Sergej Milinković Savić: Rekao sam Terzi - neću u Zvezdu ni za pet miliona evra!
Foto: Saša Pavlić

Intervju, fudbaler Genka

Sergej Milinković Savić: Rekao sam Terzi - neću u Zvezdu ni za pet miliona evra!

Fudbal -
On kaže da fudbaleri iz podmlatka Vojvodine ne treba da prelaze u redove crveno-belih i crno-belih, kao do sada

Doskorašnja nada Vojvodine Sergej Milinković Savić igrama u belgijskom prvenstvu dokazuje da je letos napravio dobru procenu izborom Genka kao budućeg kluba. Bilo je pozivan i od „večitih rivala“ iz Beograda, ali se na kraju odlučio za najmanje stresnu opciju, gde ne kasne plate, i što je još važnije, ostao je veran Vojvodini i Novom Sadu.Zbog toga je nedavno u razgovoru sa Zvezdanom Terzićem rekao da u Crvenu zvezdu ne bi prešao ni da mu je ponuđeno pet miliona evra.- Igrala se pripremna utakmica između Genka i Crvene zvezde, a ja nisam bio u kombinaciji za meč, pa sam na tribini sreo Zvezdana Terzića. Porazgovarali smo minut i po, on me je pitao što nisam došao u Zvezdu, a ja sam mu odgovorio da to ne bih uradio ni za pet miliona evra. Mislim da mi koji smo ponikli u Vojvodini ne treba da igramo za Crvenu zvezdu i Partizan - rekao je Sergej Milinković Savić za Kurir.Kakav je trener Aleks Mekliš?- Odličan! Dopada mi se rad s njim, posebno sada kad redovno dobijam priliku da igram. Pričao mi je da je radio sa Draganom Mladenovićem i Bojanom Đorđićem u Glazgov rendžersu, a sa Nikolom Žigićem u Birmingemu. Rekao mi je da voli mentalitet srpskih fudbalera.Koja je vaša uloga u timu?- Postoje dve varijante. Po jednoj, igram odmah iza špica, a u drugoj sam malo povučeniji. Odgovara mi sve jer mi je sada najvažnije da sam na terenu i da dalje napredujem.Kako vam se čini život odvojen od porodice?- To je fudbal. Znao sam da me to čeka jednog dana. Mama i sestra dolaze jednom u dva meseca i budu sa mnom oko nedelju dana. Trenutno su sa bratom Vanjom, koji trenira sa Mančester junajtedom. Dobro je, nemam razloga da se žalim.

Mađar kao rodSRPSKI ZET POMOGAO NA POČETKUDa li golman Genka, Mađar Laslo Keteleš, i dalje vlada srpskim jezikom?- Laslo me je dočekao kad sam došao u Genk i to mi je mnogo značilo zato što sam mogao s nekim da pričam na mom jeziku. On je oženjen Beograđankom i već je dobro savladao srpski. Sada intenzivno učim engleski, a već dobro znam nemački. Ne znam da li ću uspeti da savladam flamanski jezik, čini mi se da nije lak.

Pogrešno shvaćenŽUTI ZA SIMULIRANJEBelgijanci su napisali da ste protiv Muskrona u petak dobili žuti karton zbog simuliranja?Ispalo je tako, ali nije mi bila namera da isceniram penal. Utakmica je bila izuzetno naporna, mnogo sam pretrčao, i baš u toj situaciji pao sam u kaznenom prostoru jer mi je ponestalo snage.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track