Partizan slavio u Subotici, učvrstili vodeću poziciju
Foto: KURIR

Partizan slavio u Subotici, učvrstili vodeću poziciju

Fudbal -
Crno-beli sada imaju 11 bodova više od prvog pratioca Crvene zvezde, koja od 18 sati dočekuje Metalac iz Gornjeg Milanovca

SUBOTICA - Fudbaleri beogradskog Partizana savladali su danas u Subotici ekipu Spartaka sa 2:1 u meču 23. kola Superlige Srbije i učvrstili se na vodećem mestu na tabeli.

Crno-beli sada imaju 11 bodova više od prvog pratioca Crvene zvezde, koja od 18 sati dočekuje Metalac iz Gornjeg Milanovca.

Ekipa Partizana je tokom većeg dela meča kontrolisala situaciju na terenu, a do ubedljivog vođstva došla je golovima Brazilca Eduarda u 47. i Zvonimira Vukića u 62. minutu.

Nakon toga crno-beli kao da su se svesno povukli ka svom golu, a domaćin je to umeo da iskoristi i smanji zaostatak u 69. minutu preko Miljana Milivojeva.

Spartak je u samoj završnici utakmice svim silama pokušao da dođe od izjednačenja po natopljenom terenu u Subotici, ali je odbrana crno-belih izdržala sve nalete.

Strelac prvog gola za Partizan Eduardo morao je, par minuta pošto je zatresao mrežu da izađe iz igre zbog povrede, a na ovom meču gol crno-belih umesto bolesnog Vladimira Stojkovića čuvao je Radiša Ilić.

Veliko iznenađenje napravio je Rad koji je u Novom Sadu pobedio Vojvodinu sa 2:0. Gosti su do trijumfa došli pogocima Filipa Malbašića u 31. Nikole Lekovića u 90. minutu

U duelu dva tima koji se bore za opstanak u Superligi, Novi Pazar je istim rezultatom u Čačku protiv Borca slavio sa 2:0 i osvojio veoma važna tri boda.

Dvostruki strelac bio je Irfan Vusljanin u 24. i 80. minutu.

Jedan gol bio je dovoljan i ekipi OFK Beograda da odnese "ceo plen" sa gostovanja u Smederevu. Pobedonosni pogodak za "romantičare" postigao je Avgusto Batioha osam minuta pre kraja utakmice.

Rezultati i strelci u mečevima 23. kola

Spartak - Partizan 1:2 (Milivojev 70 - Eduardo 47, Vukić 62)

Vojvodina - Rad 0:2 (Malbašić 31, Leković 90)

Borac - Novi Pazar 0:2 (Vusljanin 24, 80)

Javor - Jagodina 0:0

Radnički - Hajduk 0:0

Smederevo - OFK Beograd 0:1 (Batioha 82)

Od 18 sati igraju Crvena zvezda - Metalac

Sutra igraju:

BSK Borča - Sloboda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track