Aleksandar Luković: Ne boli me ništa, ali ne smem da igram
Foto: Crvenazvezdafk.com

Operisan u Finskoj

Aleksandar Luković: Ne boli me ništa, ali ne smem da igram

Fudbal -
Teže mi je pao rastanak od saigrača nego povreda Ahilove tetive, poručio defanzivac Crvene zvezde

Aleksandar Luković, posle povrede zarađene na pripremama u Turskoj, operisao je Ahilovu tetivu u Finskoj.Iskusni štoper za Kurir otkriva da mu je finski lekar Sakari Orava, ekspert za takvu vrstu povreda, uradio hirurški zahvat i da će pauzirati ceo prolećni deo sezone.

- Sreća u nesreći je da povreda nije bila toliko teška kao što se mislilo. Dejan Stanković mi je preko Udinezea sredio kontakt s doktorom Oravom. Poslao sam mu još ranije snimke i on mi je odmah rekao da je potrebna operacija. Koliko god bude trebalo, tolika će biti pauza. Slušaću dr Oravu - kaže Aleksandar Luković i dodaje:- U prve dve nedelje posle operacije čeka me mirovanje, a onda slede terapije i rad s ekipom. Želim još da igram i biću spreman na leto. Nisam se zasitio fudbala, mogu još mnogo da dam. Teže mi je pao rastanak od saigrača, nego ova povreda.

U sigurnim rukama... Dr Orava - Foto: crvenazvezdafk.com
U sigurnim rukama... Dr Orava - Foto: crvenazvezdafk.com

Aleksandar Luković otkriva kako je došlo do povrede:- Na početku utakmice protiv Rubina dobio sam jak udarac. Samo sam na trenutak osetio jak bol. Neverovatno, ni danas me ništa ne boli, a ne smem da igram.Finski lekar pre nekoliko godina operisao je i Ivicu Dragutinovića, koji je imao istu povredu.Čuo sam se s Ivicom. Rekao mi je da od Orave nema boljeg lekara u Evropi. Žao mi je što neću moći da pomognem ekipi u odbrani titule, ali šta da radim. Najvažnije od svega je da nisam klonuo duhom. I dalje sam pozitivan i nasmejan. Čim prođu terapije, radiću s ekipom. Neću sigurno da pauziram i ležim.

NaslednikVULE MILJENIKAleksandar Luković oduševljen je Zvezdinim mladim štoperima Vukašinom Jovanovićem, Milošem Stojanovićem i Mamaduom Mbođom.- Super su klinci! Mali Vukašin je moj miljenik, slobodno napišite, jer znam da se ostali neće ljutiti. Još je dete, takav mu je karakter. Jedna čista duša. I ostali momci su sjajni, ali mi je Vule nekako prirastao za srce - otkrio je Luković.

Atmosfera je ključUZEĆEMO TITULUAleksandar Luković veruje da će Crvena zvezda uspeti da odbrani titulu.Za trofej je, pored kvaliteta na terenu, bitna i atmosfera, a Zvezda je ima. Lala je sjajan trener. Radio sam s ekipom tokom jeseni, ali sad smo daleko kompaktniji i složniji. Momci su sposobni za veliki rezultat i odbranu titule. Partizan je jak, ali verujem u svoje saigrače i novu titulu - kuraži se Luković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track