DEJAN STANKOVIĆ STIŽE U ZVEČAN: Legenda Orlova sa sinovima na premijeri Enklave
Foto: Dado Đilas

Film za buduće generacije

DEJAN STANKOVIĆ STIŽE U ZVEČAN: Legenda Orlova sa sinovima na premijeri Enklave

Fudbal -
"Enklava" će imati premijeru 17. marta, a prisustvovaće joj i Stanković, čiji dres na filmu nosi Filip Šubarić

Bivši kapiten srpske reprezentacije Dejan Stanković prisustvovaće premijeri filma "Enklava" Gorana Radovanovića 17. marta u Zvečanu.

Film će biti prikazan u okviru obeležavanja jedanaeste godišnjice martovskog pogroma.

"Kancelarija za Kosovo i Metohiju organizuje dolazak cele filmske ekipe u Zvečan. Sa ekipom će stići i fudbalska legenda Dejan Stanković. Stankoviceva podrška filmu više je nego važna jer dečak, na čijem životu je zasnovana priča, a tumači ga Filip Šubarić, u filmu nosi njegov dres", rekao je pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Jovovic.

Stanković će u Zvečan i Kosovsku Mitrovicu stići zajedno sa sinovima, gde će se družiti sa decom u Zvečanu, kao i sa decom glumcima sa Kosova i Metohije koja su glumila u filmu. Jovović je dodao da Kancelarija radi na tome da zajedno s distributerima obezbedi pokretne bioskope-kamione kako bi priča o životu Srba u enklavama i druga filmska ostvarenja, bila dostupna svima u Pokrajini. Zvečan je, nakon Festa, izabran za premijeru filma između ostalog i zato što je u njemu živi dečak Denis Murić.

"Enklava" koju Radovanović naziva filmom za buduće generacije, premijerno je prikazana na nedavno završenom Festu. U filmu igraju Nebojša Glogovac, Anica Dobra, Miodrag Krivokapić, Nenad Jezdić i deca s Kosova. Uz Murića i Šubarića u filmu igraju još dva dečaka sa Kosova - Nenad Stanojković i Milan Sekulić. Murić je glavni junak i filma "Ničije dete", za šta je nagrađen kao najbolji domaći glumac Festa, a film je dobio i strane nagrade, uključujući prestižnu na Venecijasnkom festivalu.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track