(VIDEO) POGODIO SUŠTINU: Dok je golman Zvezde ležao, igrač Partizana loptu poslao u aut, a ne u gol

Fer - plej na delu

(VIDEO) POGODIO SUŠTINU: Dok je golman Zvezde ležao, igrač Partizana loptu poslao u aut, a ne u gol

Fudbal -
Siguran sam da bi uspeo da zatresem mrežu ali jednostavno sam reagovao u duhu fer-pleja i ne kajem se, kaže Marko Platiša

Marko Platiša je proteklog vikenda bio sportskih heroj broj 1 u zemlji posle iskazanog fer pleja na omladinskom večitom derbiju u fudbalu.

Na utakmici omladinskog večitog derbija nije bilo golova, ali je fer plej potez igrača Partizana Marka Platiše oduševio sportsku javnost. Naime, u završnici susreta je došlo do duela između Zvezdinog golmana i jednog igrača crno-belih, posle koga je čuvar mreže crveno-belih ostao na zemlji.

Sudija nije prekinuo susret, a lopta je došla do Platiše, koji je imao priliku da je pošalje u nebranjenu mrežu. Ipak, on je u duhu fer pleja izbacio loptu van terena kako bi se golmanu Zvezde ukazala pomoć.

"Golman Crvene zvezde ostao je na zemlji posle duela, a odbijena lopta stigla je do mene. Iako je gol bio prazan, ni trenutak se nisam dvoumio i loptu sam izbacio u aut. Siguran sam da bi uspeo da zatresem mrežu ali jednostavno sam reagovao u duhu fer-pleja i ne kajem se", izjavio je Partizanov omladinac posle utakmice.

Potez o kome se divi Srbija možete videti na snimku na 9:40.

http://www.youtube.com/watch?v=EPHf6pG5Xcw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track