TUMBAKOVIĆ: U sukobu sam sa upravom Partizana, Pantića  iz principa nismo dali Čelsiju
Foto: Nebojša Mandić

TUMBAKOVIĆ: U sukobu sam sa upravom Partizana, Pantića iz principa nismo dali Čelsiju

Fudbal -
Ako neko počinje da bude dominantan u poslu koji ne poznaje, onda već ta bura može da potraje jako dugo, poručio je potpredsednik crno - belih

Potpredsednik fudbalera Partizana Ljubiša Tumbaković je potvrdio da je u sukobu mišljenja sa ostatkom uprave i da se protivio prodaji Petra Škuletića.

"Da li ljudi iz Upravnog odbora mogu da prepoznaju kvalitet u stavovima kad je struka u pitanju? Ja hoću da prepoznam njihove stavove kada je u pitanju ekonomski, politički i organizacioni deo, ali ako neko počinje da bude dominantan u poslu koji ne poznaje, onda već ta bura može da potraje jako dugo", poručio je Tumbaković.

On je potom objasnio i kako je iz principa Partizan odbio pola miliona evra za prelazak Danila Pantića u Čelsi.

"Kada Pantiću istekne ugovor dobićemo ono što nam formlano pripada. Čelsi, međutim, nije hteo prvo da plati ništa. A onda su ponudili 500.000. U ovim uslovima i 100.000 znači, ali nismo hteli da pristanemo. I to je jedan princip koji je iskreno za poštovanje kada je ova uprava u pitanju. Nećemo 500.000, ali nećete ni vi odmah dobiti igrača", odbrusio je Tumbaković klubu iz Londona.

Od formiranja nove uprave i podele funkcija, kako u sportskom sektoru, tako i na ostalim mestima, stekao se utisak da je Dragan Ćirić samo na papiru sportski direktor, ali da zapravo sve polazi od najtrofejnijeg trenera u istoriji Partizana. "Dragan Ćirić je sportski direktor i on je ideolog cele sportske Partizanove priče. Njegove ideje su kapitalne. Kakav je bio kreativan fudbaler, on je takav i sportski direktor. I za sve što želi da sprovede je potrebno vreme. Jedini njegov ‘problem’ je što sam ja tu, jer je na neki način moj sportski autoritet trenutno bliži medijima i javnosti nego njegov. To nijednog momenta ne umanjuje njegovu vrednost, samo je pitanje trenutka kada će se to promeniti. Dragana treba dobro saslušati i razmisliti o njegovoj priči, onda biste shvatili vrednost svega o čemu govori. Među nama postoji odlična kordinacija. Ovde gde smo sada, to je njegova kancelarija u kojoj svakodnevno sedimo i pričamo o tome kako da bude bolje Partizanu. Ja se trudim da sve ono što radimo bude njegov projekat, nikako moj. I tako će uvek biti". Tumbaković je ovako odgovorio na pitanje da li je zajedno sa Draganom Ćirićem tražio smenu trenera Marka Nikolića."Ne. Kao što smo u jednom trenutku pričali o ideji da je Bata Mirković interesantan trener sa potencijalom (pominjalo se da će preuzeti filijalu Teleoptim, prim. aut.), tako se u tom periodu pričalo o Ivanu Tomiću. Na nesreću celu, Ivan Tomić se pojavljivao u prostorijama kluba i opet se stvorila priča da se Marko Nikolić smenjuje i da na njegovo mesto dolazi Ivan Tomić. To su priče za koje ne znam da li su namerno plasirane ili šta su već motivi. Nijednog momenta nije se razgovaralo o smeni Marka Nikolića".

Kurir sport / Mozzart sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track