TROJKA NA STARTU: Zvezda savladala Tolmin, Džajić i Terzić videli dva gola Grujića
Foto: Crvemazvezdafk.com

Pripreme

TROJKA NA STARTU: Zvezda savladala Tolmin, Džajić i Terzić videli dva gola Grujića

Fudbal -
Debitovao je Džošua Parker koji je bio asistent kod trećeg gola, a u timu je bio i povratnik Aleksandar Luković

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su slovenačkog drugoligaša Tolmin sa 3:0 (1:0), u prvoj proveri na zimskim pripremama u Kopru, koju su sa tribina posmatrali počasni predsednik kluba Dragan Džajić i direktor Zvezdan Terzić.

Vodeći gol u 30. minutu postuigao je Aleksandar Katai, a trijumf je u nastavku overio mladi Marko Grujić golovima u 66 i 85 minutu.U sastavu Zvezde debitovao je Džošua Parker koji je bio asistent kod trećeg gola, a debitovao je i povratnik Aleksandar Luković.U prvom poluvremenu, bila je očigledna razlika u kvalitetu dva tima. Iako si crveno-beli u jutarnjim časovima odradili težak trening, to im nije smetalo da nametn svoj ritam tokom većeg dela utakmice. Prvu priliku na utakmici imao je Gavrić u 10. minutu, i tom prilikom je bio oboren u kaznenom prostoru, ali glavni arbitar nije pokazao na belu tačku. Prvi šut na gol bio je delo Vukana Savićevića, ali je lopta prohujala preko prečke. Ponovo je Gavrić, potom, imao priliku u 14. minutu nakon kornera - Zvezdin krilni igrač je bio sam na pet metara, ali je loše zahvatio loptu glavom. I Tolmin i Crvena zvezda su se trudili da napadaju preko bokova, ali mnogo uspešniji bili su Gavrić i Katai koji su bili stalna opasnost po odbranu domaćina, a u vezi je dobru partiju pružio Savićević koji je uspešno kombinovao sa saigračima. Upravo je Savićević nakon solo prodora šutirao sa distance u 24. minutu, golman Tolmina odbio loptu do Jovića, a Zvezdin napadač nije uspeo da pogodi okvir gola. Isti dvojac bio je u glavnim ulogama i dva minuta kasnije; Savićević je pronašao Jovića u kaznenom prostoru, Luka uspeo da predribla igrača i šutira, ali je bio izblokiran. Odličnu šansu Jović je imao i u 29. minutu kada je izašao sam ispred golmana, ali je nakon šuta lopta prošla blizu stative. U 30. minutu, viđen je gol. Gavrić je centrirao sa leve strane na drugu stativu, a na pravom mestu našao se Katai koji je "zakucao" loptu u mrežu. Poslednju dobru priliku u prvom periodu imao je Gavrić, ali sa pet metara ponovo nije uspeo da zatrese mrežu, i golom kruniše dobru partiju u prvom poluvremenu. U nastavku, trener Lalatović je izveo novih 11 igrača, pa su na terenu bili: Trkulja, Antić, Jovanović, Mbođ, Planić, Grujić, Ristić, Avramovski, Bosančić, Lazović i Parker. Crvena zvezda je nastavila sa napadima, pa su početkom drugog poluvremena pretili Bosančić i Grujić. Ipak, prvu pravu priliku u nastavku imao je domaćin, u 58. minutu. Nakon snažnog šuta iz kaznenog prostora napadača Tolmina, Trkulja je odlično intervenisao, i promenio pravac lopti koja je završila na prečki. Crvenu zvezdu nije poremetila ova prilika Tolmina, i u 66. minutu nakon slobodnog udarca Bosančića i loše intervencije igrača slovenačkog tima, vođstvo crveno-belih duplirao je Marko Grujić, koji se našao na pravom mestu. Svoju priliku na ovoj utakmici imao je Džošua Parker. U 75. minutu, nakon centaršuta Lazovića, šutirao je glavom, ali lopta je prošla tik pored stative. Zvezda je do kraja utakmica postigla još jedan gol, a strelac je ponovo bio mladi Marko Grujić, koji se istakao na ovoj utakmici. Ovoga puta, asistent je bio Džošua Parker. Igrao se 85. minut. Ispostavilo se da je to bio konačan rezultat utakmice.

Narednu proveru crveno-beli će imati za tri dana protiv još jednog slovenačkog drugoligaša – Ankarana.

Tolmin - Crvena zvezda 0:3 (0:1)

Stadion: NK AnkaranGledalaca: 150Sudija: Ivan KlunStrelci: Katai u 30', Grujić u 66' i 85'.Tolmin: Baloh, Curk, Codermaz, Kavčić, Zornik, Rakušček, Jare, Kucalović, Sokanović Dejan, Lo Duka, Sokanović Dalibor.Rezerve: Jenol, Mišić, Kavčić, Kos, Šuligoj, Lipužić.Crvena zvezda: Kahriman, Cvetković, Pavićević, Luković, Anđelković, Kovačević, Stojanović, Savićević, Katai, Gavrić i Jović.Rezerve: : Trkulja, Antić, Jovanović, Mbođ, Planić, Grujić, Ristić, Avramovski, Bosančić, Lazović i Parker.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track