BLOG UŽIVO: Ubedljiva pobeda Jagodine u Novom Sadu
Foto: Tanjug

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Ubedljiva pobeda Jagodine u Novom Sadu

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:30 - Pelegrini: Sada je titula dalekoMenadžer Mančester sitija Manuel Pelegrini priznao je da će njegov tim teško odbraniti titulu u Premijer ligi. Siti je izgubio od Burnlija sa 1:0 u 29. kolu, pa sada ima pet bodova manje i dva meča više od Čelsija. "Možda je bio penal u finišu, ali sudija o tome odlučuje. Nisam dobro video tu situaciju i ne želim da govorim o tome. Mislim da taj detalj nije najvažnija stvar sa ove utakmice. Nismo odigrali kako možemo, iako smo pokušavali da stvorimo prostor. Imali smo tri ili četiri prilike, a oni samo jedan šut u okvir i postigli su prelep gol", rekao je Pelegrini. On je istakao da je njegov tim sada daleko od titule.23:00 - Metalac pobedio Megu i zadržao šanse za EvrokupKošarkaši Metalca pobedili su večeras u Valjevu ekipu Mega Leksa sa 86:83 (22:18, 23:21, 22:20, 19:24) u malom srpskom derbiju u 24. kolu ABA lige. Izabranici Vladimira Đokića su na taj način iskoristili poraz Krke u Novom Mestu protiv Solnoka i preuzeli šesto mesto na tabeli Jadranske lige koje vodi u Evrokup. Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Marko Jošilo i Nikola Jevtović sa po 17 poena, po 13 su dali Nemanja Protić i Nikola Malešević, dok je u Megi najbolji bio Nemanja Miljenović sa 20. Pratili su ga Nikola Jokić sa 19 i Dejan Musli sa 16 poena.

22:30 - Olimpija pobedila LevskiKošarkaši Olimpije pobedili su večeras u Sofiji domaći Levski sa 78:56 (24:6, 17:10, 20:17, 17:23), u utakmici 25. kola Jadranske lige i ostvarili 14. pobedu u regionalnom takmičenju. Olimpiju su do pobede predvodili Alen Omić sa 22 poena i šest skokova i Blaž Mahković sa 17 poena. U ekipi Levskog najefikasniji je bio Dimitar Anguelov sa 17 poena i četiri skoka, a Pavel Ivanov dodao je 13, uz četiri asistencije. Posle 25 kola Olimpija zauzima peto mesto na tabeli sa 14 pobeda i 11 poraza, a Levski je ubedljivo poslednji, 14. na tabeli sa dve pobede i 23 poraza. U poslednjem 26. kolu Olimpija će sledeće subote igrati u Ljubljani protiv Krke a Levski dan kasnije u Zagrebu protiv Cibone.21:55 - Čilić se vratio posle duže pauze i izgubioHrvatski teniser i osvajač Ju-Es opena Marin Čilić poražen je u svom prvom meču ove sezone, pošto je u drugom kolu Masters turnira u Indijan Velsu bolji bio Argentinac Huan Monako 6:4, 6:4. Hrvatski teniser ove sezone nije igrao zbog povrede desnog ramena, a na povratku nije bio blizu maksimuma, što je bilo i očekivano s obzirom na pauzu. Čilić je imao problema sa riternom i meč je završio sa 12 vinera i 23 neiznuđene greške. Statistički je Monako imao sličan učinak – 12 direktnih poena i 24 greške, ali je u ključnim trenucima bio smireniji. Pri rezultatu 4:4 u prvom setu Argentinac je spasao brejk loptu, da bi već u sledećem napravio brejk i osvojio prvi set. Čilić je izgubio svoj servis na startu drugog seta, uspeo je da se vrati na 3:3, ali je Monako uzvratio novim brejkom i do kraja lako priveo posao kraju za skoro sat i po igre.

21:20 - Poraz Bojane JovanovskiSrpska teniserka Bojana Jovanovski završila je učesće na WTA turniru u Indijan Velsu pošto je večeras u drugom kolu poražena od Belinde Benčić iz Švajcarske sa 6:2, 7:6 (7:2). Jovanovski nije najbolje počela meč, odmah je prepustila protivnici dva brejka, jedan je uspela da vrati, ali u prvom setu nije uspela da osvoji nijedan gem na svom servis. Jovanovski je slično je nastavila u drugom setu, po tri brejka su obe teniserke napravile, ali je u taj-brejku Benčić bila uspešnija. Benčić će u osmini finala turnira igrati protiv pobednice između Karoline Voznijacki iz Danske i Tunišanke Ons Žaber.

20:45 - Remi Borusija i KelnaFudbaleri Borusije i Kelna igrali su bez golova u meču 25. kola Bundeslige. Dortmund je trenutno na 10. mestu na tabeli sa 30 bodova, dok je Keln 12. sa poenom manje. Srpski fudbaler Neven Subotić odigrao je ceo meč za milionere, dok Miloš Jojić nije bio ni na klupi za rezerve.20:12 - Solnok pobedio KrkuKošarkaši Solnoka pobedili su večeras na gostujućem terenu Krku sa 71:61 (16:20, 20:15, 19:18, 6:18), u utakmici 25. kola Jadranske lige i ostvarili 12. pobedu u regionalnom takmičenju. Utakmice 25. kola Jadranske lige počele su minutom ćutanja povodom pogibije sedmoro ljudi u padu helikoptera. David Vojvoda predvodio je mađarski tim do pobede sa 23 poena. Posle 25 kola Krka i Solnok zauzimaju šesto i sedmo mesto skorom od po 12 pobeda i 13 poraza.

19:50 - Juventus nadigrao PalermoFudbaleri Juventusa pobedili su u gostima ekipu Palerma rezultatom 1:0 u meču 27. kola italijanske Serije A. Jedini gol na utakmici postigao je Alvaro Morata u 70. minutu. U drugom meču 27. kola Kaljari i Empoli su igrali 1:1. Juventus je prvi na tabeli sa 64 boda i nalazi se sve bliuže osvajanju nove titule. Palermo je 11. sa 35 bodova.

19:20 - Ramos se vratio u prvi tim RealaFudbaler Real Madrida Serhio Ramos vratio se u ekipu posle pauze od pet nedelja zbog povrede noge, preneli su danas španski mediji. Ramos je tokom utakmice protiv Sevilje 4. februara pokidao mišić leve noge, zbog čega je pauzirao pet nedelja. Španski reprezentativac će sutra biti na raspolaganju treneru Karlu Ančelotiju za utakmicu protiv Levantea. Real je bez Ramosa pobedio dva puta u poslednjih pet prvenstvenih utakmica. Ramos će biti spreman i za obaveze u reprezentaciji Španije, koja će 27. marta igrati protiv Ukrajine, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

18:40 - Kosanović: Lakše je posle pobede nad OFK BeogradomTrener fudbalera Novog Pazara Milorad Kosanović izjavio je da očekuje da će njegovoj ekipi biti lakše u nastavku prvenstva, posle današnje pobede nad OFK Beogradom od 3:1 u utakmici 19. kolu Super lige Srbije koja je odigrana bez publike. "Videli smo lepe akcije i kombinacije, ali najvažnija je želja da se korektno igra fudbal i ne udara lopta nasumice. Za nas je utakmica bila teška, ne samo iz razloga što je protivnik odličan, već zbog toga što još od utakmice s Partizanom radimo u nefudbalskom ambijentu. To je ostavilo traga. Nadam se da će posle pobede nad ovako dobrim timom stvari biti lakše po nas", rekao je Kosanović. Fudbaleri Novog Pazara pobedili su na svom terenu OFK Beograd sa 3:1 i napredovali do petog mesta na tabeli sa 27 bodova, dok je OFK Beograd na sedmoj poziciji sa 26 bodova.

18:20 - Ubedljiva pobeda ArsenalaFudbaleri Arsenala pobedili su na Emiratima u londonskom derbiju ekipu Vest Hema sa 3:0 (1:0) u 29. kolu Premijer lige. Ekipa Arsena Venger slavila je golovima Olivijea Žirua u 45, Arona Remzija u 81. i Matjea Flaminija u 83. minutu. Fudbaleri Aston Vile raspucali su se na gostovanju Sanderlendu, gde su u prvom poluvremenu postigli četiri gola. Paradoks je da je tim iz Birmingema u dosadašnjem toku sezone postigao samo 15 golova, od kojih čak osam u poslednje tri utakmice. Odbrana Sanderlenda nije imala rešenje za napadački duet Benteke/Agbonlahor, koji su se po dva puta upisali u listu strelaca. Vest Bromvič Albion pobegao je iz donjeg dela tabele pobedom na svom terenu protiv neugodnog Stouka sa 1:0. Tri boda VBA doneo je nigerijski napadač Braun Ideje. Utakmica Lester - Hal završena je bez pobednika i golova.

18:00 - Atletiko sve dalje od tituleFudbaleri Espanjola i Atletika igrali su bez golova u meču 27. kola španske Primere. Atletiko je meč završio sa fudbalerom manje, pošto je u finišu prvog poluvremena isključen Miranda. Atletiko, koji je prošle sezone, osvojio titulu, nalazi se na četvrtom mestu na tabeli sa 56 bodova, dok je Espanjol osmi sa 33.

17:30 - Ubedljiva pobeda Bajerna u BremenuFudbaleri minhenskog Bajerna nastavili su sa odličnim partijama u prvenstvu pošto su danas u Bremenu savladali Verder sa 4:0 (2:0) u 25. kolu nemačke Bundeslige. Bajern je zabeležio šesti trijumf u nizu golovima Tomasa Milera u 25, Davida Alabe u 45. i Roberta Levandovskog u 76. i 90. minutu. Ekipa Pepa Gvardiole nastavila je "teror" u Bundesligi i na korak je od odbrane titule, pošto ima 14 bodova više od prvog pratioca Volfsburga. Umorni Šalke, posle eliminacije iz Lige šampiona, izvukao je remi u Berlinu protiv Herte u poslednjem minutu preko Žoela Matipa. Herti su bodovi u borbi za opstanak bili neophodni, ali je Kamerunac u zaustavnom vremenu "ukrao" trijumf domaćem timu. Fudbaleri Hofenhajma odigrali su još jedan efikasan meč i ubedljivo pobedili Hamburg sa 3:0, a blistao je dvostruki strelac i iskusni vezista Eugen Polanski. Ubedljiv je bio i Ajntraht u Frankurtu jer je sa četiri pogotka napunio mrežu Padeborna, a tri boda je osvojio i Majnc u Augzburgu.

17:07 - Hajduk opet ispustio Dinamo u sudijskoj nadoknadiFudbaleri splitskog Hajduka i zagrebačkog Dinama danas su na "Poljudu" remizirali 1:1 (1:0) u 25. kolu hrvatskog prvenstva. Hajduk je bio na pragu pobede protiv najvećeg rivala jer je vodio golom Andrije Balića od 74, ali je lider šampionata "iščupao" bod preko Paula Maćada u 93. minutu. Dinamo je tako zadao novi udarac Hajduku u Dalmaciji, nakon što je u prvom delu sezone posle preokreta slavio pogocima takođe u sudijskoj nadoknadi vremena - 3:2.

16:45 - Šifrin pobednica slaloma u AreuAmerička skijašica Mihaela Šifrin pobednica je slaloma koji je danas u okviru Svetskog kupa vožen u švedskom Areu. Šifrin je ostvarila četvrtu pobedu u slalomu ove sezone, dok je druga na cilju bila Slovakinja Veronika Velez Zuzulova sa 1,41 sekundom zaostatka. Treće mesto zauzela je Čehinja Sarka Strahova sa 2,15 sekundi zakašnjenja za pobednicom.

16:27 - Anćeloti: Kritike su deo poslaTrener aktuelnog sampiona Evrope madridskog Reala Karlo Anćeloti smatra da su kritike koje je poslednjih nedelja trpeo deo njegovog posla. Predsednik madridskog kluba Florentino Perez sazvao je juče hitnu konferenciju za novinare na kojoj je demantovao pisanje španske "Marke" po kojoj je planirao da otpusti Anćeltouija u slučaju poraza od Barselone sledećeg vikenda."Uvek sam primao kritike kao deo posla kojeg obavljam", rekao je Anćeloti i dodao da je za njega velika čast što je trener jednog od najvećih timova sveta i da je normalno što se nalazi pod stalnim pritiskom javnosti.

16:09 - Kristal palas lako sa Kvins park renždersomFudbaleri Kristal palasa pobedili su danas na svom terenu Kvins prak rendžers sa 3:1, u 29. kolu Premijer lige. Pitanje pobednika na ovom meču rešeno je već posle prvog poluvremena, pošto je Kristal palas poveo sa 3:0. Golove za domaću ekipu postigli su Vilfred Zaha u 21, Džejms Makartur u 42. i Džoel Vord u 42. minutu. Jedini gol u drugom poluvremenu postigli su gosti, i to Mat Filips sedam minuta pre kraja meča. Posle ovog meča, Kristal palas je na 12. mestu na tabeli Premijer lige sa 33 osvojena boda, dok je KPR 18. sa 22 boda.

16:07 - Ubedljiva pobeda Jagodine u Novom SaduFudbaleri Jagodine iznenađujuće ubedljivo pobedili su Vojvodinu u Novom Sadu sa 4:1 (3:1) u 19. kolu Superlige Srbije. Strelci za ekipu Sima Krunića bili su Danijel Gašić u petom, Mile Savković u 15, Miloš Lepović u 42. i Dušan Martinović u 67. minutu, dok je jedini gol za Vojvodinu postigao Jovan Stojanović u 11. Jagodinci su se pobedom protiv direktnog konkurenta vratili u borbu za mesta koje vode u kvalifikacije za Ligu Evrope i preuzeli peto mesto na tabeli od OFK Beograda, koji je poražen u Novom Pazaru sa 3:1. Novopazarci su ostvarili prvi trijumf posle sedam kola prilično lako, iako nisu imali pomoć publike zbog suspenzije posle incidenata na utakmici protiv Partizana u jesenjem delu sezone. Važna tri boda u borbi za opstanak osvojio je čačanski Borac pošto je pobedio na svom terenu protiv "fenjeraša" Radničkog iz Kragujevca sa 2:0, golovima Ognjena Ožegovića i Đura Zeca. U malom beogradskom derbiju između Voždovca i Čukaričkog nije bilo golova, kao i u duelu Donjeg Srema i niškog Radničkog. Čukarički polako gubi korak za "večitim rivalima" posle drugog remija u nizu, iako je danas bio bolji rival od Voždovca, Petar Bojić i Staniša Mandić nisu nekoliko dobrih prilika. Napredak je nekoliko minuta delilo od pobede nad Mladosti iz Lučana nakon što je poveo golom Srđana Dimitrova, ali u 90. minutu rezultat izjednačio Jevgen Pavlov, igrač koji je pre godinu dana bio na probi u Partizanu.

16:04 - Pintoro trijumfovao u veleslalomuFrancuski skijaš Aleksis Pintoro pobedio je danas u veleslalomu koji se u okviru Svetskog kupa vozio u Kranjskoj Gori, u Sloveniji. Pintoro je odbranio prednost posle prve vožnje, pa je do druge pobede u karijeri u toj disciplini stigao za dva minuta i 19,78 sekundi. Drugo mesto zauzeo je Austrijanac Marsel Hiršer, koji je za pobednikom zaostao 68 stotinki, dok je treći bio Tomas Fanar iz Francuske. U ukupnom poretku Svetskog kupa Hiršer je prvi sa 124 boda više od Norvežanina Kjetila Jansruda, odnosno 346 više od trećeplasiranog Pintoroa.

15:54 - Modrić: Ovo nije pravi RealFudbaler Real Madrida Luka Modrić izjavio je danas da njegov tim nije u najboljoj formi poslednjih nekoliko nedelja, ali da veruje da će se brzo vratiti na pređašnji nivo. "Ovo nije pravi Real Madrid, ali sam siguran da ćemo se vratiti na nivo na kom smo bili. Mi, igrači, mnogo razgovaramo među sobom, a i (trener Karlo) Ančeloti ima dovoljno iskustva da podigne ekipu", rekao je Modrić za Sportske novosti. Real u nedelju dočekuje Levante u 27. kolu Primere. "Utakmica protiv Levantea neće biti laka, ali pobeda nam očajnički treba kako bismo podigli samopouzdanje uoči "el klasika" (s Barselonom), iako ne mislim da će ta utakmica na Nou Kampu rešiti pitanje šampiona", kazao je Modrić.

14:44 - Kevin Serafan kažnjen sa 15.000 dolaraNBA liga je kaznila Kevina Serafana sa 15.000 dolara zbog katastrofalnog faula nad Džonom Leuerom iz Memfis Grizlisa

14:02 - Antićev Hebei izgubio na otvaranju druge kineske ligeEkipa koju sa klupe predvodi Radomir Antić Hebei, je izgubila na otvaranju kineske druge lige od Peking Tehnolodžija sa 0:1.

13:30 - Ante Tomić MVP 10. kola Top 16 faze EvroligeAnte Tomić je proglašen za najkorisnijeg igrača 10. kola top 16 faze Evrolige, zbog svog fantastičnog doprinosa pobedi Barse nad Makabijem. Postigao je 16 poena, imao je 12 skokova i šest asistencija. Trej Tompkins je bio drugi, dok se u najboljih deset igrača našao i Miloš Teodosić.12:50 - Karasev van terena do kraja sezoneSergej Karasev iz Bruklin Netsa će propustiti ostatak sezone jer je operisao koleno. On se povredio u utorak protiv Memfisa, u četvrtak je podvrgnut zahvatu.

12:15 - Hamiltonu pol pozicija u MelburnuAktuelni svetski šampion u Fomuli 1 Brtanac Luis Hamilton osvojio je pol poziciju za Veliku nagradu Australije, kojom u nedelju u Melburnu počinje ovogodišnja sezona. Sa druge pozicije startovaće njegov timski kolega iz Mercedesa Nemac Niko Rozberg, koji je krug prevezao za 60 stotinki sporije, dok je treći u kvalifikacijama bio vozač Vilijamsa Brazilac Felipe Masa. Ovo je bila 39. pol pozicija dvostrukog svetskog šampiona Hamiltona u karijeri.11:50 - Mehdi Abeid van terena tri nedeljeVeznjak Njukasl junajteda Mehdi Abeid neće moći da igra naredne tri nedelje zbog povrede butine, koju je zadobio prošle nedelje, potvrdio je trener Džon Karver.11:17 - Olimpija Milano povukla D'Antonijevu osmicuOlimpija Milano je povukla iz upotrebe broj osam koji je na svojim leđima dok je igrao nosio Majk D'Antoni.10:58 - Trener Amele Terzić: Teško je spremati se za dvoranu bez uslovaAtletski trener Rifat Zilkić rekao je da je nastup na nedavnom Evropskom dvoranskom prvenstvu u Pragu predstavlja dragoceno iskustvo za Amelu Terzić, iako ova 22-godišnja Novopazarka nije uspela da se plasira u finale trke na 3.000 metara."Otišli smo u Prag sa više optimizma, očekivali finale, ali nema mesta panici. Naučili smo mnogo o uslovima trčanja pod krovom, kamo sreće da smo bili i u Geteborgu pre dve godine. Terzićeva će u dvorani, realno, tek na Evropskom prvenstvu u Beogradu 2017. godine konkurisati za najviši plasman", rekao je Zilkić radiju Sto plus. On je naglasio da je bilo teško spremiti se za dvoranu bez adekvatnih uslova za trening, a meteorološke prilike nisu bile povoljne. "Staza na pazarskom Rekreacionom centru, gde jedino možemo da improvizujemo neke uslove za brže trčanje potpuno je pohabana, pa nismo mogli da je koristimo. To je kao kad vozite Formulu, a nemate stazu za trening. Razmišljali smo da odemo u Ulcinj, ali i tamo je bilo nevreme", pojasnio je Zilkić.

10:35 - Zimonjić protiv FedereraNa teniskom turniru u Indijan Velsu, pomalo iznenadnom odlukom organizatora, jedan naspram drugog će se na terenu naći Nenad Zimonjić i Rodžer Federer.U nadmetanju dublova, Zimonjić je zajedno sa Poljakom Marsinom Matkovskim trebalo da igra u prvom kolu protiv Samjuela Grota iz Australije i Španca Felisijana Lopeza, kako je to bilo i predviđeno prvobitnim rasporedom. Međutim, organizatori turnira su naknadno, dozvolivši da Federer zajedno sa sunarodnikom iz Švajcarske, Mihaelom Lamerom, pristupi takmičenju muških parova, rešili da unesu određene izmene u već obavljeni žreb. Tako će se Švajcarci Federer i Lamer naći naspram Zimonjića i Matkovskog, a meč bi trebalo da bude odigran oko 17 sati ove subote po lokalnom vremenu, odnosno u nedelju sat iza ponoći po srednjeevropskom vremenu.

10:05 - Evroliga došla do 500.000. košaKošarkaška Evroliga u verziji ULEB dobila je svoj 500.000 poen, koji je postigao igrač Unikahe Kejleb Grin u meču protiv Armanija u Milanu.Grin je jubilarni poen postigao trojkom u drugoj četvrtini. Ovaj koš je usledio 14 godina i pet meseci pošto je Dino Rađa postigao prvi poen u takmičenju igrajući za Olimpijakos protiv Real Madrida. Prvi meč nove Evrolige odigran je 16. oktobra 2000. godine. Ukupno je 81 klub učestvovao u postizanju pola milionitog poena, a najveći doprinos dala je Laboral Kuča sa 26.142 poena. Igrač koji je postigao najviše poena je Huan Karlos Navaro iz Barselone, koji je zaključno sa ovom nedeljom postigao 3.600 poena.

http://www.youtube.com/watch?v=lum0FUxSI7s

09:22 - Novi tripl-dabl VestbrukaRasel Vestbruk ostvario je osmi tripl-dabl u sezoni, Čikago je ispustio +19, a Dalas je deklasirao Kliperse, na petak u NBA ligi. Vestbruk je predvodio Oklahoma Siti Tander do pobede nad Minesotom 113:99, dok je Dalas razbio Kliperse 129:99.Vestbruk je nastavio da dominira, protiv Minesote je imao 29 poena, 12 asistencija i 10 skokovaNBA, rezultati:Nju Orlenas – Čikago 101:91Filadelfija – Sakramento 114:107Boston – Orlando 95:88Toronto – Majami 102:92Oklahoma Siti – Minesota 113:99Dalas – L.A. Klipers 129:99Denver – Golden Stejt 114:103Finiks – Altnata 87:96Portland – Detroit 118:99

08:45 - Krajinović eliminisan na startu Indijan VelsaSrpski teniser Filip Krajinović nije uspeo da se plasira u drugo kolo masters turnira u Indijan Velsu pošto je na startu izgubio od Holanđanina Igora Sijslinga u tri seta - 6:4, 3:6, 6:2, nakon dva sata igre.Krajinović se pridružio Dušanu Lajoviću i Viktoru Troickom, koji su eliminisani u četvrtak, pa je od srpskih predstavnika u muškoj konkurenciji ostao jedino Novak Đoković. Najbolji teniser sveta slobodan je u prvom kolu, a njegov rival na startu biće Kipranin Markos Bagdatis.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN POGLEDAJTE OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track