BEKAM POMAŽE DECI SRBIJE: Legendarni fudbaler svrstao nas među 7 najsiromašnijih zemalja sveta
Foto: Profimedja

Po čemu Dejvide

BEKAM POMAŽE DECI SRBIJE: Legendarni fudbaler svrstao nas među 7 najsiromašnijih zemalja sveta

Fudbal -
Bivši kapiten Engleske osnovao je novu fondaciju koja će pomogati sedam najugroženijih zemalja Džibutiju, Burkini Faso, El Salvadoru, Svazilandu, Bangladešu, Papui Novoj Gvineji, ali i našoj državi
1 / 2 Foto: Printskrin

Bivši kapiten reprezentacije Engleske osnovao je novu fondaciju "7: fond UNICEF Dejvid Bekam" koja će pomogati deci sedam najugroženijih država među kojima se iz nepoznatih razloga našla i Srbija!

Dejvid Bekam odlučio je da finasijski pomogne deci širom planete, a počeće od onih najugroženijih zemalja Džibutija, Burkine Faso, El Salvadora, Svazilanda, Bangladeša, Papue Nove Gvineje i Srbije. Odakle je Bekam dobio ideju da je stanje u našoj zemlji toliko kritčno i da nam je mesto među najsiromašnijim na svetu, za sada nije poznato, a sudeći prema izjavi bivšeg fudbalske zvezde jasno je da su u izboru učestvovali njegovi saradnici.

- Slava i bogastvo koje sam stekao igrajući fudbal, otvorio mi je vrata da po završetku karijere pomažem ljudima. Moji primarni planovi vezani su za zaštitu dece i žena, pošto smatram da su oni najugroženija kategorija. Naziv fondacije ima dvostruku simboliku. Broj sedam sam nosio veći deo karijere, a i pomoć će biti usmerena u sedam najugroženijih zemalja - rekao je Englez.

Ovim projektom Bekam planira da i u narednih deset godina ostane ambasador dobre volje pri UNICEF organizaciji, a želja mu je da njegova trojica sinova nastave, takođe budu humanitarci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track