BLOG UŽIVO: Kosta: Nikada ne bih namerno povredio protivnika
Foto: Reuter

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Kosta: Nikada ne bih namerno povredio protivnika

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

21:19 - Revanš Vanija, Lajović bez polufinala u Sao PauluSrpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u polufinale ATP turnira u Sao Paulu posto je večeras poražen u četvrtfinalnom meču od Italijana Luke Vanija u dva seta - 7:6 (7:5), 7:6 (7:4). Dvadesetdevetogodišnji Vani, trenutno 149. na ATP listi, revanširao se bolje rangiranom Lajoviću (77) za poraz u jedinom prethodnom međusobnom okršaju, prošle nedelje u Kitu (Ekvador). Italijan u borbi za finale čeka boljeg iz duela Leonardo Majer (Argentina) - Žoao Souza (Brazil). Turnir u najvećem brazilskom gradu igra se za ukupan nagradni fond od 505.655 dolara. 20:54 - Metalac bolji od Levskog u SofijiKošarkaši Metalca pobedili su danas u Sofiji domaći Levski sa 77:66 (19:19, 18:14, 19:20, 21:13), u 22. kolu Jadranske lige. Metalac je tako zabeležio 11. pobedu, dok je Levski ostao ubedljivo poslednji na tabeli regionalnog takmičenja sa skorom 1/21. Najefikasniji u valjevskom timu bio je Nikola Jevtović sa 24 poena, dok je Nemanja Protić postigao 16, a Levski je predvodio Filip Videnov sa 18. U drugoj današnjoj utakmici, Zadar je na svom terenu savladao Solnok sa 71:64.20:22 - Čukarički pobedio Daegu za maksimalan učinak na pripremamaFudbaleri Čukaričkog savladali su danas južnokorejski tim Daegu sa 3:1 (2:0) u trećoj, poslednjoj proveri na pripremama na Kipru za nastavak sezone. Strelci su bili Matić u 4, Srnić u 38. i Bojić u 72. za Čukarički, a Jun u 48. minutu za Daegu. Današnjim uspehom izabranici trenera Vladana Milojevića zaokružili su maksimalan učinak od početka priprema, nakon što su prethodno na Kipru pobedili prašku Duklu (3:0) i kineski Šiđiažuang Jongčan (1:0), a u Beogradu Donji Srem (5:2), Turbinu iz Vreoca (7:0), BASK (3:1) i Sinđelić (1:0). Ekspedicija Čukaričkog vraća se u Beogad u subotu, a u prvoj utakmici nastavka Superlige Srbije popularni "brđani" dočekuju 21. februara ekipu kruševačkog Napretka.19:56 - Simon eliminisao Mareja u RoterdamuFrancuski teniser Žil Simon priredio je danas iznenađenje savladavši u četvrtfinalu ATP turnira u Roterdamu prvog nosioca i četvrtog tenisera sveta, Britanca Endija Mareja, ubedljivo sa 6:4, 6:2. Iskusni 30. godišnji Francuz, trenutno 19. na ATP listi, u borbi za finale igraće protiv Čeha Tomaša Berdiha, koji je ranije danas pobedio njegovog zemljaka Gaela Monfisa - 6:1, 6:4. Turnir u Roterdamu igra se za ukupan nagradni fond od 1,6 miliona evra, a titulu brani Berdih.

19:28 - Bartomeu saslušan u vezi transfera NejmaraPredsednik Barselone Đosep Bartomeu saslušan je danas pred Nacionalnim sudom u Madridu zbog optužbe za utaju poraza prilikom transfera Nejmara iz 2013. godine. Kako preosi španski "As", Bartomeu je svu odgovornost za ugovore sa Brazilcem prebacio na bivšeg predsednika Barselone Sandra Rosela. Sudija Pablo Ruz pokušaće da utvrdi da li je Bartomeu prevario španske poreske organe za oko 2,8 miliona evra. Transfer brazilskog napadača pod sumnjom je otkako je on potpisao za Barselonu 3. juna 2013. godine. Kako se navodi, ukupan transfer je verovatno iznosio 94,8 miliona evra, a prijavljeno je oko 57 miliona. 18:50 - Revanš Vanija, Lajović bez polufinala u Sao PauluSrpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u polufinale ATP turnira u Sao Paulu posto je večeras poražen u četvrtfinalnom meču od Italijana Luke Vanija u dva seta - 7:6 (7:5), 7:6 (7:4). Dvadesetdevetogodišnji Vani, trenutno 149. na ATP listi, revanširao se bolje rangiranom Lajoviću (77) za poraz u jedinom prethodnom međusobnom okršaju, prošle nedelje u Kitu (Ekvador). Italijan u borbi za finale čeka boljeg iz duela Leonardo Majer (Argentina) - Žoao Souza (Brazil). Turnir u najvećem brazilskom gradu igra se za ukupan nagradni fond od 505.655 dolara. 18:21 - FIFA protiv izbora Manausa za domaćina olimpijskog turniraMeđunarodna fudbalska federacija (FIFA) saopštila je da je protiv izbora Manausa za jednog od domaćina fudbalskih utakmica na Olimpijskim igrama u Brazilu 2016.FIFA je precizirala da bi bilo bolje kada bi se mečevi igrali u gradovima koji su blizu domaćina Igara, Rija de Žaneira. Saopštenje FIFA stiglo je dan pošto su organizatori OI 2016. dodali na listu gradova domaćina fudbalskog turnira i Manaus, koji je od Rija udaljen 3.000 kilometara i nalazi se u amazonskoj prašumi. Pored Manausa, predloženi gradovi domaćini fudbalskog turnira su Rio de Žaneiro, Belo Horizonte, Salvador i Brazilija, a konačnu odluku će doneti FIFA u martu. 17:52 - Kerol propušta ostatak sezone zbog povredeFudbaler Vest Hema Endi Kerol propustiće ostatak sezone zbog povrede kolena, saopšteno je danas iz ovog premijerligaša. Kerol će sledećeg utorka morati na operaciju levog kolena, koje je povredio na utakmici u sredu protiv Sautemptona. Ovaj 26-godišnji napadač je zbog raznih povreda propustio početak ove i veći deo prošle sezone. On je od novembra, od kada se oporavio, odigrao 16 utakmica i postigao pet golova. Vest Hem u Premijer ligi posle 25 utakmica zauzima osmo mesto sa 38 bodova, a u narednom kolu gostovaće Totenhemu.

17:20 - Džonatan završio sezonuDesni bek Intera iz Milana, Džonatan, završio je sezonu zbog teške povrede levog kolena.

16:40 - Viljareal bez kapitena SorijanaKapiten Viljareala Bruno Sorijano pauziraće najmanje dva meseca, a možda i više, pošto je u porazu od Barselone doživeo lom potkolenične kosti.16:05 - Aston Vila razmišlja o KlinsmanuAston Vila, koja je dala otkaz Polu Lambertu, razmišlja da dovede selektora SAD Jirgena Klinsmana ili Tima Šervuda.

15:40 - Gvardiola najavio povratak u tim Riberija i RafinjeTrener Bajerna Pep Gvardiola najavio je povratak u tim Franka Riberija i Rafinje na meču protiv Hamburga u subotu, posle dvonedeljne pauze zbog povrede. "Riberi i Rafinja su se vratili i već su trenirali sa timom. U formi su i moguće je da zaigraju", reka je Gvardiola. Španski stručnjak neće moći da računa na suspendovanog defanzivaca Džeroma Boatenga. Bajern vodi u Bundesligi sa osam bodova ispred drugoplasiranog Volfsburga.

15:19 - Rimac: Partizan će nas napasti ispod košaTrener košarkaša Cibone Slaven Rimac rekao je da njegov tim mora da zatvori reket i uspostavi kontrolu u skoku ako želi da se nada dobrom rezultatu protiv Partizana. "Partizan se nalazi u dobroj formi. Čeka nas teška utakmica kao i prošle nedelje protiv Cedevite. Tepić, Milosavljević i Dalo su igrači koji im daju energiju. Očekujem da nas napadnu ispod koša, zato moramo da zatvorimo reket. To je ključ, ako to iskontrolišemo, sve druge stvari na terenu biće lakše", rekao je Rimac. Rimac će na meču protiv Partizana moći da računa na Vladu Ilievskog i Marka Jagodića Kuridžu, koji se vraćaju u tim Cibone. Utakmica 22. kola ABA lige Cibona - Partizan igra se sutra od 17 sati u Dvorani Dražen Petrović.

14:58 - Hendri: Neću igrati na SP u snukeruSedmostruki svetski šampion u snukeru Stiven Hendri rekao je da ove godine neće učestvovati na Svetskom prvenstvu u Šefildu, ali da će se u nekom trenutku vratiti takmičenjima. Hendri, koga mnogi smatraju za jednog od najboljeg igrača u istoriji snukera, završio je karijeru 2012. godine, a u međuvremenu je u više navrata rekao da razmišlja o povratku takmičenjima. Hendriju je ponuđena specijalna pozivnica za učešće na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u Šefildu, ali je on odbio. Pozivnice su dobili još dvojica igrača, šestostruki svetski prvak Stiv Dejvis i Džejms Vatana, koji su i dalje aktivni.14:33 - Lakazet se vratio treninzimaFudbaler Liona Aleksandr Lakazet oporavio se od povrede tetive i vratio se treninzima sa ekipom, saopštio je francuski klub. Lakazet je najbolji strelac francuskog prvenstva sa 21 golom, a povredio se tokom utakmice sa Mecom 25. januara. On će najverovatnije propustiti nedeljnu utakmicu protiv Lorijena, a trebalo bi da bude u timu za meč protiv Nanta, 22. februara. Lion bez Lakazeta nije pobedio u poslednje dve utakmice, ali je i dalje prvi na tabeli sa 50 bodova, dva više od Marseja i Pari Sen Žermena.

14:11 - Mladi Gruzijac potpisao za VojvodinuMladi reprezentativac Gruzije David Kokija potpisao je ugovor na godinu i po dana sa Vojvodinom, saopšteno je na sajtu novosadskog superligaša. Kokija je zadovoljio kriterijume trenera Zorana Marića i uspešno prošao probu na pripremama u Turskoj. On igra na poziciji štopera, a u Vojvodinu je prešao iz moldavske ekipe Zarija Balti. Tokom karijere igrao je još za mladi tim Dinama iz Kijeva i Volgu iz Novgoroda.

13:51 - Hodžson poziva Kejna u reprezentaciju EngleskeSelektor fudbalske reprezentacije Engleske Roj Hodžson najavio je da će napadač Totenhema Hari Kejn dobiti poziv za utakmicu protiv Litvanije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i prijateljski meč protiv Italije. "Naravno da će Kejn biti član reprezentacije. On je zaslužio poziv", rekao je Hodžson. Kejn je ove sezone u svim takmičenjima na 35 utakmica postigao 23 gola. Mladi napadač londonskog kluba izabran je za najboljeg igrača Premijer lige u januaru, a prošlog vikenda sa dva gola rešio je derbi protiv Arsenala (2:1). Kejn je ranije bio član kadetske, omladinske i mlade reprezentacije Engleske.

13:32 - Za vikend F4 Kupa Srbije za odbojkašeZavršni turnir jubilarnog 50. Kupa Srbije za odbojkaše održaće se za vikend u maloj sali SPC "Vojvodina" u Novom Sadu, a najveće šanse za osvajanje trofeja ima trenutni lider šampionata Partizan. U prvom polufinalu u subotu igraće Partizan i Radnički iz Kragujevca (16), dok se branilac trofeja Crvena zvezda sastaje sa domaćinom Vojvodinom (18.30). Prvi put na završnom turniru učestvovaće ekipe koje su osvajale nacionalni Kup. Rekorder je Vojvodina sa 13 trofeja, Zvezda ima 12, Partizan sedam, dok je Radnički jedini trofej osvojio 2008. godine. Finale je na programu u nedelju od 18 sati.

13:20 - Kejn najbolji igrač Premijer lige u januaruFudbaler Totenhema Hari Kejn proglašen je za najboljeg igrača Premijer lige u januaru, dok je za najboljeg trenera imenovan Ronald Kuman iz Sautemptona. Kejn je u januaru postigao pet golova i imao jednu asistenciju, a mesec je počeo sa dva gola u pobedi Totenhema protiv Čelsija od 5:3. Gol je postigao i protiv Kristal Palasa, a dvostruki strelac bio je u pobedi protiv Vest Hema. Kejn je ove sezone postigao 23 gola. Za najboljeg trenera u januaru proglašen je Ronald Kuman, koji je u tom perodu predvodio Sautempton do sve tri pobede, protiv Arsenala (2:0), Mančester junajteda (1:0) i Njukasla (2:1). Sautempton je trenutno četvrti na tabeli i bori se za mesto u Ligi šampiona.13:03 - Kosta: Nikada ne bih namerno povredio protivnikaFudbaler Čelsija Dijego Kosta izjavio je da nikada ne bi namerno povredio protivničkog igrača, ali i da tokom utakmica protivnici često oštro startuju na njega. Kostina suspenzija od tri utakmice zbog gaženja fudbalera Liverpula Emrea Džana tokom meča u Liga kupu je istekla, pa će se Španac vratiti u tim. "Ako pogledate podatke videćete da nikada nisam povredio nijednog igrača. Suština je da ponekada neke stvarčice koje uradim na terenu izazovu preterane reakcije. Ali, ako biste pogledali i šta drugi igrači rade meni, možda biste promenili mišljenje", rekao je Kosta.12:34 - Srbija dočekuje Paragvaj u Novom Sadu?Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući selektora FED kup selekcije Srbije Tatjanu Ječmenicu i čestitao je na uspehu u Budimpešti i plasmanu u plej-of za popunu Svetske B grupe. Srbija je u glavnom gradu Mađarske savladala Austriju, selekciju domaćina i Hrvatsku i u baražu će igrati sa reprezentacijom Paragvaja. Vučević je istakao da je velika čast "kada za sugrađanku imate selektora nacionalne selekcije,a pogotovo kada ta selekcija ostvari dobar rezultat". Govoreci o protivniku u baražu Ječeminica je rekla da su teniserke Paragvaja gledajući rang liste slabije plasirane od srpskih, ali da u taj meč mora da se uđe maksimalno skoncentrisano. Ona je istakla da će u Teniskom savezu Srbije (TSS) tek odlučiti gde će meč sa Paragvajom da se odigra, ali je naglasila da bi volela da to bude u Novom Sadu.

12:09 - Kerol pauzira šest nedelja zbog povredeFudbaler Vest Hema Endi Kerol odsustvovaće najmanje četiri do šest nedelja zbog povrede kolena, izjavio je trener londonskog kluba Sem Alardajs. Kerol se povredio u sredu tokom utakmice sa Sautemptonom (0:0), ali je ostao na terenu do kraja meča. "Još nismo dobili pravu dijagnozu, ali izgleda da će Endi odsustvovati nekoliko nedelja. Izgleda da je posle sudara sa protivničkim igračem pokidao ligament kolena, ali da se radi o maloj rupturi. Ako budemo imali sreće mogao bi da odsustvuje četiri do šest nedelja", rekao je on. Vest Hem će sutra igrati na gostujućem terenu protiv Vest Bromvič Albiona, utakmicu osmine finala FA kupa.11:40 - Nasri: Čelsi nije ništa posebnoFudbaler Mančester Sitija Samir Nasri rekao je da nije oduševljen partijama Čelsija, iako je ekipa Žozea Murinja trenutno prva na tabeli sa sedam bodova prednosti. "Veliko sam poštovalac Murinja, ali nisam impresioniran njegovim timom. Igrali smo dva puta protiv njih, jednom sa desetoricom, posle i na Stamford Bridžu i oba puta smo bili bolji. Gledao sam njihove utakmice i ne mislim da su posebni, snažni su u odbrani, imaju dobrog napadača, ali verujem da će praviti greške", rekao je Nasri. On je dodao da će borba za titulu trajati do kraja sezone. Siti je osvajao titule u Premijer ligi 2012. i 2014. godine, iako je u drugi deo sezone ulazio sa zaostatkom.11:11 - Skols kritikovao igru JunajtedaBivši fudbaler Mančester junajteda Pol Skols kritikovao je trenera tog kluba Luja van Gala rekavši da ekipa igra "jadan" fudbal. Posle 25 utakmica u Premijer ligi Mančester junajted zauzima treće mesto na tabeli sa 12 bodova zaostatka za vodećim Čelsijem, a "crvene đavole" navijači i mediji često kritikuju zbog stila igre. Navijači Junajteda su u sredu u poluvremenu utakmice na Old Trafordu protiv Barnlija (3:1) zviždali svojim igračima. Igru Junajteda kritikovao je i trener Vest Hema Sem Alardajs koji je rekao da je ta ekipa tokom njihove utakmice (1:1) igrala uglavom dugim loptama. Legendarni fudbaler Mančester junajteda Pol Skols nije zadovoljan igrom ekipe. "Nije mi drago da kažem da se mučim kada gledam ekipu Luja van Gala. Pobedili su Barnli u sredu, ali Barnli je bio mnogo bolji u prvom poluvremenu. U tom delu igre fudbal koji je Junajted igrao bio je jadan", rekao je Skols.

10:39 - Nasri: Ne vraćam se u reprezentacijuFudbaler Mančester sitija Samir Nasri izjavio je da nema nameru da se vraća u reprezentaciju Francuske i da selektoru Didijeu Dešamu nikada neće zaboraviti što ga nije pozvao u državni tim za Svetsko prvenstvo u Brazilu. Nasri je u sezoni 2013/2014 osvojio šampionsku titulu sa Mančester sitijem i bio je jedan od najboljih prvotimaca engleskog tima, ali ga Dešam nije pozvao u reprezentaciju za Mundijal u Brazilu prošlog leta. Nasri je prošlog avgusta završio reprezentativnu karijeru. "Izostanak sa Svetskog prvenstva je najveće razočaranje u mojoj karijeri. To me najviše boli. Dešam mi je to uskratio iako sam zaslužio poziv. To nikada neću zaboraviti", rekao je Nasri.

10:10 - Emerson: Pogba, ne idi u RealNekadašnji fudbaler Juventusa Brazilac Emerson savetovao je danas mladog Francuza Pola Pogbu da ostane u torinskom klubu i ne ponovi njegovu grešku prelaskom u Real Madrid. Emerson je na leto 2006. godine posle afere Kalčopoli i izbacivanja Juventusa u Seriju B otišao u Madrid, ali se zadržao samo jednu sezonu i vratio u Italiju, ali u Milan. "Pogba ne sme da ponovi moju grešku. Kada pređete u novi klub sve počinje ispočetka. On ima poseban stautus u Juventusu i ima fenomenalnog Andreu Pirla kraj sebe. Da sam na njegovom mestu, dva puta bih razmislio o odluci da Juventus zamenim Realom", rekao je Emerson. On je dodao da je Real jedan od najvećih klubova na svetu, ali i da situacija u tom klubu nije onakva kako se čini na prvi pogled i da igranje za Madriđane ima i loše strane.

09:44 - Nevena Ignjatović 42. na SP u veleslalomuNajbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović zauzela je 42. mesto u veleslalomu na Svetskom prvenstvu u Biver Kriku. Ignjatovićeva je ostvarila ukupno vreme od 2:28.43 minuta, sa više od devet sekundi zaostatka u odnosu na šampionku Anu Feninger. Feningerova je trijumfom u veleslalomu došla do svog drugog zlata na planetarnom šampionatu, a treće medalje, pošto je prethodno bila najbolja u superveleslaloma i druga u spustu. Ignjatovićeva je posle prve vožnje imala 42. vreme, a tokom druge je uspela da se zadrži na toj poziciji. Druga srpska predstavnica Nina Mandić nije uspela da završi prvu vožnju, dok Maša Janković nije ni startovala.09:20 - Novi apel Zvezde: Ne putujte u AtinuKošarkaški klub Crvena zvezda Telekom još jednom je apelovao na navijače da ne putuju u Atinu na meč sa Panatinaikosom u 7. kolu grupe E faze Top 16 Evrolige. "Crvena zvezda nije bila u prilici da organizuje odlazak navijača u Atinu, jer rukovodstvo Panatinaikosa iz bezbednosnih razloga nije omogućilo ni kupovinu ulaznica za ovaj meč. S obzirom na raznorazne napise u grčkim medijima KK Crvena zvezda još jednom želi jasno da stavi do znanja da ne snosi bilo kakvu odgovornost ukoliko su pojedini navijači, državljani Srbije, u sopstvenoj režiji otputovali u glavni grad Grčke, jer organizovanog puta za navijače od strane kluba nije bilo. Već dugo godina u Grčkoj postoji pravilo da u duelima večiti atinskih rivala Panatinaikosa i Olimpijakosa u dvoranama nema navijača gostujućih timova kako bi se predupredili pokušaji bilo kakvih incidenata među navijačkim grupama. Zbog dobro poznatih bratskih odnosa između navijača Crvene zvezde i kluba iz Pireja, organizator i domaćin ove utakmice odlučio je da to pravilo primeni i na ovaj evroligaški meč sa Zvezdom. Iz tog razloga KK Crvena zvezda još jednom apeluje na svoje navijače i simpatizere da ne putuju u Atinu na duel sa Panatinaikosom, jer im ni na koji način neće biti dozvoljen ulaz u dvoranu OAKA", saopšteno je iz beogradskog kluba.

08:52 - Čikago pobedio KlivlendZbog predstojećeg Ol star vikenda, u noći između četvrtka i petka, odigrana je samo jedna utakmica u najjačoj košarkaškoj ligi sveta (NBA) u kojoj je Čikago savladao Klivlend sa 113:98. Do 34. pobede u tekućem šampionatu Bulse je predvodio Derik Rouz sa 30 poena i sedam skokova, a još jednom veoma značajan doprinos pobedi Čikaga dao je špansko-francuskid dvojac Pau Gasol, Žoakim Noa. Španac je, uz 18 koševa, imao deset skokova i šest asistencija, dok je Noa utakmicu završio sa deset poena, 15 uhvaćenih lopti i sedam asistencija. U poraženom Klivlendu odskočio je, kako se i očekivalo, Lebron Džejms sa 31 košem i pet skokova.

08:30 - Nadal otišao u Rio da igra tenis i da se zabavlja na karnevaluŠpanski teniser Rafael Nadal otputovao je u Rio de Žaneiro, gde će braniti titulu na turniru u ovom brazilskom gradu, koji počinje 16. februara. "Želim da učim o karnevalu – to je neverovatna energije, on je u Riju kao religija. Oduvek me je festival fascinirao i želeo sam da ga vidim uživo. Biće spektakl", rekao je Nadal. On je najavio da će u nedelju prisustvovati karnevalu u društvu zemljaka Davida Ferera i domaćina Gustava Kuertena.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track