Srbi pripitomili bahatog Šaćirija

Albanac iz Švajcarske zaboravio Kosovo

Srbi pripitomili bahatog Šaćirija

Fudbal -
Otkad je prešao iz Bajerna u Inter, momak poreklom iz Gnjilana ne potencira kosovska obeležja

Džerdan Šaćiri više ne potencira obeležja nezavisnog Kosova. Otkad je prešao u Inter, švajcarski reprezentativac albanskog porekla se smirio. Pretpostavlja se da zasluge za to pripadaju Srbima iz redova milanskog kluba - Nemanji Vidiću i Zdravku Kuzmanoviću.Inter hramlje ove sezone, ali navijači očekuju da će nero-azuri doći na pravo mesto kad igrači s prostora bivše SFRJ dostignu potrebnu formu. I dok se čeka na to, poslednje slike s treninga govore da se Šaćiri, Vidić i Kuzmanović odlično slažu, iako albanski mediji ističu da među njima vlada velika mržnja.Džerdan Šaćiri, poreklom iz Gnjilana, najviše vremena provodi s Hrvatima Mateom Kovačićem i Marselom Brozovićem, međutim, ne krije da se druži sa Srbima, pogotovo s Kuzmanovićem, koji je, kao i on, igrao za Bazel.Vidić kao iskusni profesionalac ima dobru komunikaciju sa svim saigračima, a najbolju s Kovačićem i golmanom Samirom Handanovićem, koji mu je na utakmici u Mariboru na kojoj se oprostio od dresa reprezentacije Srbije odbranio udarac s penala. Tada je slovenački reprezentativac branio gol Udinezea, a Vidić je predvodio Junajted.Pored pomenutih igrača s prostora eks-SFRJ, do pre nekoliko dana u Interu je igrao i Slovenac Rene Krhin, koji će do kraja sezone nositi dres španske Kordobe.

Uplašio FergusonaVIDIĆ HTEO U RAT ZA KOSOVOIako će se većina navijača zakleti da Vidić važi za velikog „Srbendu“, nigde nije zabeleženo da se nekad najbolji štoper planete isticao u srbovanju, osim što je Aleks Ferguson u svojim memoarima otkrio jednu zanimljivost:- Prišao mi je 2009. i rekao da će ga možda pozvati u vojsku i dodao: „Kosovo. Idem, to je moja dužnost.“ Imao je taj pogled u očima - napisao je Ferguson.

Za dom bio spreman... Šaćiri sa Mandžukićem
Za dom bio spreman... Šaćiri sa Mandžukićem

Slavio GotovinuBRAT S HRVATIMAŠaćiri gotovo uvek proslavlja gol s karakteristično prepletenim prstima koji simbolizuju orlove na albanskoj zastavi, a pamti se i da je vojnički salutirao proslavljajući gol Marija Mandžukića u Bajernu na dan kad je iz Haga oslobođen Ante Gotovina. Posle tog incidenta FS Nemačke ga je opomenuo zbog nacističkog pozdrava uzdignutom rukom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track