Najnovije vesti

PREDSEDNIK ZVEZDE TVRDI: Nadamo se dogovoru sa Lazovićem, iako imamo dug od 52 miliona evra

Oglasio se i Svetozar Mijailović

PREDSEDNIK ZVEZDE TVRDI: Nadamo se dogovoru sa Lazovićem, iako imamo dug od 52 miliona evra

Fudbal
Mi danas nemamo 52 miliona evra, a nismo sigurni da će klub toliki iznos novca imati u bliskoj budućnosti da bi sve obaveze izmirio u kratkom vremenskom periodu", rekao je Mijailović

BEOGRAD - Predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Svetozar Mijailović izjavio je da se nada dogovoru sa Darkom Lazovićem oko revidiranja njegovog ugovora, na obostrano zadovoljstvo, kako bi jedan od najboljih igrača predvodio crveno-bele na proleće.

"Revizija njegovog ugovora više puta je bila tema naših razgovora na sednicama UO u proteklih šest meseci, gde je razgovarano kako da prevaziđemo taj problem. I Lazović i celokupna javnost je svesna da je taj dug samo jedan posto od ukupnog duga koji Crvena zvezda ima prema svojim poveriocima. Mi danas nemamo 52 miliona evra, a nismo sigurni da će klub toliki iznos novca imati u bliskoj budućnosti da bi sve obaveze izmirio u kratkom vremenskom periodu", rekao je Mijailović za zvanični sajt kluba.

Prema njegovim rečima dug prema Lazoviću, koji trenutno iznosi 550.000 evra nije sporan i razgovori sa njim se obavljaju na isti način kao i sa drugim poveriocima.

"Cilj je da se deo duga isplati, deo prolongira, a deo otpiše, tako je i sa Lazovićem, sve sa namerom namerom da poverioci budu ispoštovani u skladu sa finansijskim mogućnostima našeg kluba. Rukovodstvo će učiniti sve da reši nasleđene probleme i ispravi greške iz prošlosti kako bi se sačuvao i stabilizovao klub. Takođe, Zvezda će iskoristiti i sve zakonske mogućnosti za ovakve situacije, da bi se pomoglo insolventnim firmama da se stabilizuju i izbegnu bankrot", poručuje Mijailović.

Generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić izjavio je juče da je Lazovićeva plata od 250.000 evra godišnje neprimerena i da ona mora da se smanji.

Prethodno su pojedini mediji objavili da je Lazović ucenjen i da ukoliko ne prihvati revidiranje neće igrati u prolećnom delu sezone, odnosno do isteka ugovora, kada bi kao slobodan igrač trebalo da se preseli u italijansku Đenovu.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...