BLOG UŽIVO: Ferero želi Mesija u Sampdoriji
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Ferero želi Mesija u Sampdoriji

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:04 - Simeone se predao: Cilj je LŠTrener Atletiko Madrida Dijego Pablo Simeone se više ne bori za odbranu titule u Primeri već za plasman u Ligu šampiona. Atletiko posle 23 kola ima šest bodova manje od Barselone, a sedam od lidera Reala, dok mu za vrat dišu Valensija i Sevilja. "Naš cilj je Liga šampiona, naši rivali su Sevilja i Valensija. Viljareal može takođe da se uključi, igra veoma dobro, iako imaju problema sa povredama", rekao je Simeone pred duel sa Almerijom. Atletiko je jedini tim osim Reala i Barselone koji je osvojio titulu u Primeri u poslednjih deset godina.21:35 - Alonso: Meklaren još nije spremanDvostruki svetski šampion Fernando Alonso nije siguran da li će Meklaren-Honda biti u potpunosti spremna za prvu trku sezone u Formuli 1. Brojni problem obeležili su prvih šest dana predsezonskih testiranja za britanski tim, a trkački direktor Meklarena Erik Bulije je čak rekao da tim iz Vokinga trenutno kasni 50 odsto za svojim programom pred početak šampionata. Alonso je kompletirao 59 krugova na stazi “Katalunja” u petak, što je najveća kilometraža koju su on ili Baton prešli tokom jednog dana testiranjima. Španac je po završetku akcije u petak novinarima rekao da Meklaren polako ostaje bez vremena da bi spreman dočekao Veliku nagradu Australije 15. marta. "Stići ćemo u Australiju nadajući se da je ta trka u junu ili julu, ali je u martu i ja nisam siguran da ćemo biti spremni u potpunosti. Ali, siguran sam da ćemo doći tamo u najboljem mogućem stanju. Ostalo nam je još šest dana testiranja do Australije, tako da je vreme da zapnemo i počnemo više da učimo o bolidu. Imamo 20 dana do trke, videćemo koliko ćemo biti spremni, ali sam zadovoljan napretkom", naglasio je Alonso.21:01 - Murinjo: Teri je zaslužio ugovorMenadžer Čelsija Žoze Murinjo rekao je da je kapiten "plavaca" Džon Teri zaslužio da ostane još godinu dana u klubu i da je blizu potpisivanja novog ugovora. Portugalski stručnjak je takođe istakao da je 34-godišnji Teri, koji je stigao u Čelsi pre 20 godina, prihvatio klupsko pravilo po kojem će igračima starijim od 30 godina biti nuđeni samo jednogodišnji ugovori. "Mislim da svi žele da ostanu, a posebno on jer je ovde celog svog života. Prihvatio je našu politiku po kojem ćemo ići godinu po godinu sa osmehom i smatra to izazovom. Prošle godine je dobio taj izazov, a ove godine je izborio pravo na produžetak ugovora. Pre ili kasnije dobiće ugovor koji zaslužuje", rekao je Murinjo.

20:32 - Halep i Pliškova u finalu turnira u DubaijuRumunka Simona Halep i Čehinja Karolina Pliškova finalistkinje su WTA turnira teniserki u Dubaiju. Prvi nosilac Halep danas u polufinalu savladala je Dankinju Karolinu Voznjacki sa 2:6, 6:1, 6:1, dok je Pliškova nadigrala Garbine Muguruzu iz Španije takođe u tri seta - 6:4, 5:7, 7:5. Turnir u Ujedinjenim Arapskim Emiratima igra se za ukupan nagradni fond od 2,5 miliona dolara.

19:48 - Kešelj: Ostali smo jaki do krajaKošarkaš Mega Leksa Marko Kešelj rekao je da je njegova ekipa do pobede nad FMP-om u četvrtfinalu završnog turnira Kupa Radivoja Koraća u Nišu stigla jer je u samom finišu meča ostala psihološki jaka i smirena. "Mislim da je FMP večeras pokazao svoj talenat, borbenost, agresivnost. Nismo imali rešenja za njihov fantastičan šut... U nekim momentima su čak i bili bliži pobedi, ali smo mi do kraja ostali jaki i staloženi, znali smo da želimo prolazak u to polufinale i na kraju smo to i uspeli da ostvarimo", rekao je Kešelj novinarima. Mega Leks se večeras plasirao u polufinale Kupa Radivoja Koraća pošto je u četvrtfinalu pobedio FMP sa 92:85. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je upravo Kešelj sa 28 poena, a novinare je zanimalo da li je njegovo iskustvo i prelomilo meč u poslednjem minutu. "Odaću vam jednu malu tajnu sa jutrošnjeg treninga. Milan Gurović, trener FMP-a i moj drugar, nešto mi je krstio ruku posle šuterskog treninga. Ne znam šta je hteo time da postigne, ali bih voleo da mi krsti ruke do kraja sezone", rekao je Kešelj. Na ovu priču igrača Mege, Gurović je odgovorio sa: "Pogrešio sam", posle čega je usledio smeh prisutnih u medija centru hale Čair. Košarkas FMP-a Stefan Lazarevević rekao je da njegovu ekipu na večerašnjem meču nije poslužila sreća. "Čestitam Megi na pobedi, a svojoj ekipi na dobroj igri. Nije nas poslužila sreća u nekim momentima. Borili smo do samog kraja, ali nam se to nije vratilo u ovoj utakmici", kazao je Lazarević. Mega Leks će sutra u polufinalu igrati protiv Vršca.

19:11 - Rodžers: Nije bilo sukoba u svlačioniciTrener Liverpula Brendan Rodžers demantovao je tvrdnje britanskih medija da je u svlačionici "crvenih" došlo do pobune igrača nakon što je italijanski reprezentativac Mario Baloteli izveo jedanaesterac protiv Bešiktaša. "Mnogo je više drame u medijima oko tog čina nego što se zapravo u realnosti desilo. Najbitnije je da smo postigli gol. Ukoliko su Stiven (Džerard), Džordan (Henderson) i Mario na terenu, onda Stiven i Mario treba da se dogovore", rekao je Rodžers. "Onaj ko želi da preuzme odgovornost, uzeće loptu i šutirati. Uostalom, Baloteli je u karijeri postigao preko 30 golova iz penala i jedan je od najboljih svetskih izvođača penala", dodao je Rodžers. Henderson, koji je na sinoćnjem meču bio kapiten, i napadač Danijel Staridž su se dogovarali ko će izvesti penal i trebalo je to da učini kapiten "crvenih", ali je Baloteli prišao, uzeo loptu i postigao pobedonosni gol.

18:50 - EP 2017. prezentovano na Sajmu turizmaDvoransko prvenstvo Evrope u atletici 2017. godine, čiji će domaćin biti Beograd, prezentovano je na međunarodnom Sajmu turizma. Tom prilikom juniorski i veteranski rekorder u skoku uvis Dragutin Topić još jednom je istakao važnost ovako velikog takmičenja za našu zemlju. Atletski šampionat kroz dve godine biće održan u periodu od 3. do 5. marta u Kombank areni, dok će se treninzi odvijati u novoj dvorani. Srbija će tom prikom ugostiti preko 1.000 atletičara iz svih zemalja Evrope i oko 10.000 navijača, koji će imati priliku da posete naš glavni grad.

18:30 - Armstrong učestvuje na Livstrong događajuBivši američki biciklista Lens Armstrong registrovao se za trku u dobrotvorne svrhe u organizaciji fondacije Livstrong i osnovao je tim koji će sakupljati finansijska sredstva za samu organizaciju događaja, saopšteno je danas. Armstrongu (42) će ovo biti povratak na Livstrong događaj, na kom je poslednji put učestvovao 2012. godine. Armstrong je 17. januara 2013. godine gostujući u emisiji Opre Vinfri priznao da je tokom karijere koristio nedozvoljene supstance, zbog čega su mu oduzete titule osvojene na prestižnoj biciklističkoj trci. On je zbog doping skandala morao da podnese ostavku u odboru fondacije za borbu protiv raka Livstrong, koju je on osnovao 1997. godine pošto je i sam pobedio rak.

18:11 - Boš propušta kraj sezoneKošarkaš Majamija Kris Boš mogao bi da propusti ostatak sezone zbog plućne embolije. Navodi se da se najverovatnije radi o ugrušcima krvi, koji mogu da izazovu začepljenje plućne arterije. Majami je potvrdio da je levoruki krilni centar propustio poslednji trening i da je primljen u bolnicu, ali ne i razlog zbog čega je hospitalizovan. Boš je odlaskom Lebrona Džejmsa u Klivlend, uz Dvejna Vejda, postao glavni igrač Majami Hita za kojeg je u dosadašnjem delu sezone postizao 21,1 poen i sedam skokova po meču. Sa tim klubom osvojio je dva šampionska prstena (2012. i 2013), a prethodno je igrao za Toronto.

17:50 - Divac primio čelnike evropske karate federacijePredsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac istakao je da je karate tradicionalni sport koji je, iako ne spada u grupu olimpijskih sportova, uvršten u program prvih Evropskih igara u Bakuu. Divac je u olimpijskoj kući primio predsednika Evropske i Svetske karate federacije Antonija Ertuetu Espinosa, koji će tokom boravka u Srbiji prisustvovati Balkanskom šampionatu za seniore ovog vikenda u Čačku. "Zadovoljstvo mi je što smo u olimpijskoj kući ugostili gospodina Espinosa, koji je došao u Srbiju da prisustvuje održavanju Balkanskog šampionata. Karate je tradicionalni sport koji je, iako ne spada u grupu olimpijskih sportova, uvršten u program prvih Evropskih igara u Bakuu. Karate federacija Srbije ima apsolutnu podršku OKS kako bi naši karatisti ostvarili što bolje rezultate u Azerbejdžanu", rekao je Divac.

17:32 - Murinjo želi da ostane u ČelsijuTrener fudbalera Čelsija Žoze Murinjo rekao je da bi želeo da ostane u londonskom klubu i na kraju sezone potpiše novi ugovor. "Do kraja ugovora su mi ostale još dve godine, ali želim ostati i posle toga. Ne čekam druge ponude. Ne želim da kruže medijske glasine o interesima drugih klubova, želim ostati na Stamford Bridžu. Ne trebaju mi dati ni novi ugovor, ostaću sve dok me (vlasnik) gospodin (Roman) Abramovič želi", rekao je Murinjo. Britanski mediji preneli su danas da Čelsi na kraju sezone planira da Portugalcu ponudi novi četvorogodišnji ugovor. Mediji spekulišu da bi Murinjo mogao da dobije bolji ugovor od sadašnjeg po kojem godišnje zarađuje 8,5 miliona funti. 17:10 - FS Kazahstana: Borićemo se protiv nameštaljkiFudbalski savez Kasahstana saopštio je da će u predstojećem periodu pokušati da iskoreni korupciju i nameštanje utakmica u toj zemlji. "Plan nam je da u potpunosti istrebimo korupciju i nameštanje utakmica. Takođe, protiv sudija koje su upletene u sve to će biti preduzete disciplinske mere", rekao je predsednik FS Kazahstana Erlan Kozagapanov. Poslednjih godina fudbal u Kazahstanu praćen je optužbama za nameštanje utakmica, a čak 34 odsto igrača u toj zemlji je u anketi Udruženja profesionanlih fudbalera (FIFPro) 2012. godine reklo da su bili kontaktirani od strane ljudi koji se bave rezultatskim prevarama.

16:49 - Mihajlović: Derbi za izlazak iz krizeTrener Sampdorije Siniša Mihajlović rekao je da je gradski derbi protiv Đenove u meču Seriji A idealan momenat da ekipa pokaže da je izašla iz rezultatske krize. "Nismo zadovoljni, poslednjih nekoliko utakmica odigrali smo ispod nivoa. Derbi protiv Đenove mora da bude dodatni motiv za moje igrače i savršena prilika da dokažemo da smo završili sa lošim rezultatima. Pobedili smo na poslednja dva duela, nadam se da ćemo i treći", rekao je Mihajlović. Srpski trener, koji danas proslavlja 46. rođendan, dodao je da očekuje fantastičnu atmosferu, kao i svaki put kada se igra "Derbi dela Lanterna". Utakmica 24. kola između Sampdorije i Đenove igra se sutra od 20.45 na stadionu Luiđi Feraris.

16:31 - OKS: 58 sportista u programu Rio 2016.Olimpijski komitet Srbije (OKS) usvojio je na sednici Izvršnog odbora zaključak Programske komisije na osnovu kojeg u ovom trenutku 58 sportista ispunjava kriterijum da se nađe u programu "Rio2016". Na osnovu ostvarenih rezultata teniser Nenad Zimonjić prešao je iz druge u prvu kategoriju, strelci Damir Mikec i Milutin Stefanović i teniserka Ana Ivanović iz treće u drugu. Za razliku od njih reprezentativac u tekvondou Damir Fejzić, teniserka Jelena Janković, muški četverac bez kormilara i muški kajak jednosed vratili su se u treću kategoriju. U odnosu na prethodno stanje novokvalifikovana sportistkinja je biciklistkinja Jovana Crnogorac, koja se sada nalazi u trećoj kategoriji ovog programa.

16:10 - Glavni teren u trening centru Barselone nazvan po VilanoviBarselona je odala počast svom bivšem treneru Titu Vilanovi, koji je preminuo prošle godine posle duže bolesti, nazvavši po njemu glavni teren u trening centru. Vilanova je umro u aprilu u 45. godini posle duge bitke sa rakom grla. Vilanova je bio na klupi Barselone samo jednu sezonu - 2012/13 i tada je sa klubom osvojio titulu prvaka Španije. "On bi voleo da je ovde sa nama. Uvek je govorio da mu je privilegija sa trenira najbolji tim na svetu", rekla je Vilanovina udovica Montse Čaure. Svečanosti davanja imena terenu prisustvovao je ceo Barselonin tim i dvoje dece pokojnog Vilanove. "Od sada pa nadalje buduće generacije koje će dolaziti da treniraju u centar Đoan Gamper znaće ko je bio Vilanova", rekao je predsednik Katalonaca Đosep Marija Bartomeu.15:45 - Lakazet spreman za meč sa NantomFudbaler Liona Aleksandr Lakazet biće u sastavu za nedeljnu utakmicu protiv Nanta u francuskom prvenstvu. Lakazet nije igrao od 25. januara pošto je istegao mišić, iako je njegov povratak na teren više puta bio najavljivan. Lion je prvi na tabeli francuske Lige jedan sa dva boda prednosti u odnosu na Olimpik Marsej i Pari Sen Žermen.15:30 - Odložena utakmica izmeu Parme i UdinezeaUtakmica 24. kola Serije A između Parme i Udinezea odložena je zbog teške finansijske situacija u kojoj se nalazi klub sa Enio Tardinija. Uprava Parme nema novca da plati obezbeđenje, redare i policiju na tom meču. "Trebalo je da krenemo za Parmu, ali utakmica je odlozena. Rečeno nam je da neće biti odigrana u nedelju. Trenutno je takva situacija i očekujemo dalje informacije", rekao je direktor Udinezea Kristijano Đareta. Parma se nalazi u izuzetno teškoj situaciji, poslednja je na tabeli, igrači nisu primili plate, a novi vlasnik Đampjetro Maneti pokušava da spasi klub bankrotstva. Utakmica ja trebalo da bude odigrana u nedelju od 15 sati.15:14 - Čelsi zove Sulejmana na meč protiv PSŽ-aEngleski premijerligaš Čelsi pozvaće tamnoputog Francuza Sulejmana S, koji je bio meta rasističkog napada navijača londonskog kluba u pariškom metrou, da bude specijalni gost kluba na revanš utakmici osmine finala Lige šampiona protiv Pari Sen Žermena. Na amaterskom snimku koji je objavljen posle prvog meča vidi se kako grupa navijača Čelsija ne dozvoljava Sulejmanu (33) da uđe u prepuni metro, uz skandiranje "Mi smo rasisti i to nam se sviđa". Poziv Sulejmanu i njegovoj porodici da prisustvuje revanš meču u Londonu stigao je pošto je menadžer Čelsija Žoze Murinjo rekao da je "posramljen što je na bilo koji način povezan sa ovim tužnim incidentom". "Žao nam je zbog svega što se dogodilo. Želimo da se borimo protiv rasizma. Posramljeni smo i želimo sa se izvinimo gospodinu koji je pretrpeo uvrede", rekao je Murinjo.

14:52 - Belarabi produžio ugovor sa Leverkuzenom do 2020.Najbrži strelac u istoriji Bundeslige Karim Belarabi produžio je ugovor sa Bajerom iz Levekuzena do 2020. godine, saopštio je danas nemački klub.Dvadesetčetvorogodišnji nemački internacionalac za koga su bili zainteresovani Čelsi i Liverpul dogovorio se već u decembru sa Leverkuzenom o produžetku saradnje.14:02 - Vinokurov odustao od uloge ambasadora Almatija za ZOI 2022.Olimpijski šampion u biciklizmu Aleksander Vinokurov odustao je od uloge ambasadora Almatija u kandidaturi za organizaciju Zimskih olimpijskih igara 2022, zbog dopinga iz prošlosti.Vinokurov je tokom Tur de Fransa 2007. bio pozitivan na krvni doping zbog čega je bio suspendovan na dve godine.

13:25 - Legendarni ruski hokejaši 28. februara u BeograduLegendarni ruski hokejaši Sergej Makarov, Aleksandar Jakušev, Vladimir Miškin, Vjačeslav Fetisov, Aleksej Kasatonov, Pavel Bure, Sergej Fedorov i drugi gostovaće 28. februara u Beogradu i odigrati prijateljski meč sa veteranima Srbije.Pravi praznik za sve ljubitelje hokeja na ledu održaće se u sklopu proslave 30. godišnjice od zlatne olimpijske medalje koju je selekcija Sovjetskog saveza osvojila na Igrama u Sarajevu 1984. godine.Utakmica između ruskih i srpskih veterana odigraće se u subotu, 28. februara, od 14 sati u ledenoj dvorani PIonir.

13:55 - Tiram: Navijači Čelsija treba da idu na sud zbog rasizmaFrancuska fudbalska legenda Lilijan Tiram veruje da navijači Čelsija, koji su na rasnoj osnovi maltretirali crnog čoveka u metrou, treba da odgovaraju pred sudom. Tridesettrogodišnji Sulejman bio je žrtva rasističkog napada u utorak uoči prve utakmice osmine finala Lige šampiona protiv Pari Sen Žermena.Amaterski video snimak pokazao je grupu navijača Čelsija kako sprečavaju tamnoputog muškarca da uđe u prepun pariski metro, a zatim se čulo skandiranje "Mi smo rasisti i to nam se sviđa"."Ovo je bio veoma nasilan čin. To je nasilje protiv humanosti. Imate ljude koji vam kažu da vas ne znaju, ali vam osporavaju bilo kakva prava, Zašto? Zato što ste crni", rekao je za AFP bivši fudbalski reprezentativac Francuske, koji je na Mundijalu 1998. osvojio titulu prvaka.Četrdesettrogodišnji Tiram smatra da neki ljudi imaju "kompleks superiornosti koji je nasleđen iz prošlosti"."To se događa svakodnevno", rekao je Tiram.Bivši defanzivac Juventusa i Parme smatra da je izostala reakcija pariskog metroa RATP u kojem se dogodio rasistički napad."To je neprihvatljivo. Da neko to nije snimio, niko o tome ne bi danas ni pričao", ocenio je Tiram.

13:40 - Venger zadovoljan angažovanjem Anrija

Foto: AP
Foto: AP

Tijeri Anri ubuduće će trenirati mlađe selekcije Arsenala, što se veoma svidelo Arsenu Vengeru. „ Mladim fudbalerima će mnogo značiti njegovo poznavanje fudbala, a i Anri će tako napredovati“ rekao je Venger.

13:00 - Ferero želi Mesija u SampdorijiKontraverzni predsednik Sampdorije Masimo Ferero ponovo pomera granice. „ Želim da Sampdorija ponovo postane velika fudbalska sila, želim da vidim Mesija u Đenovi“.

12:20 - Policajci trče sa maratoncima u TokijuOrganizatori maratona u Tokiju pojačali su mere bezbednosti posle ubistva dvojice japanskih talaca od strane terorističke grupe Islamske države. Očekuje se da ulicama Tokija u nedelju trči oko 30.000 učesnika, a među njima će biti i pripadnici policijskih snaga, kao deo sigurnosnih mera.11:42 - Modrić sve biliži povratku na teren

Foto: AP
Foto: AP

Hrvat Luka Modrić sve je bliži povratku na teren i počeo je da trenira u zatvorenom. Društvo mu prave Sami Kedira, Serhio Ramos, Hames Rodrigez i Fabio Koentrao.11:02 - Japnci žele Bjelsu na klupiArgentinac Marselo Bjelsa jedan je od glavnih kandidata za novog selektora Japana. Harizmatični stručnjak ima ugovor sa Marsejom do 2016.godine, ali i klauzulu da može da raskine saradnju već tokom ove sezone.Kao kandidati za selektora Japana pominjali su se i Meksikanac Agire, a spekulisalo se imenom Dragana Stojkovića.

10:35 - Banvit otpustio Lukića

Foto: Saša Pavlić
Foto: Saša Pavlić

Košarkaši Banvita doživeli su težak poraz u četvrtfinalu Kupa Turske. Branilac trofeja, Karšijaka je slavila sa više nego ubedljivih 89:64 Bila je to inicijalna kapisla da čelnici Banvita objave vest da srpski trener Zoran Lukić neće voditi tim do kraja sezone. Ko će sedeti na klupi tima koji je izborio plasman u osminu finala Evrokupa gde će igrati protiv Rome i ko će pokušati da ostvari više u šampionatu gde Banvit trenutno zauzima peto mesto, ostaje da vidimo u narednih nekoliko dana.

09:45 - Kenijka Muraga suspendovana na dve godine zbog dopingaKenijska maratonka Džulija Mumbi Muraga, pobednica Kelnskog maratona 2014, suspendovana je na dve godine zbog pozitivnog doping nalaza.Kako je saopštila Atletska federacija Kenije, tridesetjednogodišnja Muraga bila je poztivna na eritropoetin (EPO). Muragi je Nemačka antidoping agencija oduzela titulu iz Kelna, a za pobednicu je proglasena Etiopljanka Šašo Insermu.

09:00 - Pobede Oklahome i KlipersaPosle sedan dana pauze zbog Ol star vikenda nastavljena je NBA liga, a u noći između četvrtka i petka nove trijumfe upisali su Oklahoma i Los Anđeles Klipersi.Tanderi su predvođeni MVP proteklog Ol Stara Raselom Vestbrukom savladali Dalas Meverikse 104:89, a sjajni plej upisao je 35 poena i 10 asistencija.Ekipa iz 'Grada Anđela' je takođe slavila na svom parketu, pošto je na krilima Krisa Pola i DeAnrea Džordana posle preokreta porazila aktuelne šampione San Antonio Sparse 119:115.

08:30 - Armstrong priznao nemarnu vožnjuBivši američki biciklista Lens Armstrong priznao je krivicu za nemarnu vožnju, pošto je svojim automobilom udario u dva parkirana vozila u Aspenu. Armstrong je pismenim putem priznao krivicu i nagodio se sa tužiocem, pa je slučaj zatvoren bez sudskog procesa.Zamenica okružnog tužioca Andrea Brajan rekla je da je prilično uobičajeno da u takvim slučajevima ljudi priznaju krivicu. Kazna za nemarnu vožnju može biti i zatvorska do 90 dana, ali Brajan je navela da se to vrlo retko dešava.Armstrongova devojka Ana Hansen prvobitno je rekla da je ona 28. decembra prošle godine vozila automobil. Ona je rekla da je u lošim vremenskim uslovima izgubila kontrolu i udarila u dva parkirana vozila, a zatim je promenila iskaz. Hansen je zatim priznala da je lagala u dogovoru sa Armstrongom kako bi izbegli negativnu pažnju medija. Armstrong je platio kaznu od 150 dolara i sudske troškove u iznosu od 238,50 dolara. Ovo je samo jedan u nizu problema sa Armstroga, koji se nedavno suočio i sa odlukom suda po kojoj mora da isplati milion dolara odštete.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track