(VIDEO) BARSA ILI REAL: El klasiko u brojkama
Foto: Reuters

Statistika

(VIDEO) BARSA ILI REAL: El klasiko u brojkama

Fudbal -
Real je postigao 388 golova 16 više od Katalonaca, ali je u eri trenera Anćelotija slavio samo dva puta

Okršaji fudbalera Barselone i Real Madrida donose posebne emocije državljanima Španije, a ljubiteljima fudbala predstavljaju užitak.

Na tabeli španske Primere Katalonci se trenutno nalaze na prvom mestu sa ukupno 65 bodova (21 pobeda, četiri poraza i dva remija), dok ih Madriđani prate sa 64 boda (21 pobeda, pet poraza i jedan remi). Sudeći po trenutnom rangu, rezultatima i ambicijama ova dva tima, jasno je da će se voditi velika borba za prvo mesto i šampionsku titulu.

Pred okršaj, koji počinje u 21 sat, ecvo malo statistike

2 – od kada je Karlo Anćeloti preuzeo Real Madrid od Žoze Murinja, „Galaktikosi” su u mečevima sa Barselonom trijumfovali dva puta.

19 – broj je kartona kojima je najviše kažnjen jedan igrač. Naime, bivši defanzivac Reala i reprezentacije Španije, Fernando Jero, u zvaničnim utakmicama „El Klasika” prikupio je čak 18 žutih i jedan crveni karton. Trenutno, defanzivac„Kraljevskog” kluba Serhio Ramos ima 14 žutih i dva crvena.

21 – broj je golova koje je postigao napadač Barselone Lionel Mesi, u 29 odigranih derbija. Kristijano Ronaldo je za Barsu, u španskom derbiju, zabeležio 14 pogodaka.

32 – predstavlja broj nastupa trenera Barselone, Luisa Enrikea, u periodima dok je igrao za Real (1991-96) i za Barselonu (1996-2004). Inače, tokom svoje igračke karijere Enrike je odigrao 157 mečeva u dresu Madriđana i postigao 15 golova, dok je za Katlonce nastupao u 207 utakmica i bio strelac 73 gola.

44 – ovo je rekordan broj nastupa koje je zabeležio fudbaler Reala, Pako Gento. Među aktivnim igračima, Ćavi ima najviše - 41, zatim Iker Kasiljas sa 36, potom Inijesta (30) i Mesi (29) odigranih mečeva. 92 – broj je pobeda Reala u zvaničnim utakmicama. S druge strane Katalonci su slavili na 89 mečeva, a odigrano je i 48 remija.

388 – broj je postignutih golova igrača Reala u zvaničnim utakmicama. Inače, 16 više od Barselone.

500 miliona – okvirno je broj fudbalskih navijača širom sveta koji će gledati popularni „El klasiko”.

720 miliona – je tržišna vrednost u evrima fudbalera Real Madrida. Prema sajtu transfermarkt.de igrači Barse vrede nešto manje od 600 miliona evra.

http://www.youtube.com/watch?v=RLEtBhT8QTc

Kurir sport / Dnevno.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track