifikovani.

7. Fred Lorz 1904.Maratonac koji je prvi došao kući 1904 sa olimpijskog maratona. Diskvalifikovan tako što je utvrđeno da je prešao nepunih 18 kilometara kolima.

8. Lens Armstrong 1998 do 2011.Biciklista kojem je oduzeto 7 Tour de France pobeda zbod dopinga. Svi rezultati od 1998 su suspendovani od strane anti doping agencije.

9. Tonja HardingKlizačica čiji je bivši muž organizovao napad na najozbiljnijeg rivala, Nensi Kerigan. Tonja je pokušala da prikrije napad i dobila je 3 godine uslovnog.

10. Španska paraolimpijska reprezentacija u košarci 2000. godineOsvojili zlatnu medalju 2000. godine u kategoriji intelektualno ograničenih igrača. Zapravo 10 od njihovih 12 ograća nije imalo intelektualna ograničenja. Medalje su povučene.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track