BLOG UŽIVO: Troicki uspešan i u dublu na turniru u Zagrebu
Foto: AP

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Troicki uspešan i u dublu na turniru u Zagrebu

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

21:08 - Pobeda i dva poraza srpskih timova u Triglav ligiVaterpolisti Radničkog ostvarili su pobedu, dok su Crvena zvezda i Partizan ubedljivo poraženi u večerašnjim utakmicama 15. kola regionalne Triglav lige. U mečevima grupe za plasman od 1. do 8. mesta Radnički je u Kragujevcu savladao Jadran iz Herceg Novog sa 5:4 (1:1, 1:1, 1:0, 2:2), Crvena zvezda je izgubila u Rijeci od domaćeg Primorja sa 18:3 (5:0, 5:0, 6:2, 2:1), a Partizan u Beogradu od ekipe dubrovačkog Juga - 12:4 (5:1, 1:0, 1:2, 5:1). 20:41 - Selektor Gvineje podneo ostavku zbog eliminacije sa KANFudbalski savez Gvineje saopštio je danas da je Mišel Disije podneo ostavku na mesto selektora reprezentacije nakon eliminacije tima u četvrtfinalu Kupa afričkih nacija. Savez je saopštio i da je otpustio stručni štab i lekarsko osoblje koji su radili sa Disijeom "jer nisu ispunili svoju dužnost". Gvineja je uz pomoć sreće došla do četvrtfinala KAN u Ekvatorijalnoj Gvineji, pošto je na kraju prve faze takmičenja bila izjednačena sa Malijem. U četrvtfinalu je izgubila od Gane 3:0. Francuski trener Disije vodio je Gvineju od 2010. do 2013. godine, a onda je ponovo preuzeo tim početkom 2014. On je drugi trener koji je otišao posle eliminacije na KAN, pošto je Alen Žires podneo ostavku na mesto selektora Senegala jer tim nije uspeo da se plasira u drugu fazu takmičenja.20:02 - Čukarički na pripremama pobedio kineskog superligašaFudbaleri Čukaričkog savladali su danas ekipu kineskog superligaša Šijazuang Jongčang sa 1:0, u kontrolnoj utakmici tokom priprema na Kipru za nastavak sezone. Pobedonosni pogodak postigao je Mirosavljević u 88. minutu. Srpski klub trebalo je u nedelju da odigra pripremni meč sa rumunskom Konkordijom, ali je taj susret otkazan pošto uslovi na terenu nisu bili adekvatni. Čukarički je danas zabeležio petu pobedu od početka priprema, nakon što je prethodno u prvom delu u Beogradu savladao Donji Srem (5:2), Turbinu iz Vreoca (7:0), BASK (3:1) i Sinđelić (1:0). Naredna provera na Kipru zakazana je za 8. februar, a rival će biti češki prvoligaš Dukla iz Praga. 19:20 - Umro nekadašnji trener Bajerna Uve LatekNekadašnji trener nemačkog fudbalskog kluba Bajern Minhen Udo Latek umro je danas u 80. godini. Bajern nije saopštio uzrok smrti, ali je Latek poslednjih godina bio u lošem zdravstvenom stanju, pošto je imao Parkinsonovu bolest i demenciju. Nemački list Bild preneo je da je Latek umro u sredu u domu za stare. Latek je bio jedan od najuspešnijih trenera u nemačkom fudbalu, u kojem je pored Bajerna vodio Borusiju Dortmund, Keln, Šalke i Borusiju Menhengladbah. Dve sezone bio je i na klupi Barselone. On je kao trener 1974. godine doveo Bajern do svog prvog trofeja šampiona Evrope.

18:41 - Serena Vilijams posle 14 godina igra na Indijan VelsuAmerička teniserka Serena Vilijams saopštila je danas da će igrati na Indijan Velsu sledećeg meseca, posle 14 godina bojkota tog turnira. Ona je u jednoj kolumni pisala o ismevanju i uznemiravanju, kao i tome da je bila izložena rasizmu, tokom polufinala i finala 2001. godine. Vilijams je navela da sada "ima razumevanje" da oprosti i da će se ponosno vratiti na taj turnir ove godine. Njena starija sestra Venus povukla se iz polufinala protiv Serene zbog povrede, na šta je publika burno reagovala i zviždala. Serena Vilijams je takođe napisala da je tada bilo optužbi da su ona i Venus namestile meč, a u finalu protiv Kim Klajsters negodovanje publike se nastavilo. "U sportu koji volim svim srcem, na turniru koji je jedan od kojih najviše cenim, ođednom sam se osetila nepoželjnom i uplašenom", napisala je Serena Vilijams. Ovogodišnji turnir u Indijan Velsu održaće se od 11. do 22. marta.18:09 - Troicki uspešan i u dublu na turniru u ZagrebuSrpski teniser Viktor Troicki i Ukrajinac Sergej Stakovski uspešno su startovali u konkurenciji dublova na ATP turniru u Zagrebu pobedivši danas u prvom kolu treće nosioce, nemačko-holandski par Andre Begeman/Robin Hase, sa 2:0 u setovima - 6:4, 7:6 (8:6). Troicki i Stakovski u četvrtfinalu igraju protiv Šveđanina Andreasa Siljestroma i Nemca Martina Emriha, koji su nadigrali Litvanca Rikardasa Berankisa i Francuza Adrijana Manarina (7:6, 6:2). Na turniru u Zagrebu srpski teniser je u utorak izborio plasman u osminu finala, a njegov protivnik u sutrašnjoj borbi za četvrtfinale je Japanac Go Soeda. Turnir se igra za ukupan nagradni fond od 494.310 evra.

17:38 - Bertomeu: Nismo uradili ništa pogrešnoPredsednik Barselone Đozep Marija Bertomeu rekao je danas da njegov klub nije uradio ništa pogrešno prilikom dovođenja brazilskog fudbalera Nejmara. "Nismo uradili ništa pogrešno i stalno ćemo govoriti istinu. Potpisivanje Nejmara je urađeno uz pomoć najprestižnijih advokata", rekao je Bertomeu španskim medijima. Prema njegovim rečima, Barselona je žrtva napada "pojedinih sila" bliskih državi i Real Madridu. "Ne kažem da Real stoji iza ovoga, ali mi je Nejmarov otac rekao da su postojale dve ponude, Barselone i Reala. Želeli su ga iz Reala i bili su spremni više da plate", kazao je prvi čovek Barselone. Bertomeu će biti ispitan 13. februara zbog navodne utaje 2,8 miliona evra poreza tokom prošle fiskalne godine.17:12 - Vest Hem kažnjen jer nije pustio Sakona na KANSvetska fudbalska federacija (FIFA) novčano je danas kaznila Vest Hem jer se Dijafra Sako nije pojavio u reprezentaciji Senegala za Kup afričkih nacija. Vest Hem će morati da plati 100 hiljada švajcarskih franaka. Fudbalski savez Senegala žalio se jer ga je Vest Hem obavestio da Sako ne može da otputuje avionom i igra za reprezentaciju zbog povrede. Sako je 25. januara igrao za Vest Hem protiv Bristol sitija u FA Kupu, u utakmici u kojoj je postigao pobednički gol. Senegal je dva dana kasnije eliminisan sa Kupa afričkih nacija.16:37 - Klužu zbog dugovanja oduzeto 24 bodaRumunska fudbalska unija oduzela je 24 boda Klužu zbog spirale neizmirenih dugovanja, preneli su danas svetske agencije. Kluž, jedan od najuspešnijih klubova Rumunije u poslednjih deset godina, suočava se sa teškom krizom pošto državi, bivšim igračima i trenerima duguje oko 20 miliona evra. Kluž je u periodu od 2008. do 2012. godine osvojio tri Liga Kupa, tri nacionalna Kupa i dva Superkupa. Ovaj klub je igrao i tri puta u grupnoj fazi Lige šampiona. Kluž će oduzimanjem bodova skliznuti sa drugog mesta na dno tabele, jedan bod iza Rapida.

16:05 - Armstrong na sudu zbog napuštanja mesta sudaraBivši američki biciklista Lens Armstrong pojaviće se pred sudom u martu pod optužbom da je kolima udario u dva u parkirane automobila i potom napustio mesto udesa. Kako je saopštila policija, Armstrong je dopustio svojoj devojci da preuzme odgovornost za ovaj slučaj.

15:45 - Šahtjor čeka Bajern u Lavovu, UEFA ne sumnja u bezbednostEvropska fudbalska unija (UEFA) objavila je da je uverena da će biti bezbedno na utakmici Šahtjora i Bajerna u Lavovu, i pored sukoba u Ukrajini.Šahtjor je domaćin u pomenutom gradu na zapadu zemlje, zbog žestokih, višemesečnih sukoba u Donjecku na istoku, između vojske Ukrajine i separatista. Iako je Lavov oko hiljadu kilometara udaljen od Donjecka, bilo je sporadičnih slučajeva nasilja i u tom gradu, uključujući napad na kuću gradonačelnika u decembru. Popularni "rudari" će ugostiti Bajern u Lavovu 17. februara u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona, dok je revanš na programu tri nedelje kasnije u Minhenu.

15:23 - Kompletiran stručni štab mlade reprezentacije SrbijeFudbalski savez Srbije saopštio je da je kompletiran stručni štab selektora mlade reprezentacije Mladena Dodića. Dodićevi pomoćnici biće Nebojša Milošević i Živojin Vidojević, trener golmana je Zoran Ljujić, analitičar Dejan Fijala, lekar Dejan Purić, fizioterapeuti Zoran Vujić, Radomir Mijatović i Miloš Garić, ekonom Đorđe Prerad i tim menadžer Pavle Simić.Dodić će voditi mladu reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu u junu u Češkoj, pošto je doskorašnji selektor Radovan Ćurčić prekomandovan u A tim. Srbija će igrati u Grupi A sa Nemačkom, Danskom i Češkom, dok su u Grupi B Engleska, Portugal, Italija i Švedska.Četiri najbolje plasirane ekipe sa šampionata, koje će se od 17. do 30. juna održati u Češkoj, stiču pravo učešća na Olimpijskim igrama u Rio De Žaneiru 2016. godine. Srbija će do Evropskog prvenstva odigrati dve prijateljske utakmice, protiv Švedske na svom terenu 27. marta, a četiri dana kasnije će gostovati Italiji.

15:03 - Mačvan MVP ABA lige u januaruKošarkaš Partizana Milan Mačvan proglašen je za najkorisnijeg igrača ABA lige u januaru. Mačvan je prosečno postizao 12,6 poena i 6,4 skokova za 18,4 indeksnih poena, a Partizan je u tom periodu zabeležio svih pet pobeda i približio se plasmanu u plej-of.Najbolju partiju pružio je protiv ljubljanske Olimpije, kada je sa 21 poenom i sedam skokova, bio proglašen za MVP-ija 17. kola.14:36 - Novi stadion Milana biće završen za sezonu 2018/19Čelnici Milana otkrili su planove da novi stadion kapaciteta 40.000 sedišta sa pokretnim krovom bude završen za sezonu 2018/19. Stadion će koštati između 300 i 320 miliona evra.

13:52 - Januzaj: Ne odgovara mi Van Galova taktika

Foto: AP
Foto: AP

Fudbalski reprezentativac Belgije Adnan Januzaj rekao je da mu ne odgovara taktika koju u Mančester Junajtedu forsira menadžer Luj van Gal.Januzaj je bio standardni prvotimac kod Dejvida Mojesa, dok je ove sezone odigrao samo 11 prvenstvenih utakmica."Sistem mi otežava da igram, ali moram da nastavim da radim. Prošle sezone sam igrao više i svake nedelje se osećeo bolje. Moram da pokažem menadžeru da mogu da budem u startnoj postavi", rekao je Januzaj.On je dodao da mu najviše na terenu odgovara pozicija "desetke", odnosno fudbalera koji igra odmah iza napadača."Ja nisam odbrambeno krilo. Teško mi je da igram tu, jer to zahteva dosta defanzivnih zadataka, a po poziciji nisam odbrambeni igrač. Od malene sam "desetka", tu se bolje osećam, lakše igram, kao i na poziciji krilnog napadača. Svestan sam da imamo dosta fudbaler koji igraju na tim pozicijama", rekao je bivši fudbaler Brisela i Anderlehta.

13:40 - Žreb za EP u Bugarskoj i Italiji 16. februaraŽreb za ovogodišnje Evropsko prvenstvo odbojkaša u Bugarskoj i Italiji obaviće se 16. februara u Sofiji, saopštio je danas Odbojkaški savez Srbije. Žreb će se obaviti 16. februara od 16 sati u Nacionalnom pozorištu "Ivan Vazov" u Sofiji. Evropsko prvenstvo održaće se od 9. do 18. oktobra u Italiji i Bugarskoj, a utakmice će se igrati u Milanu, Torinu, Varni i Sofiji. Plasman na Evropsko prvenstvo do sada su izborili organizatori Bugarska i Italija, Rusija, Srbija, Francuska, Nemačka, Belgija, Poljska, Finska, Slovačka, Češka, Hrvatska i Belorusija. Preostale tri reprezentacije biće poznate posle treće runde kvalifikacija, koja je na programu 23. i 24. maja, a revanši 30. i 31. maja a igraće Slovenija - Portugal, Estonija - Švedska i Španija - Holandija.

13:30 - Na Olimpijskim igrama u Riju tenis će se igrati na betonu Međunarodna teniska federeracija obelodanila je da će se nadmetanja u "belom sportu" na Olimpijskim igrama 2016. godine u Rio de Žaneiru igrati na tvrdoj podlozi.Olimpijski teniski centar, koji se nalazi u "Bara" olimpijskom parku, ima centralni teren sa tribinama na koje može da stane 10.000 gledalaca, zatim stadione sa kapacitetima od pet, odnosno tri hiljade navijača, kao i pomoćne terene na čije tribine može da stane po 250 ljudi. Odabrana podloga možda najviše odgovara Novaku Đokoviću, koji je od osam grend slem titula - čak šest osvojio na "betonu", a dve na vimbldonskoj travi.

13:22 - FS Katara želi da angažuje GvardioluFudbalski savez Katara želi da dovede trenera Bajerna iz Minhena Pepa Gvardiolu za novog selektora te reprezentacije na Svetskom prvenstvu 2022. godine čiji će Katar biti domaćin, preneo je Bild. Gvardiola je na završetku karijere, između 2003. i 2005. godine igrao za katarski Al Ali i bio je ambasador Katara u kampanji za domaćina Svetskog prvenstva 2022. godine. Bild je preneo da Fudbalski savez Katara ima velika finansijska sredstva da poboljša državni tim uoči Mundijala čiji će biti domaćin 2022. godine i da želi da postavi Gvardiolu za selektora. Katar trenutno zauzima 92. mesto na rang listi Svetske fudbalske federacije (Fifa).13:12 - Huntelaru smanjena suspenzija na četiri meča

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Nemačka fudbalska asocijacija (DFB) smanjila je napadaču Šalkea 04 Klasu Janu Huntelaru suspenziju zbog crvenog kartona sa šest, na četiri utakmice.Holanđanin je prvobitno kažnjen sa šest mečeva zbog toga što je iskljucen sa utakmice nakon nesmotrenog faula nad igračem Manuelom Šmidebahom u pobedi od 1:0 protiv Hanovera u subotu.Šalke se žalio na tu odluku."Huntelar će morati da propusti četiri meča, a suspenzija preostale dve je uslovna do 30. januara 2016", saopštila je DFB.

12:53 - Izgradnja stadiona u Rostovu kasni sedam meseciGrađevinski radovi na ambicioznom zamišljenom stadionu u Rostovu na Donu, na kojem će se igrati utakmice Svetskog fudbalskog prvenstva 2018. godine, kasne sedam meseci, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva Rusije. Radovi na stadionu kapaciteta 46.000 sedišta u Rostovu trebalo je da budu završeni u maju 2017. godine, ali je procenjeno da će biti gotovi u decembru te godine. U saopštenju se ne navodi zbog čega je došlo do kašnjenja, već samo da su uvedene duple smene kako bi se "ispunio tesan rok za izgradnju stadiona".

12:10 - Grad Jagodina za sport u 2015. izdvaja 247 miliona dinaraGrad Jagodina budžetom za 2015. godinu izdvojiće 247 miliona dinara za rad 118 sportskih organizacija i oko 6.000 registrovanih sportista svih uzrasta u 30 sportskih disciplina. Kako se navodi u odluci Skupštine grada za održavanje objekata izdvojiće se 88 miliona, za takmičenja 90 miliona, za izgradnju, dogradnju i opremanje sportskih objekata 20 miliona i za aktivnosti sportskih organizacija, društava i udruženja 45 miliona dinara.11:50 - Hil dve nedelje van terenaDžordan Hil, centar Los Anđeles Lejkersa, dve nedelje neće biti na raspolaganju Bajronu Skotu zbog povrede kuka.11:22 - Šarlot se rešio PargaDžanero Pargo nije više košarkaš Šarlot Hornetsa koji su ga otpustili, ne bi li doveli Eliota Vilijamsa.11:00 - Boateng suspendovan za ŠtutgartPošto je zaradio veoma glup crveni karton protiv Šalkea Džerom Boateng je suspendovan za subotnji meč sa Štutgartom. Još uvek se ne zna hoće li biti kažnjen za još neki meč. Odluka u narednih par dana.10:43 - Belineli ponovo na terenuMarko Belineli će ponovo zaigrati posle povrede koja ga je van terena držala od 10. januara, izjavio je Greg Popović.09:55 - Voždovac doveo Denija PavlovićaVoždovac je angažovao dojučerašnjeg štopera Čukaričkog Denija Pavlovića.

09:00 - Kirjos propušta Marsej i Dubai

Foto: Beta / AP
Foto: Beta / AP

Australijski teniser Nik Kirjos povukao se sa turnira u Marseju i Dubaiju zbog povrede leđa. Takođe, 19-godišnji Kirjos najavio je da će se na teren vratiti početkom marta u Dejvis kupu. Australiju za šest nedelja čeka meč sa Češkom u gostima.“Dejvis kup je prioritet za njega. Zavisiće od toga koliko se brzo bude oporavio i od toga da li će za mesec dana osećati bol“, rekao je njegov trener Tod Larkam.Kirjos je na nedavno završenom Australijan openu stigao do četvrtfinala, gde je izgubio od budućeg vicešampiona Endija Mareja.

08:20 - Golden Stejt opet bolji od SakramentaU nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Golden Stejt je savladao Sakramento sa 121:96 i stigao do 38. pobede u tekućem šampionatu u kojem je doživeo i osam poraza. Do osme uzastopne pobede protiv Sakramenta "ratnike" je predvodio Stefon Kari sa 23 poena. Andre Iguodala i Mo Spejts su ubacili po 17, a Klej Tompson, koji je bio dominantan u poslednjih nekoliko utakmica, postigao je tek 14 koševa.U poraženom Sakramentu bolji od ostalih bio je DeMarkus Kazins sa 26 poena i 11 uhvaćenih lopti. Sakramento je tako doživeo 30. poraz u dosadašnjem delu šampionata, a od toga devet u poslednjih deset mečeva.

Rezultati:

Filadelfija - Denver 105:98Detroit - Majami 108:91Njujork - Boston 97:108Portland - Juta 103:102Sakramento - Golden Stejt 96:121

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track