FER-PLEJ JE ŽIV: Evo zašto su Juventus i Borusija Dortmund veliki klubovi
Foto: AP

To je sport

FER-PLEJ JE ŽIV: Evo zašto su Juventus i Borusija Dortmund veliki klubovi

Fudbal -
Nemci su eliminisani iz Lige šampiona, ali su sportski podneli poraz, a Italijani se nisu poneli u pobedi

U vremenima kada su u svetu fudbala kritike i uvrede, na žalost, mnogo češće od pohvala i čestitki, svaki džentlmenski potez rivala nas oduševi iako bi to trebalo da bude normalna pojava.

Da fer-plej u fudbalu ipak postoji dokazali su Juventus i Borusija Dortmund. Ljuti su to rivali, iako se nisu dugo sastajali, ali dovoljno je reći da su 1997. godine igrali u finalu Lige šampiona, kada su "milioneri" trijumfovali 3:1.

Sada su se opet sreli, u osmini finala istog takmičenja i "stara dama" je bila ubedljiva. Posle pobede 2:1 u Torinu, u Dortmunu je deklasirala domaći tim sa čak 3:0. I umesto traženja grešaka sudija i svaljivanja krivice na druge, poraženi su se poneli kao pravi sportisti.

Tako je trener Borusije Jirgen Klop čestitao svima iz protivničkog tabora, čak je aplaudirao i navijačima Juventusa, a njegov primer sledili su i igrači nemačkog tima.

Kada su se strasti smirile i utisci slegli, Juventus se preko zvanične klupske Tviter stranice zahvalio na gostoprimstvu i sjajnoj atmosferi na stadionu i poželeo Borusiji sve najbolje u nastavku takmičenja u Bundesligi.

Bravo za Juventus!

Ali, bravo i za Borusiju! Nije se dugo čekalo na odgovor iz Dortmunda. "Milioneri" su se zahvalili na lepim rečima, još jednom čestitali na pobedi i Juventusu poželili uspeh na svim poljima.

Eto zašto su Juventus i Borusija Dortmund veliki klubovi. Nije to samo zbog trofeja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja