BLOG UŽIVO: Bajern želi Baneta Ivanovića!
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Bajern želi Baneta Ivanovića!

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:41 - Real Sosijedad osvojio tri boda na gostovanju HetafeuFudbaleri Real Sosijedada savladali su večeras na gostujućem terenu ekipu Hetafea sa 1:0, u poslednjoj utakmici 27. kola prvenstva Španije. Klub iz Baskije zabeležio je osmu pobedu ove sezone i preuzeo 10. mesto na tabeli Primere, dok je Hetafe 14. porazom ostao na četiri boda iznad zone ispadanja. Jedini gol postigao je Martinez u 66. minutu.

21:37 - Lacio "poleteo" do trećeg mestaLacio je kao gost savladao Torino 2:0 (0:0) u meču 27. kola Serije A pogocima Felipea Andersona u 71. i 78. minutu. Rimski klub je tako iskoristio poraz Napolija u nedelju u Veroni i pobegao mu na tabeli. Lacio je sada treći sa tri boda više od Napolitanaca, a četiri više od Fiorentine, koja je takođe u ponedeljak pobedila Milan.

20:10 - Hamburg nemački kandidat za domaćina OI 2024.Nemački olimpijski zvaničnici izabrali su Hamburg da učestvuje u trci za domaćina Olimpijskih igara 2024. godine. Očekuje se da ova odluka bude ratifikovana u subotu na generalnoj skpuštini Olimpijskog komiteta Nemačke. Do sada su se za organizatora OI 2024. godine kandidovali Boston i Rim, a očekuje se da im se pridruži i Pariz. Rok za prijave ističe 15. septembra, a Međunarodni olimpijski komitet odrediće domaćina tih Igara 2017. godine.

19:41 - Rukometaši Srbije savladali MađarskuJuniorska muška rukometna selekcija Srbije savladala je Mađarsku u prijateljskoj utakmici u Subotici rezultatom 36:27 (17:12).Pre utakmice je selektor reprezentacije Srbije, Dejan Perić uručio prigodan poklon golmanu reprezentacije Srbije Dejanu Milosavljevu povodom njegovog 19. rođendana.

19:02 Kazanova posle sedam godina odlazi sa klupe TuluzaDugogodišnji trener fudbalera Tuluza, Alan Kazanova, smenjen je danas sa te dužnosti zbog serije loših rezultata u prvenstvu Francuske. Klub sa jugozapada zemlje izgubio je u subotu od Lansa (1:0), što je njegov ukupno 16. poraz ove sezone, tako da se našao u zoni ispadanja iz Lige 1. Pedesetdvogodišnji Kazanova bio je trener s najdužim stažom među francuskim prvoligašima pošto je ekipu Tuluza vodio od 2008. Rekorder među francuskim stručnjacima je legendarni Gi Ru, koji je na klupi Oksera proveo punih 36 godina, od 1964. do 2000. Tuluz zauzima 18. mesto na tabeli sa 29 bodova i zaostaje tri boda za Evijanom, prvim klubom iznad opasne zone.

17:58 - Policija uhapsila dečaka (15) zbog rasističkog tvitaBritanska policija saopštila je danas da je privela petnaestogodišnjeg dečaka, jer je na Tviteru objavio rasistički komentar na račun fudbalera Arsenala Danija Velbeka. Neimenovani dečak je rasistički komentar objavio nakon što je Velbek postigao pobednički gol u četvrtfinalu FA kupa protiv Mančester junajteda 9. marta. Portparol policije je saopštio da je dečak uhapšen 12. marta, da je saslušan, a potom pušten na slobodu uz kauciju. Velbek je prošle sezone došao u Arsenal iz Mančester junajeda za koji je nastupao šest sezona.

17:40 - Kaluu preti kazna zbog rušenja Berlinskog zidaFudbaler Herte Salomon Kalu mogao bi da bude kažnjen sa 10.000 evra ako se dokaže da je oštetio Berlinski zid. Kalu je, kako su danas preneli britanski mediji, u televiziskom prenosu čekićem razbijao deo Berlinskog zida aludirajući da će njegova ekipa na isti način "razbiti" odbranu Šalkea. Ovakav potez Kalua se nije dopao stanovnicima Berlina, a vlasti su pokrenule istragu protiv fudbalera Obale Slonovače. Ako se dokaže da je tom prilikom zaista odlomljen deo zida, Kalu će morati da plati novčanu kaznu.17:11 - Zagorčić opet na klupi VojvodineBivši trener Vojvodine Zlatomir Zagorčih ponovo će voditi fudbalski klub iz Novog Sada. Zagorčić je rekao da se sa upravom kluba sve dogovorio i da formalno potpisivanje ugovora tek treba da usledi. "Vojvodina je moja prva fudbalska ljubav, u njoj sam načinio prve korake i prošao sve mlađe kategorije i naravno da sam srećan što ću ponovo raditi u mom klubu", rekao je Zagorčić. Zagorčić je već bio na čelu stručnog štaba Novosađana i to 2012. godine, kada je od aprila do septembra vodio ekipu na osam utakmica u završnici šampionata i na početku naredne sezone. U karijeri je, pored Vojvodine, sedeo na klupi Donjeg Srema, a bio je i trener bugarskog Liteksa. Kao fudbaler igrao je za FK Novi Sad i za Loveč, a bio je i reprezentativac Bugarske. Zagočić je na mestu trenera Vojvodine nasledio Zorana Marića, koga je uprava najstarijeg srpskog superligaša sinoć smenila zbog slabih rezultata.

16:55 - FIFA odabrala gradove domaćine na fudbalskom turniru na OI 2016.Svetska fudbalska federacija (Fifa) objavila je da će se na Olimpijskim igrama 2016. godine fudbalski turnir igrati na sedam stadiona u šest brazilskih gradova, među kojima je i Manaus. Olimpijski fudbalski turnir igraće se u Rio de Žaneiru, Belo Horizonteu, Braziliji, Salvadoru, Sao Paulu i Manausu. Fifa je prošle nedelje saopštila da je protiv izbora Manausa za jednog od domaćina fudbalskih utakmica na Olimpijskim igrama, a kao razlog je navela to što je taj grad od Rija, domaćina Igara, udaljen 3.000 kilometara. Ovi gradovi su bili i domaćini Svetskog prvenstva koje je prošle održano u Brazilu. Na Olimpijskim igrama 2016. godine takmičiće se 16 reprezentacija u muškoj i 12 u ženskoj konkurenciji.

16:31 - Bekele odustao od maratona u LondonuLegendarni etiopijski atletičar Kenenisa Bekele neće trčati na ovogodišnjem maratonu u Londonu zbog povrede Ahilove tetive, saopštili su danas organizatori. Bekele je odustao zbog povrede, koju je zadobio u januaru na maratonu u Dubaiju. "Želeo sam očajnički da trčim u Londonu ove godine, ali nisam dovoljno zalečio povredu", rekao je višestruki olimpijski i svetski rekorder na 5.000 i 10.000 metara.

16:05 - Vojvodina i zvanično smenila MarićaFudbalski klub Vojvodina saopštio je danas da je smenio dosadašnjeg trenera Zorana Marića i najavio da će "vrlo brzo pronaći" novog šefa stručnog štaba. Vojvodina je u saopštenju, objavljenom na sajtu kluba, navela da je odluka o prekidu saradnje sa Marićem doneta juče na sednici Upravnog odbora, a posle loših rezultata ekipe na početku prolećnog dela Super lige Srbije. "Na sastanku, koji je održan danas pre treninga, odluka je saopštena igračima. UO će vrlo brzo pronaći novog trenera, a do njegovog izbora asistenti u stručnom štabu će nastaviti da vode treninge. U igri su dva domaća i dva strana trenera", navodi se u saopštenju.

15:44 - Sanderlend smenio PojetaUrugvajac Gustavo Pojet smenjen je sa funkcije menadžera Sanderlenda, saopštio je engleski premijerligaš. Uprava kluba odlučila se na promenu menadžera nakon ubedljivog poraza od Aston Vile minulog vikenda na domaćem terenu 4:0. "Želeo bih da se zahvalim Pojetu na svemu što je uradio, pogotovo na istorijskom plasmanu u finale Liga kupa, što će zauvek biti u sećanju navijačima Sanderlenda. Nažalost, nismo ostvarili napredak ove sezone kakvom smo se nadali i doneli smo tešku odluku", izjavio je predsednik kluba Elis Šort. Sanderlend je objavio da će u narednim danima imenovati novog menadžera, a engleski mediji preneli su da je doskorašnji selektor Srbije Dik Advokat glavni kandidat za upražnjeno mesto.

15:20 - Juventus bez Pirla u DortmunduFudbaler Juventusa Andrea Pirlo najverovatnije će propustiti predstojeći revanš osmine finala Lige šampiona sa Borusijom u Dortmundu. Pirlo je povredio list na prvoj utakmici dva tima, odigranoj u Torinu, koju je "stara dama" dobila sa 2:1. U redovima šampiona Italije su se nadali da će Pirlo biti spreman za sredu, ali on u ponedeljak nije trenirao sa saigračima, prenose italijanski mediji. Revanš meč između Borusije i Juventusa igra se u sredu od 20.45.

14:49 - Bajern želi Baneta Ivanovića!Nemački šampion Bajern uključio se u trku sa Pari Sen Žermenom i madridskim Realom za transfer fudbalera Čelsija Branislava Ivanovića. Kako se navodi, trener minhenskog tima Pep Gvardiola označio je kapitena reprezentacije Srbije kao idealnu zamenu za odlazećeg štopera Dantea. Ivanoviću ugovor sa Čelsijem ističe 2016. godine, ali još uvek nije dogovorio produžetak saradnje, iako menadžer Žoze Murinjo insistira na tome. Ivanović je ove sezone u svim takmičenjima odigrao 37 utakmica i postigao šest golova. Tokom karijere igrao za Srem iz Sremske Mitrovice, OFK Beograd i moskovsku Lokomotivu, dok je za reprezentaciju Srbije nastupio 76 puta i dao osam golova.

14:31 - Čukarički želi da se iskupi protiv VoždovcaFudbaler Čukaričkog Nikola Stojiljković rekao je da će njegova ekipa u polufinalu Kupa Srbije protiv Voždovca pokušati da se iskupi za remi protiv te ekipe u prošlom kolu Super lige Srbije. Čukarički i Voždovac igrali su bez golova u 19. kolu Super lige Srbije, a te dve ekipe sastaju se ponovo u sredu, 18. marta na stadionu na Banovom brdu u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa Srbije. "Voždovac je na dnu tabele i imaju veliki pritisak jer se bore za opstanak. U subotu su igrali čvrsto, kao i mi. Utakmica se vodila na sredini terena u jakim duelima. Da smo pobedili vratili bismo se na stari niz, a sad imamo priliku da se iskupimo. Idemo dalje, imamo jaku želju za uspehom. Radujem se svemu što nas čeka u narednim danima", rekao je Stojiljković za sajt kluba

14:15 - Bošković: Srbija će igrati na SPSelektor ženske rukometne reprezentacije Saša Bošković izjavio je da su velike šanse da nacionalni tim eliminiše Rumuniju u baražu za SP u Danskoj. "Postoje velike šanse da se plasiramo na prvenstvo sveta ukoliko devojke budu zdrave. Kvalitet Rumunki nije ništa veći od našeg", rekao je Bošković na okupljanju reprezentacije uoči prijateljskih protiv Slovenije 20. i 21. marta u Zrenjaninu. Bošković je naglasio da će dueli sa Slovenijom biti prilika da se oprobaju nove igračice. "Ovo je prilika da probamo nova krila i nadam se da će devojke iskoristii šansu. Šteta je što Trifunović nije ovde zbo povrede ramena. Slovenke su po svim parametrima slične Rumunkama i zato smo se odlučili za duele sa njima". Baraž mečevi između Srbije i Rumunije na programu su 6. ili 7. jula, dok je revanš sedam dana kasnije.

13:40 - Ferero: Mihajlović može da ide na kraju sezonePredsednik Samdorije Masimo Ferero rekao je da će dozvoliti Siniši Mihajloviću da ode iz kluba, ako srpski trener odluči da na leto napusti Đenovu. "Mihajloviću ugovor ističe sledeće sezone i biću srećan ako odluči da ostane. Ako, koji slučajem, dobije priliku da ode u Englesku i vodi Mančester, takođe ću biti srećan. Šta ćete da uradite kada vam žena kaže da voli nekog drugog - zadržaćete je ili pusiti da ode? Ja sam za ovo drugo", rekao je Ferero. Mihajlović je u novembru 2013. godine preuzeo Sampdoriju i za kratko vreme tim koji se borio za opstanak doveo do gornjeg dela Serije A.

13:28 - Savić: Svetska liga je primarni ciljSelektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je da očekuje zanimljivu utakmicu protiv Nemačke u petom kolu Svetske lige i pobedu kojom će se i definitivno obezbediti prvo mesto u grupi. "Želimo pobedu i da se već sutra i matematički kvalifikujemo na završni turnir Svetske lige kao pobednici grupe. Svetska lige je naš primarni cilj za ovu godinu jer trijumf nosi i plasman na Olimpijske igre u Riju", izjavio je Savić. Srbija će igrati u podmlađenom sastavu na, a od "starijih" igrača u ekipi je samo kapiten Filip Filipović. "Ovo je prava prilika da vidimo šta možemo da očekujemo u budućnosti od tih mladih igrača. Ekipa Nemačke dolazi u punom sastavu, nemamo rezultatski pritisak i želimo da pobedom odemo kao prvoplasirani na završni turnir", izjavio je Filipović i zahvalio se svima koji su omogućili da državni tim bude domaćin u Kragujevcu. U poslednjem kolu 14. aprila u Kruševcu Srbija će dočekati Rusiju. Završni turnir Svetske lige, na kojem Srbija brani titulu, igra se od 23. do 28. juna u Bergamu.

13:11 - Ozil: Moramo da verujemoFudbaler Arsenala Mesut Ozil rekao je da njegova ekipa mora da veruje da može da nadoknadi prednost Monaka iz prve utakmice osmine finala Lige šampiona. "Veoma je važno da rano postignemo gol, ali moramo ipak da budemo strpljivi. Borićemo se, biće to bitka od prvog do poslednjeg minuta", rekao je Ozil za sajt kluba. Arsenal je u prvom meču osmine finala Lige šampiona u Londonu izgubio sa 1:3, tako da ekipu Arsena Vengera sutra čeka težak zadatak u Monaku. "Moramo da postignemo tri gola, a naš cilj je da uradimo upravo to. Biće teško dati tri gola, jer se Monako dosta dobro branio u dosadašnjim utakmicama Lige šampiona. Ali, ako pogledate naše poslednje utakmice i način na koji smo igrali protiv Mančester junajteda, mislim da možemo dalje", kazao je Ozil. 12:45 - Đukić: Još imamo šanse za opstanakTrener Kordobe Miroslav Đukić rekao je da njegov tim još ne želi da se preda u borbi za opstanak u Primeri, iako se nalazi na poslednjem mestu. Kordoba je poražena u Malagi sa 2:0 i nalazi se na sedam bodova od 17. Deportiva iz La Korunje, mesta koje garantuje igranje u najjačoj ligi Španije naredne sezone. "Očigledno je da se nalazimo u lošoj situaciji, ali borićemo se do kraja jer drugi način ne postoji. Mislim da je prvi gol Malage bio iz ofsajda, ali glavni razlog poraza su naše neiskorišćene šanse. Malaga je jak tim, dobro izbalansiran i nismo uspeli da ostvarimo povoljan rezultat", rekao je Đukić. Đukićev tim doživeo je osmi poraz u nizu i nalazi se na 20. mestu sa 18 bodova. Kordoba u narednom kolu Primere gostuje Sosijedadu u nedelju.

12:30 - Partizan najavio letnji kamp na ZlatiboruFudbalski klub Partizan najavio je svoj letnji omladinski kamp "Mi smo deca Partizana", koji će se ove godine održati u Beogradu i na Zlatiboru. Deca rođena u periodu od 2000. do 2007. godine za letnji kamp Partizana mogu da se prijave putem Fejsbuka ili na telefone 011 3693 815 ili 011 3693 817. Cena kampa sa smeštajem i mogućnošću plaćanja u više rata do početka kampa iznosi 37.000 dinara, dok je bez smeštaja cena 25.000 dinara. Svi polaznici Partizanovog kampa dobiće opremu sponzora "Adidasa". Omladinska škola Partizana već duži niz godina važi za drugu u Evropi. Letnji kamp na Zlatiboru održaće se od 20. do 27. juna, dok će se u Beogradu na terenima Sportskog centra Teleoptik održati od 28. juna do 3. jula.12:19 - Kendo tim Srbije prvak BalkanaMuška kendo reprezentacija Srbije odbranila je titulu balkanskog prvaka na Balkan kupu održanog prethodnog vikenda u Beogradu, saopštio je Kendo savez Srbije. Kendo reprezentacije je u finalu u Sportskom centru Vizura savladala Crnu Goru i tako pokazala da se nalazi u dobroj formi pred predstojeće Svetsko prvenstvo, koje će krajem maja biti održano u Japanu. Takođe, u muškoj individualnoj konkurenciji prvak Balkana postao je Aljoša Vuksanović, dok je prvi put do titule došla i Aleksandra Radojičić među ženskim takmičarkama. Na Balkan kupu u individualnoj konkurencije je učestvovalo 127 takmičara, kao i 12 reprezentacija.

12:05 - Tamgo se vraća takmičenjimaAktuelni svetski šampion u troskoku Francuz Tedi Tamgo vraća se takmičenjima posle jednogodišnje suspenzije zbog izbegavanja doping testova. Dvadesetpetogodišnji Tamgo se poslednji put takmičio na šampionatu sveta u Moskvi u avgustu 2013, kada je osvojio zlato skokom od 18,04 metara. Tamgo je u novembru te godine zadobio prelom leve potkolenice tokom treninga, da bi u martu 2014. bio kažnjen jednogodišnjom suspenzijom zbog toga što se tri puta nije pojavio na antidoping kontroli. Njegov agent Ludovik Olijer rekao je da će se Tamgo takmičiti na mitingu u Ermon Obonu, blizu Pariza, pošto je završio pripremne u trening kampu u Alikanteu, u Španiji.

11:56 - Lipi: Juventus je favorit protiv BorusijeBivši trener Juventusa i selektor fudbalske reprezentacije Italije Marćelo Lipi rekao je da je torinski tim favorit protiv Borusije iz Dortmunda u osmini finala Lige šampiona, ali i da mu je potrebna sreća kako bi prošao u narednu fazu. Juventus uoči revanša u sredu u Dortmundu ima prednost od 2:1, ali iskusni stručnjak misli da nemački tim može to da nadoknadi. "Verujem da Juventus ima jači tim. Ipak, mora da bude oprezan jer Borusija nije ista ekipa kao pre dva, tri meseca kada je bila na dnu Bundeslige. Juventusu će, pored znanja, biti potrebno dosta sreće jer je u Evropi svako gostovanje teško. Moj nekadašnji klub mora da napravi iskorak u Ligi šampiona, nakon četiti uzastopne titule u Italiji", rekao je Lipi.

11:48 - Ivanović: Nismo imali srećeKapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je da Čelsi nije imao sreće da pobedi Sautempton u 29. kolu Premijer lige. Meč je završen 1:1, a Čelsi je uprkos remiju povećao prednost na tabeli u odnosu na Mančester Siti na šest bodova uz utakmicu manje. "Bila je to tvrda i teška utakmica. Počeli smo dobro, ali brzo smo primili gol i izgubili kontrolu. U drugom poluvremenu smo dali sve od sebe, stvorili smo nekoliko dobrih prilika, ali nismo uspeli da postignemo pogodak. Da smo imali malo sreće, mogli smo da osvojimo sva tri boda", rekao je Ivanović. Vodeći gol za Čelsi postigao je Dijego Kosta u 11. minutu, a izjednačio je iz jedanaesterca Dušan Tadić, koji je u prvom poluvremenu oborio Ivanovića u svom kaznenom prostoru.

11:30 - PAOK ostao bez treneraGrčki fudbalski superligaš PAOK raskinuo je saradnju sa trenerom Anglesosom Anastasijadisom, saopštio je danas solunski klub. Anastasijadisov angažman na kormilu PAOK - njegov treći u karijeri, završio se posle remija bez golova u nedelju protiv Asterasa Tripolisa, čime je klub ostao na deset bodova zaostatka za vodećim Olimpijakosom i drugoplasiranim Panatinaikosom. Anastasijadis je treći put došao na klupu PAOK-a prošle sezone, a pre toga je vodio klub u periodu od 1997. do 1999, kao i od 2002. do 2004. Dosadašnji Anastasijadisov pomoćnik Jorgos Jorgijadis imenovan je za privremenog vršioca dužnosti trenera do kraja sezone.

11:05 - Ramos: Teško je biti RonaldoFudbaler Reala Serhio Ramos rekao je posle pobede nad Levanteom sa 2:0 da Kristijanu Ronaldu nije lako da nosi veliki teret na svojim plećima. Portugalac je od početka godine u padu forme, a u nedelju se našao na udaru kritika zbog svoje hladne reakcije posle oba gola koje je postigao Garet Bejl. "Teško je biti Kristijano, a on već godinama igra na najvišem nivou. On sebe zna bolje nego bilo ko drugi, ima takmičarski karakter i nismo zabrinuti ako on nije postigao gol, a Bejl jeste. Moramo da cenimo sve ono što on daje timu", naglasio je Ramos.

10:30 - Venger veruje u preokret i pobedu u MonakuFudbaleri Arsenala i madridskog Atletika imaće sutra težak zadatak da nadoknade prednost Monaka, odnosno Bajera iz Leverkuzena u revanš mečevima osmine finala Lige šampiona. Iako su mnogi uoči prvih mečeva davali minimalne šanse Monaku i Bajeru, francuski tim slavio je na Emirejtsu sa 3:1, dok Atletiko po prikazanoj igri u Leverkuzenu može da bude zadovoljan što je izgubio minimalnim rezultatom. Utakmicu na stadionu Luj drugi u Monte Karlu obeležiće i povratak menadžera Arsena Vengera, koji je vodio Monako od 1987. do 1994. godine. Arsenal je u nizu od četiri uzastopne pobede, od kojih je svakako najvažnijia ona protiv Mančester Junajteda u FA kupu, zbog čega je Venger i uveren u novi trijumf.

09:45 - Umro nekadašnji golman Reala Antonio BitenkurNekadašnji golman Real Madrida Antonio Bitenkur umro je danas u 78. godini, saopštio je španski klub. Bitenkur je od 1961. do 1971. godine 177 puta nastupio za Real, sa kojim je postao šampion Evrope i osvojio šest titula i dva Kupa kralja. Fudbaleri Reala će zbog njegove smrti nositi crni flor na utakmici sa Levanteom u Primeri.

08:45 - San Antonio i Klivlend ubedljivi, Hjuston bolji od KlipersaKošarkaši San Antonija i Klivlenda zabeležili su pobede u NBA ligi, dok je u derbiju Zapadne konferencije Hjuston bio bolji od Los Anđeles Klipersa sa 100:98.San Antonio je ubedljivo (123:97) savladao oslabljenu Minesotu za koju nisu nastupili Nikola Peković, Kevin Garnet i Riki Rubio.Džejms Harden je sa 34 poena predvodio Hjuston do pobede nad Klipersima u Los Anđelesu.Meč u Stejpls centru obeležio je i povratak na terena Blejka Grifina, koji je zbog operacije lakta pauzirao 15 utakmica. Grifin je susret završio sa 11 poena i 11 skokova, dok je Kris Pol postigao 23 poena, ali je promašio šut za pobedu domaćina.

Rezultati:Oklahoma - Čikago 109:100

Los Anđeles Klipers - Hjuston 98:100Nju Orleans - Denver 11:118 (dva produžetka)Orlando - Klivlend 108:123San Antonio - Minesota 123:97Toronto - Portland 97:113Finiks - Njujork 102:89Los Anđeles Lejkers - Atlanta 86:91

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN POGLEDAJTE OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track