LIGA ŠAMPIONA: Srbi napadaju Pariz
Foto: Rojters

Ivanović i Matić u pohodu na pehar

LIGA ŠAMPIONA: Srbi napadaju Pariz

Fudbal -
Čelsi s Banetom i Nemanjom večeras (20.45) gostuje PSŽ. „Plavci“ četvrti favoriti za titulu prvaka Evrope

Reprezentativci Srbije Branislav Ivanović i Nemanja Matić večeras (20.45) protiv PSŽ na Parku prinčeva kreću u pohod ka drugoj tituli prvaka Evrope u istoriji Čelsija.Posle dva meseca pauze večeras počinje nokaut faza Lige šampiona, a žreb je hteo da se veliki rivali iz prošle sezone ponovo sastanu, i to već u osmini finala. U reprizi četvrtfinala iz prošle sezone „plavci“ su poraženi u Parizu sa 3:1, da bi uz mnogo muke i zahvaljujući pogotku koji je ostvario Demba Ba u finišu meča uspeli da prođu među četiri najbolja tima na kontinentu.

Vezista „orlova“ Nemanja Matić tvrdi da njegov tim neće imati nimalo lak zadatak, ali očekuje da se Čelsi ovog puta neporažen vrati iz prestonice Francuske.- Oni su odlična ekipa i nikako ne smeju da nas zavaraju nešto slabiji rezultati u poslednje vreme. Prošle sezone smo ih jedva izbacili i to nakon minusa od dva gola iz prvog meča. Međutim, očekujem da se ovog puta iz Pariza vratimo neporaženi jer smo podigli formu na zavidan nivo i sve podredili ovom susretu - kaže Nemanja.

Trener „svetaca“ nalazi se na velikim mukama zbog povređenih prvotimaca Serža Orijea, Blejza Matuidija, Johana Kabajea, Havijera Pastorea, Markinjosa i Lukasa, a glavobolju mu zadaje i katastrofalan učinak Zlatana Ibrahimovića protiv engleskih klubova. Naime, Šveđanin je na 16 utakmica protiv Engleza postigao samo tri gola, sva tri Arsenalu, ali uprkos tome Zlatan obećava pogodak u mreži Petra Čeha.Znam za taj podatak, ali to nema nikakve veze s ovom utakmicom. Želim da osvojim Ligu šampiona pre odlaska u penziju i sve ću uraditi da ostvarim taj cilj. Navijači PSŽ sigurno mogu da računaju na bar jedan moj pogodak na Parku prinčeva - rekao je najbolji strelac Parižana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track