NASTAVLJA SE EGZODUS IZ HUMSKE: Ode i Ćirić, Partizan bez direktora
Foto: Aleksandar Jovanović

OČEKIVANO

NASTAVLJA SE EGZODUS IZ HUMSKE: Ode i Ćirić, Partizan bez direktora

Fudbal -
Dragan Ćirić posle samo dva meseca napustio funkciju. Poručio: Hvala na poverenju. To nije za mene. Ja sam bivši sportista, a sada sve više privrednik.

Partizan od ponedeljka definitivno nema sportskog direktora. Dragan Ćirić je podneo ostavku posle samo dva meseca na toj funkciji.

Ćirić je odluku saopštio Upravnom odboru kluba iz Humske i javnosti se obratio saopštenjem koje vam prenosimo u celosti.

"Kad sam prihvatio ponudu potpredsednika Ljubiše Tumbakovića da preuzmem mesto sportskog direktora FK Partizan, bio sam pun vere i želje za uspehom kluba u kom sam sportski ponikao i kome sam za to neizmerno zahvalan.

Na žalost, moja vera i želja za uspehom nisu dovoljni u situaciji u kojoj se trenutno nalazi srpski fudbal. Bolje je da to kažem sada i otvoreno, nego da se toga naknadno 'sećam'.

Raditi u fudbalskom gigantu kao što je Partizan, istovremeno znači raditi i u srpskom fudbalu koji vrvi od nelogičnosti, nedorečenosti, ličnih interesa i neraščišćenih računa i računica.

Poštovani, hvala na poverenju. To nije za mene. Ja sam bivši sportista, a sada sve više privrednik.Ne sumnjam da će uprava naći rešenje za nasleđenu trenutno tešku situaciju, a Partizanu želim svaki uspeh na svim poljima. Iako odlazim, ja sam i dalje i zauvek uz Partizan", stoji u Ćirićevom saopštenju objavljenom na zvaničnom klupskom sajtu.

Uprava jesenjeg prvaka verovatno neće tražiti naslednika Ćiriću, već će proširiti ingerencije trenera Marka Nikolića. Naravno, kao glavni za sportska pitanja ostaje potpredsednik Ljubiša Tumbaković.

Upravo je Tumbaković prvi saznao za Ćirićevu odluku da podnese ostavku. Nekadašnji igrački as je zatim o tome obavestio i ostale članove rukovodstva na čelu sa predsednikom Zoranom Popovićem.

Ne treba se preterano razumeti u stanje u Partizanu, pa zaključiti zašto se Ćirić odlučio na odlazak. U finišu prelaznog roka klub su napustila dvojica glavnih napadača (Danko Lazović i Petar Škuletić), ali je Ćiriću, po svemu sudeći, najviše zasmetalo to što su tako važne odluku donošene bez njegovog znanja što je i sam priznao tokom boravka u Turskoj na pripremamam tima Marka Nikolića.

Rukovodstvo Partizana ne krije da je iznenađeno odlukom Dragana Ćirića. Kao i sam doskorašnji funkcioner i uprava se, shodno svom običaju, obratila saopštenjem.

"Zaposleni u FK Partizan, kao i članovi UO žale zbog odlaska Dragana Ćirića sa mesta sportskog direktora FK Partizan.

Na početku novog mandata, kao i nove prolećne polusezone, zajedno sa Draganom Ćirićem imali smo jasnu viziju u kom pravcu treba da se ubuduće razvija FK Partizan na svom šampionskom putu, a ujedno svesno suočeni sa svim problemima koje smo zatekli i koji bi nas očekivali.

Slažemo se sa konstatacijom g. Ćirića da je stanje u srpskom fudbalu veoma teško i da je samim tim i rešavanje istog problema nešto što zahteva mnogo truda, rada i energije.

Bez Dragana Ćirića u našem crno-belom taboru biće nesumnjivo još teže i toga smo svesni svi u FK Partizan.Dragan Ćirić je uvek važio za veliki fudbalski talenat, uzor svim generacijama fudbalera i kao legenda crno-belih to i ostaje.

Trudićemo se da u budućnosti ostvarimo planirane ciljeve i da samim tim svim zaposlenima u trofejnom crno-belom klubu bude bolje nego do sada.

Iako Dragan Ćirić kao nosilac mesta sportskog direktora aktivno neće biti prisutan u klubu, sigurni smo da za sve buduće planove i aktivnosti koje nas vode ka šampionskim stazama imamo njegovu punu podršku", kaže se u zvaničnom klupskom saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track