(VIDEO) MINIMALAC ZVEZDE: Crveno-beli prišli Partizanu na bod posle pobede nad Napretkom
Foto: Tanjug

Superliga Srbije, 20. kolo

(VIDEO) MINIMALAC ZVEZDE: Crveno-beli prišli Partizanu na bod posle pobede nad Napretkom

Fudbal -
Crvena zvezda savladala Napredak golom Darka Lazovića u 35. minutu

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Napredak u meču 20. kola Superlige na stadionu Rajko Mitić u Beogradu. Tako su prišli lideru na tabali Partizanu na samo bod, s tim što će crno-beli svoju utakmicu ove superligaške runde igrati u nedelju protiv Čukaričkog.

Posle tri uzastopne pobede Zvezde u prvenstvu sa po tri postignuta gola, usledio je minimalac protiv Kruševljana. Imali su crveno-beli veći posed lopte, izveli i znatno više kornera, uputili više šuteva na gol rivala... Međutim, ova utakmica nije bila kao većina prethonih u kojima gosti na stadion Rajko Mitić dolaze samo da se brane. Naprotiv. Kruševljani su još u prvom poluvremenu pokazivali da žele da se nadigravaju, a u drugom je ta njihova želja bila još izraženija.

Igrač Napretka Dimitrov je u 59. minutu imao najbolju šansu na utakmici, ali je golman Zvezde Rajković sjajno odreagovao i sprečio izjenačenje. Uspeo je da zaustavi i udarce Trujića glavom iz povoljne pozicije i Lukovića iz daljine kada je lopta išla pod prečku.

Zvezda je zasluženo pobedila, a prilike da trijumf učine ubedljivijim imali su i Parker dva puta i jednom Bosančić. Ali, "Čarapani" se vraćaju kući i imaju za čim da žale.

Bio je u pravu sadašnji trener Crvene zvezde, a ranije Napretka, Nenad Lalatović kada je u najavi utakmice rekao da Napredak ne zaslužuje tako lošu poziciju na tabeli. Prema onome što su Kruševljani pokazali u subotu uveče zaista bi trebalo da budu iznad 11. mesta koje dele sa Borcem i Donjim Sremom, sa po 20 bodova, jednim više od niškog Radničkog koji je u zoni baraža, a samo dva više od Voždovca koji je u zoni ispadanja.

Crvena zvezda je ostvarila 13. pobedu, uz šest remija i jedan poraz, i ima 45 bodova.

Zanimljiv detalj iz prvog poluvremena je bio kada je golman Rajković driblao igrača Napretka i uspeo u tome iako je malo nedostajalo da mu rival oduzme loptu.

Na tribinama stadiona Rajko Mitić bilo je više od 12.000 gledalaca, a Delije su na severnoj tribini napravile koreografiju i bakljadu.

Posle utakmice trener Zvezde Nenad Lalatović je rekao:

"Najbitnije je da smo pobedili, bio je veliki pritisak nad nama jer jesenas nismo uspevali da pobedimo pred reprezentativnu pauzu. Sada ćemo raditi u miru dve nedelje, ali ne sviđa mi se što ćemo raditi sa samo devet igrača. Prvo poluvreme nije bilo tako loše, a kada ne iskoristite prilike ulazi strah u kosti. Mahinalno smo počeli da se povlačimo u poslednjih pola sata, ali smo odbranili prednost, što je najbitnije.

Trener Napretka Slavko Matić je čestitao svojim igračima uprkos porazu:

"Došli smo da se nadigravamo sa Zvezdom, mislili smo da možemo da napravimo iznenađenje i malo nam je falilo. Čestitam svojim igračima, publika je mogla da uživa u igri dva protivnika koja su se nadigravala. Ne mogu biti zadovoljan zbog izgubljenih bodova, ali okrećemo se narednim izazovima".

Zvezda će u sledećem kolu gostovati Novom Pazaru, dok će Napredak dočekati Jagodinu.

CRVENA ZVEZDA: Rajković - Cvetković, Pavićević, Lazić, Anđelković - Ristić, Stojanović, Katai, Lazović, Parker - Jović.NAPREDAK: Popović - Radulović, Urošević, Paunović, Frimpong, Luković, Gobeljić, Ndaje, Dimitrov, Vučetić, Trujić.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

TOK MEČA:

82. minut - Opet je Rajković spasio domaćina. Luković je dobro šutirao sa 18 metara, ali je Zvezdin golman napravio paradu i sprečio izjednačenje.

78. minut - Bosančić je izveo slobodan udarac, gađao je pod prečku, ali je Popović izboksovao loptu u korner.

75. minut - Velika prilika za Zvezdu. Parker je centrirao, defanzivac Urošević i golman Popović se nisu sporazumeli, pa je lopta prošla do Lazovića, koji je odlučio da ne šutira odmah, već je proigrao Bosančića, ali je usledio loš šut Zvezdinog rezerviste.

Zvaničan podatak: na tribinama je 12.646 gledalaca.

59. minut - Rajković spasio Zvezdu. Gosti su imali veliku šansu za izjednačenje. Dimitrov je izašao sam ispred Rajkovića, mogao je da bira gde će da šutira. Golman Zvezde je sjajnom reakcijom zaustavio udarac. Pogledajte:

http://www.youtube.com/watch?v=Vt9iaABqYJI

56. minut - Trujić iz Napretka je imao dobru priliku posle centaršuta sa desne strane, ali nije dobro šutirao glavom.

46. minut - Odmah šansa za Parkera. Ponovo je istrčao sam pred Popovića, ali je traljavo šutirao, pa golman gostiju nije imao problema da ukroti loptu.

46. minut - počelo je drugo poluvreme.

Poluvreme - Crvena zvezda je bila bolja u prvom delu i stvorila više prilika, pa zasluženo vodi. Treba reći da Napredak nije došao u Beograd samo da se brani.

35. minut - 1:0 za Zvezdu, strelac Lazović! Posle kornera Ristića, lopta se našla u gužvi pred golom Napretka, Lazić ju je vratio do usamljenog Lazovića, koji je bio neumoljiv i postigao svoj peti gol u sezoni.

http://www.youtube.com/watch?v=rha6kdIfRi0

31. minut - Stojanović je odlično poslao loptu kroz Napretkovu odbranu ka Lazoviću i bila bi to velika prilika da je Zvezdino desno krilo da je uspeo da je zaustavi.

26.minut - Žuti karton dobio je Zvezdin vezista Stojanović zbog prekršaja nad Trujićem.

24. minut - Parker je ubacio loptu pred gol, gde ju je očekivao Lazović, ali je lopta bila previsoka, pa prilike nije ni bilo.

22. minut - Šansa za Zvezdu, odnosno za Jovića. Ristić je sjajno izbacio Anđelkovića na levom krilu, on je odlično vratio loptu na desetak metara od gola Napretka, odakle je Jović pucao iz prve, ali preko gola.

19. minut - Zvezda je izvela već četiri kornera, ali nijednom nije zapretila.

15. minut - Parker je izašao sam pred gostujućeg golmana Popovića, koji je dobro reagovao i otklonio opasnost.

13. minut - Prilika za Napredak. Dimitrov je šutirao iz povoljne pozicije, golman Zvezde Rajković je odbranio, a Cvetković je izbacio loptu u korner

3. minut - Parker je ušao u kazneni prostor Napretka, zalomio protivničkog igrača i šutirao, ali je golman Popović loptu odbio u korner

1. minut - meč je počeo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track