(VIDEO) AGONIJA VUČICE SE NASTAVLJA: Fiorentina deklasirala Romu, Ljajić pocrveneo
Foto: AP

Liga Evrope

(VIDEO) AGONIJA VUČICE SE NASTAVLJA: Fiorentina deklasirala Romu, Ljajić pocrveneo

Fudbal -
U četvrtfinale prošli Fiorentina, Dinamo Kijev i Napoli

Plasman u četvrtfinale Lige Evrope obezbedili su Fiorentina, Dinamo Kijev i Napoli posle revanša osmine finala odigranih u četvrtak.

U okršaju italijanskih klubova Fiorentina je deklasirala Romu na Olimpiku već posle prve četvrtine utakmice. Gosti su tada poveli čak 3:0, pa je nastavak utakmice predstavljao formalnost za njih, a za domaćina borba da se ne doživi i veća katastrofa.

Podsetimo, prošle nedelje u Firenci bilo je 1:1.

Fiorentina je povela već u devetom minutu pošto je Rodrigez bio precizan iz penala, a na 2:0 povisio je Alonso u 18. minutu. Iskoristio je glupost golmana Lukaša Skorupskog, kome je trener Rome Rudi Garsija pružio šansu umesto De Santisu. Međutim, Poljak nije opravdao poverenje, pa je Alonsu bukvalno "poklonio" gol. Treći pogodak postigao je Basanta.

U timu Rome je od početka utakmice srpski internacionalac Adem Ljajić, koji je u 88. minutu dobio drugi žuti karton. Tako je nastavljena agonija "vučice", ali i Ljajića, koji je u Firenci promašio jednu stoprocentnu šansu i penal. Roma je u seriji katastrofalnih rezultata, pošto u prvenstvu već pet kola nije pobedila, odnosno pobedila je jednom u prethodnih deset utakmica.

Crna serija engleskih klubova iz Lige šampiona prenela se i na Ligu Evrope. Everton je, iako je prvi meč na Gudison parku dobio 2:1, eliminisan od Dinama iz Kijeva, koji je u revanšu trijumfovao čak 5:2 (3:1).

Domaćin je poveo u 21. minut preko Jermolenka, izjednačio je Lukaku samo osam minuta kasnije, ali je onda usledila rafalna paljba Ukrajinaca. Mrežu "karamela" su tresli Todorčik u 35, Veloso u 37, Husev u 56. i Antunjes u 76. minutu. Debakl Evertona samo je donekle ublažio Džagielka u 82.

Napoli je odradio posao u Moskvi. Posle 3:1 pod Vezuvom, u revanšu sa Dinamom odigrao je 0:0. Nije meč morao da se završi najnepopularnijim rezultatom, jer je domaćin imao tri odlične prilike, a gost pogodio i prečku i stativu, ali na kraju mreže su ipak ostale netaknute.

Žreb četvrtfinalnih parova biće obavljen sutra.

Četvrtfinalni dueli na programu su 12. i 19. marta.

Finale će se igrati 27. maja u Varšavi.

Pogledajte spektakularni gol Antunjesa, Portugalca iz kijevskog Dinama:

Pogledajte golove iz Rima:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track