BLOG UŽIVO: UEFA suspendovala Ibrahimovića na jedan meč

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: UEFA suspendovala Ibrahimovića na jedan meč

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:30 - Volfsburg, Briž, Sevilja, Dnjepar i Zenit prošli daljeFudbaleri Volfsburga, Briža, Sevilje, Dnjepra i Zenita plasirali su se u četvrtfinale Lige Evrope pošto su večeras bili uspešni u revanš utakmicama osmine finala. Volfsburg je u Milanu pobedio Inter sa 2:1 i prošao dalje nakon što je slavio i u prvom meču kod kuće (3:1), Sevilja je takođe ponovo pobedila Viljareal (2:1), kao i Briž ekipu turskog Bešiktaša (3:1), dok je Zenitu bio dovoljan minimalan poraz u Torinu (1:0) pošto je na domaćem terenu slavio sa 2:0. Inter je nastavio seriju očajnih rezultata i novim neuspehom razočarao navijače, a trener Roberto Manćini ponovo je na klupi ostavio srpskog defanzivca Nemanju Vidića. Zdravko Kuzmanović takođe nije bio u startnoj postavi nero-azura, a u igru je ušao u 55. minutu. U preostalom revanšu osmine finala između Ajaksa je posle produžetaka pobedio Dnjepar sa 2:1. Holanđani su prvih 90 minuta igre dobili sa 1:0, istim rezultatom kojim su poraženi na gostujućem terenu. Ajaks je posle dodatnih 30 minuta slavio s 2:1, ali to nije bilo dovoljno za plasman u četvrtfinale LE.

23:00 - Pobede Makabija i EfesaKošarkaši Makabija pobedili su večeras u Tel Avivu Žalgiris sa 79:72 (18:15, 25:19, 23:20, 13:18), u utakmici 11. kola Grupe E Top 16 faze Evrolige i ostvarili sedmu pobedu u grupi. Aktuelnog prvaka Evrope Makabi do pobede je predvodio Džeremi Pargo sa 26 poena, a Devin Smit postigao je 19 poena uz pet skokova. U ekipi Žalgirisa najefikasniji je bio Arturas Milaknis sa 19 poena i pet skokova, Lukas Lekavičijus dodao je 13 poena i šest asistencija a Džejms Anderson 12 poena, pet skokova i šest asistencija. Makabi posle 11. kola ima sedam pobeda i četiri poraza, a Žalgiris četiri pobede i sedam poraza. Košarkaši Efesa pobedili su u Istanbulu Nižnji Novgorod sa 79:75 (24:21, 24:18, 16:13, 15:23), u utakmici 11. kola Grupe F u Top 16 fazi Evrolige i ostvarili petu pobedu. Milko Bjelica bio je najefikasniji u ekipi Dušana Ivkovića sa 15 poena i pet skokova, dok su po 13 poena dodali Stefon Lazme i Cedi Osman. Tomas Ertel postigao je osam poena uz sedam skokova i devet asistencija. Srpski košarkaš Nenad Krstić nije igrao. U ruskom timu najefikasniji je bio Artsiom Parahuski sa 22 poena i sedam skokova, a Tejlor Ročesti ubacio je 18 poena. Efes je ostvario petu pobedu u 11 utakmica u Grupi F, a Nižnji je pretrpeo osmi poraz.22:10 - Ribnica izborila majstoricu u plej-ofuOdbojkaši Ribnice pobedili su večeras u Kraljevu ekipu Novog Pazara sa 3:2 u setovima (25:23, 23:25, 18:25, 25:23, 15:12) i izjednačili rezultat na 1:1 u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa. Posle 118 minuta, domaćina je do trijumfa predvodio Branislav Radović sa 29 poena, a pratili su ga Nenad Ćosić sa 16 i Marko Adamović sa 11 poena. Irfan Hamzagić je ostvario 33 poena za Novi Pazar, Srećko Ristić je dodao 15, a Luka Marinković 11 poena. Odlučujuća treća utakmica igraće se u nedelju u Novom Pazaru, a pobednik će se u polufinalu sastati s Partizanom koji je u Kragujevcu bio bolji od Radničkog sa 3:0 i sa dve pobede prošao dalje. U drugom polufinalu igraće Crvena zvezda i Vojvodina, koji su u dve utakmice eliminisali svoje protivnike. Zvezda je sa 3:1 pobedila domaću Inđiju, dok je Vojvodina maksimalnim rezultatom slavila protiv Spartaka u Ljigu.

21:40 - Fiorentina i Dinamo u četvrtfinalu LEFudbaleri Fiorentine i kijevskog Dinama plasirali su se u četvrtfinale lige Evrope pošto su u dvomeču osmine finala bili uspešniji od Rome, odnosno Evertona. Fiorentina je večeras u revanšu kao gost neočekivano lako savladala Romu sa 3:0 i prošla dalje nakog remija u prvom susretu u Firenci (1:1). Ceo posao "viola" je odradila u prvom poluvremenu, kada je prosto "zgromila" Rimljane sa tri brzometna gola i potom u nastavku rutinski sačuvala prednost. Adem Ljajić u sastavu Rome bio je starter, ali je morao van terena u završnici zbog dva žuta kartona, dok je Nenad Tomović u ekipi gostiju igrao od 41. minuta. Podvig je napravio kijevski Dinamo savladavši na domaćem terenu ekipu Evertona sa 5:2 i prošao u četvrtfinale nakon poraza u prvom meču u Liverpulu od 2:1.

21:06 - Van Gal: U Mančester junajtedu ću završiti karijeruTrener Mančester junajteda Luj van Gal izjavio je danas da će u tom fudbalskom klubu završiti karijeru. Van Gal je prošlog leta preuzeo Mančester junajted, nakon što je predvodio reprezentaciju Holandije do trećeg mesta na Svetskom prvenstvu u Brazilu. "Ovo je moj poslednji posao. To je sigurno. Moram da se posvetim svojoj deci, svojim unucima, ali i supruzi. Oni to zaslužuju. Sada to ne mogu da im pružim", rekao je Van Gal, preneo je britanski Telegraf. "Nisam bio kod unuka na rođendanu i nije mi drago zbog toga. Moja supruga želi da odmah prestanem da radim. Naravno, ja sam trener 24 sata dnevno, ali sam i otac, suprug i deka mojim unucima 24 sata dnevno. Oženjen sam poslom više nego suprugom. Češće viđam svog pomoćnika nego nju", dodao je on. Van Gal (63) je tokom karijere trenirao AZ Alkmar, Ajaks, Barselonu i Bajern iz Minhena i između ostalog, osvojio je sedam šampionskih titula sa četiri različita kluba u tri zemlje. Van Galov ugovor sa Mančester junajtedom ističe na leto 2017. godine.

20:10 - Napoli u četvrtfinalu Lige EvropeFudbaleri Napolija prvi su četvrtfinalisti Lige Evrope pošto su večeras u Moskvi, u revanš utakmici osmine finala, odigrali protiv domaćeg Dinama nerešeno 0:0. Napoli je očekivano prošao među osam najboljih timova nakon što je prvi meč kod kuće dobio rezultatom 3:1.

19:45 - Jelavić pauzira šest nedeljaFudbaler Hala Nikica Jelavić odsustvovaće sa terena najmanje šest nedelja zbog operacije kolena, saopštio je taj premijerligaški klub. Hrvatski fudbaler je tokom cele sezone imao problema sa kolenom, zbog čega je počeo samo 19 premijerligaških utakmica, uz osam postignutih golova. "Lekari u klubu su se nadali da će sanirati Jelavićeve probleme sa kolenom do kraja sezone, ali posle prošlonedeljne utakmice sa Lesterom odlučeno je da se operacija obavi što pre, kako bi se sprečila dalja oštećenja i izbegle komplikacije u budućnosti", navodi se u saopštenju Hala.

19:15 - Finale SP 2022. biće odigrano 18. decembraFudbalsko prvenstvo sveta 2022. godine u Kataru biće održano u novembru i decembru, odlučila je Međunarodna fudbalska federacija (FIFA). Finalna utakmica tog šampionata biće odigrana 18. decembra, nedelju dana pre katoličkog Božciha. Radna grupa FIFA predložila je prošlog meseca da se prvenstvo 2022. u Kataru prebaci sa uobičajenog letnjeg termina na zimu zbog visokih temperatura na Bliskom Istoku, a taj predlog usvojio je Izvršni odbor te organizacije. FIFA takođe "u principu" želi da prvenstvo u Kataru traje 28 dana, četiri dana kraće nego prethodni šampionati, izjavio je portparol FIFA Valter de Gregorio. "Izvršni odbor doneo je odluku prema kojoj će se Svetsko prvenstvo 2022. godine igrati u novembru i decembru, a finale je na programu 18. decembra, kada Katar ujedno slavi i Dan državnosti", saopštila je FIFA.

18:49 - Marsej hoće Zorana TošićaTrofejni francuski klub Olimpik iz Marseja zainteresovan je za fudbalera moskovskog CSKA i reprezentativca Srbije Zorana Tošića, prenosi portal Tutomerkato. Dvadesetsedmogodišnji Tošić igra za CSKA od 2010. godine, a ugovor mu važi do leta 2017. Ove sezone Tošić je u dresu "armejaca" odigrao 27 utakmica u svim takmičenjima i postigao šest golova, a ukupno je za prvaka Rusije nastupio 121 put, uz 28 pogodaka. Ponikao je u zrenjaninskom Proleteru, a kasnije igrao za Budućnost Banatski Dvor, Banat Zrenjanin, Partizan, Mančester Junajted i Keln. Tošić je za reprezentaciju Srbije do sada odigrao 62 utakmice i postigao 10 golova.

18:20 - Ibrahimović suspendovan na jedan mečDisciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je napadača Pari Sen Žermena Zlatana Ibrahimovića jednom utakmicom neigranja zbog crvenog kartona na revanš meču osmine finala Lige šampiona protiv Čelsija. Ovim je praktično potvrđeno da je Ibrahimović prestrogo isključen nakon starta nad protivničkim igračem Oskarom, pa će propustiti samo prvu utakmicu četvrtfinala elitnog takmičenja. Za direktan crveni karton inače je uobičajena suspenzija od najmanje dve utakmice. Mnogo gore prošao je Ibrahimovićev saigrač Serž Orije, koji zbog povrede nije ni nastupio na meču u Londonu 11. marta. Orije je kažnjen sa tri utakmice neigranja zbog toga što je nakon susreta sa Čelsijem objavio video snimak na Fejsbuku u kojem je vređao sudiju, Holanđanina Bjerna Kujpersa. Utakmica na Stamford Bridžu završena je nerešeno 2:2, a Pari Sen Žermen se plasirao u četvrtfinale Lige šampiona zbog više postignutih golova u gostima, nakon što je prvi meč u Parizu završen 1:1.

18:00 - Bez trke VN Nemačke ove sezoneTrka Formule jedan u Nemačkoj sve je manje izvesna, pošto uprava nijedne od dve staze nije uspela da se dogovori sa promoterom takmičenja Bernijem Eklstonom. Portparol staze Nirburgring rekao je da nije postignut dogovor sa Eklstonom, dok je šef Hokenhajma ranije ove nedelje kazao da trka neće moći da se organizuje na ovoj stazi na vreme. Velika nagrada Nemačke trebalo je prvobitno da se održi 19. jula. Pošto se dve staze smenjuju, ove godine je na redu bio Nirburgring, ali je zbog finansijskih problema ipak razmatran Hokenhajm. Portparol Nirburgringa Pjetro Nuvoloni kazao je da nije postignut dogovor sa Eklstonom, od koga je uprava staze tražila da smanji svoju nadoknadu za organizaciju trke.

17:30 - Milovanović očekuje težak meč protiv PazaraTrener fudbalera Mladosti Nenad Milovanović ocenio je da njegov tim očekuje težak susret protiv ekipe Novog Pazara, u 20. kolu Superlige Srbije. Ujedno je izrazio nadu da će njegovi igrači biti disciplinovani, kako bi sprečili pas-igru protivnika i iz kontranapada stvorili što više šansi pred golom protivnika. "Neophodno je da odigramo utakmicu sa puno koncentracije, sprečimo pas-igru protivnika, razvijamo kontre i polukontre, kako bismo stvorili što više prilika pred golom Zečevića", kazao je Milovanović. Trener Mladosti smatra da su Pazarci odličan tim koji predvodi vrhunski strucnjak iz čijih izjava "provejavaju evropske ambicije", o čemu, kako je naveo, govore njihovi rezultati.

16:59 - Parma proglasila bankrotItalijanski fudbalski klub Parma objavio je danas da je zvanično bankrotirao zbog duga od 100 miliona evra i neizvesno je da li će nastaviti takmičenje u Seriji A. Parma nakon hapšenja predsednika Đanpjetra Manentija zbog pronevere i pranja novca nije želela da se usprotivi stečajnom postupku suda u Parmi, koji je doneo odluku posle samo 10 minuta ročišta. Fudbaler Danijele Galopa rekao je da nije siguran da li će Parma završiti sezonu i poručio da to zavisi od mnogo faktora. Čelnici Serije A izneli su plan da bi Parma zbog regularnosti mogla da završi sezonu uz pomoć klubova najjačeg ranga.

16:36 - Maksvel u Pari Sen Žermenu do 2016. godineFudbaler Pari Sen Žermena Brazilac Maksvel potpisao je novi jednogodišnji ugovor i ostaće u klubu do 2016. godine, saopšteno je danas na sajtu šampiona Francuske. "Ponosan sam što imam poverenje predsednika Nasera Al Kalifija i celog kluba. Daću sve od sebe da PSŽ ostvari ambicije", rekao je Maksvel.Maksvel je 2012. godine prešao u PSŽ iz Barselone, a prethodno je igrao za Inter, Ajaks i Kruzeiro. On je uspeo u četiri različite zemlje da osvoji titulu prvaka, pošto je to učinio u Holandiji, Italiji, Španiji i Francuskoj. Ovaj 33-godišnji levi bek je za Parižane u svim takmičenjima odigrao 130 utakmica i postigao devet golova. Za reprezentaciju Brazila nastupio je 10 puta.

16:15 - Del Boske: Barselona je favorit u El klasikuSelektor fudbalske reprezentacije Španije Visente del Boske rekao je danas da je Barselona favorit protiv madridskog Reala u predstojećem "El Klasiku". "Mislim da je Barselona u boljoj formi, ali je Real takođe vrhunski tim. Nadam se da će se posle utakmice pričati više o dobrim potezima i golovima, nego o drugim stvarima", rekao je Del Boske za Marku. Del Boske je kao trener Reala osvojio dve titule u Primeri, dve Lige šampiona, Superkup Španije, UEFA Superkup i Interkontinentalni kup. Utakmica 28. kola Primere između Barselone i madridskog Reala, koja bi mogla da reši pitanje šampiona, igra se u nedelju od 21 sat na Nou Kampu.

15:55 - Zlovarić napustio Igokeu i košarkuKrilni centar Igokee Dražen Zlovarić odlučio je da napusti šampiona Bosne i Hercegovine i završi karijeruDražen Zlovarić u tabor Aleksandrovčana je stigao iz bečkog Ceptera, a nakon što je u SAD završio dva fakulteta odlučio je da promeni životno opredeljenje i nastavi sa daljim školovanjem.Uprava Igokee je izašla u susret igraču i ugovor je sporazumno prekinut, stoji na zvaničnom sajtu "igosa". Zlovarić je prosečno postizao 2,3 poena za 8,5 minuta provedenih na parketu, a najbolju partiju pružio je protiv zagrebačke Cedevite ubacivši devet koševa uz tri skoka, za 17 minuta na terenu.Odlaskom Zlovarića, Igokea je ostala još deficitarnija na visokim pozicijama sa samo jednim klasičnim centrom Duškom Bunićem.

15:05 - Ivanović ostaje selektor košarkaša BIH Duško Ivanović ostaće selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, potvrdio je predsednik KS BiH Elmedin Konaković. Kako je preneo zvanični sajt Košarkaškog saveza BiH rešene su i poslednje administrativne prepreke i Ivanović će ostati selektor."Što se tiče Duška Ivanovića nismo imali nikakvih problema. Ivanović nije imao bilo kakvih zahteva i on želi da nastavi sa grupom ovih sjajnih igrača. Po rejtingu imamo jednog od najboljih trenera u Evropi i imamo velika očekivanja na samom Evropskom prvenstvu", rekao je Konaković.

14:35 - Leiva se vraća na terenLukas Leiva, vezista Liverpula, bio je van terena od 7. februara, a od petka će ponovo biti na raspolaganju treneru Brendanu Rodžersu.14:00 - Blater odbio poziv za ucešće u TV debatiPredsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater odbio je poziv televizijskih stanica Bi-Bi-Si i Skaj za učešće u TV debati sa ostala tri kandidata u izbornoj trci za čelnika FIFA. Predsednik Fudbalske federacije Holandije Mihael Van Prag, bivši as Barselone, madridskog Reala i Intera Portugalac Luis Figo i jordanski princ Ali Bin Al Husein pristali su da učestvuju u predizbornoj debati.13:20 - Armstrong tražio ublažavanje doživotne suspenzijeBivši biciklistički as Amerikanac Lens Armstrong zatražio je od Američke antidoping agencije (USADA) da mu se ublaži doživotna suspenzija. Kako prenosi agencija AP, Armstrong je proveo šest sati u razgovoru sa predsednikom USADA Trevisom Tajgertom. Armstrong je zbog dopinga doživotno suspendovan u oktobru 2012, kada mu je oduzeto svih sedam titula pobednika Tur de Fransa, osvojenih u periodu od 1999. do 2005. godine.

12:42 - Ubedljiv poraz kadeta Srbije od HrvatskeKadetska fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je u Bakuu od selekcije Hrvatske sa 3:0 (1:0), u utakmici drugog kola Grupe 2 finalne runde kvalifikacija za plasman na šampionat Evrope. Strelci za Hrvatsku, koja je ovim trijumfom stigla na korak od plasmana na finalni turnir, bili su Nikola Moro u šestom, Josip Brekalo u 67. i Adrijan Blečić u 79. minutu.12:15 - Kuk pobednik superveleslaloma, Jansrud stiže HiršeraKanadski skijaš Dastin Kuk pobednik je poslednjeg superveleslaloma sezone u Merbelu, a drugoplasirani Norvežanin Kjetil Jansrud, koji je već osvojio mali globus u ovoj disciplini, približio se Austraijancu Marcelu Hiršeru u trci za titulu u generalnom plasmanu. Kuk je pobedio rezultatom 1:06,04 minuta, dok je Jansrud bio drugi sa zaostatkom od pet stotinki, čime se u poteri za velikim kristalnim globusom približio Hiršeru na 34 boda.

11:43 - Kuman poslao skaute da gledaju EdegardaTrener Sautemptona Ronald Kuman je poslao skaute da gledaju Martina Edegarda dok nastupa za Real Madrid Kastilju, a priča se da je razlog takvog poteza njegova želja da mladog Norvežanina dovede na pozajmicu sledeće sezone.11:02 - Pogba van terena mesec dana?Pol Pogba bi zbog povrede tetive mogao da odsustvuje sa terena narednih mesec dana.10:10 - De Rosi spreman za FiorentinuDanijele de Rosi se oporavio od povrede pa je spreman da nastupi u odlučujućem meču za Romu protiv Fiorentine.

09:25 - Zimonjić i Matkovski u polufinalu Indijan Velsa Srpski teniser Nenad Zimonjić i Poljak Marcin Matkovski plasirali su se u polufinale turnira iz Masters serije 1000 u Indijan Velsu (Kalifornija) pošto su jutros savladali rumunsko-britanski dubl Florin Mergea / Dominik Inglot sa 4:6, 6:3, 10:3.Za ulazak u finale Zimonjić i Matkovski boriće se protiv pobednika duela Majk i Bob Brajan (SAD) - Vasek Pospišil (Kanada) / Džek Sok (SAD).

09:00 - NBA derbi VoriorsimaKošarkaši Golden Stejta deklasirali su Atlantu sa 114:95 u meču dva tima sa najboljim skorom u NBA ligi.Zahvaljujući briljantnom Vejdu Majami je pobedio Portland, a Elfrid Pejton i Redži Džekson ni tripl-dabl učincima nisu pomogli Orlandu i Detroitu da izbegnu porazu.Novu sjajnu partiju pružio je Nikola Mirotić (25p) u pobedi Čikaga nad Indijanom, Pol je vodio Kliperse do trijumfa nad Kingsima 116:105, a Oklahoma Siti je pobedila Boston 122:118, uz 36 poena Vestbruka.San Antonio se protiv Milvokija iskupio za poraz od Njujorka, Toronto je slavio u Minesoti, a pobede su još ostvarili Vašington, Dalas...

Rezultati:

Filadelfija – Detroit 94:83Klivlend – Bruklin 117:92Toronto – Minesota 105:100Majami – Portland 108:104Juta – Vašington 84:88Golden Stejt – Atlanta 114:95Dalas – Orlando 107:102Oklahoma Siti – Boston 122:118Čikago – Indijana 103:86Milvoki – San Antonio 103:114Sakramento – LA Klipers 105:116

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN POGLEDAJTE OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track