Zvezda napunila mrežu Metalca

Zvezda napunila mrežu Metalca

Fudbal -
Golove za crveno-bele postigli su Evandro u 28, Darko Lazović u 32, Kristijan Borha u 50, Kadu iz penala u 59. i Luka Milivojević u 90. minutu

BEOGRAD - Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo su u subotu veče pobedili na svom terenu Metalac iz Gornjeg Milanovca sa 5:0, u 23. kolu Super lige Srbije.

Golove za crveno-bele postigli su Evandro u 28, Darko Lazović u 32, Kristijan Borha u 50, Kadu iz penala u 59. i Luka Milivojević u 90. minutu.

Metalac je od 53. minuta igrao sa igračem manje, pošto je Ovusu-Ansa Konto dobio drugi žuti karton. Prvi pogodak za Zvezdu postignut je posle kornera Lazovića sa desne strane, kada je Kadu loše glavom zahvatio loptu, ona je došla do Evandra koji je bio usamljen i iz peterca je sproveo u gol.

Rezultat je na 2:0 povećao Lazović koji je posle centaršuta Nikole Petkovića sa leve strane sa 10 metara šutem iz prve po zemlji savladao golmana gostiju Filipa Kljajića.

Crveno-beli su već na startu drugog poluvremena osigurali pobedu, pošto je prvo Borha posle ubačene lopte Filipa Kasalice sa nekoliko metara postigao treći gol, a potom devet minuta kasnije na 4:0 povećao Kadu iz penala posle prekršaja Vladimira Vujovića nad Petkovićem.

Konačnih 5:0 za Zvezdu postavio je Milivojević koji je šutirao sa 20-ak metara, a lopta je zakačila jednog igrača gostiju, promenila pravac i prevarila golmana Kljajića. Utakmica je počela šansama za obe ekipe.

Prvo je šut Luke Milivojevića u četvrtom minutu na gol liniji izblokirao Vladimir Krnjinac, a pet minuta kasnije na suprotnoj strani Milan Svojić pogodio je stativu. Zvezda je imala dobre prilike preko Borhe i Kadua u prvom delu meča, ali je šut Kolumbijca odbranio golman Metalca, a Kadu je sa 10-ak metara bio neprecizan.

Utakmica na stadionu Crvene zvezde odigrana je pred oko 12.500 ljudi, a na njoj je za domaćina debitovao napadač iz Gane Natanijel Asamoa, koji je u 65. minutu ušao umesto Lazovića.

Crvena zvezda se pobedom vratila na osam bodova zaostatka u odnosu na lidera Super lige, ekipu Partizana, dok je Metalac ubedljivo poslednji na tabeli.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track