(VIDEO) LUDNICA NA ENFILDU: Majstorija Huana Mate za pobedu Mančester junajteda nad Liverpulom
Foto: Reuters

Najveći derbi Premijer lige

(VIDEO) LUDNICA NA ENFILDU: Majstorija Huana Mate za pobedu Mančester junajteda nad Liverpulom

Fudbal -
"Crveni đavoli" savladali Liverpul 2:1 golovima Španca, domaćin sa igračem manje samo ublažio poraz preko Danijela Staridža, a Vejn Runi na kraju promašio penal

Fudbaler Mančester junajteda Huan Mata postigao je oba gola u pobedi njegovog tima u derbiju 30. kola Premijer lige protiv Liverpula na Enfildu - 2:1 (1:0).

Španski ofanzivni vezista je goste doveo u vođstvo već u 14. minutu, na asistenciju Andera Erere, a naročito je lep bio njegov drugi gol koji je postigao u 59. minutu kada ga je proigrao Anhel Di Marija.

Prethodno, Liverpul je ostao sa igračem manje u 46. minutu kada je isključen Stiven Džerard posle samo 50 sekundi provedenih u igri.

Uprkos tome, tim Brendana Rodžersa je uspeo da smanji prednost Junajteda pogotkom Danijela Staridža u 69. minutu.

Gosti su mogli i do ubedljivijeg trijumfa, ali je Vejn Runi promašio penal u 93. minutu, odnosno golman Liverpula Simon Minjole mu je odbranio udarac sa bele tačke.

Ovom pobedom Mančester junajted se domogao trećeg mesta na tabeli sa 62 boda preskočivši Arsenal, koji ima 60 bodova, ali i meč manje. Liverpul je ostao na petom mestu sa 54 boda.

"Mislim da je ovo moja najbolja utakmica u dresu Mančester junajteda. Ovo je velika utakmica, najverovatnije najveća u engleskom fudbalu, pa je sjajno što sam postigao dva gola", rekao je Mata sa Skaj Sports i dodao:

"Drugi gol (makazicama) je jedan od najboljih u karijeri. Kada je isključen Stiven Džerard trebalo nam je da damo taj drugi gol, pošto nas je Liverpul pritiskao".

Mata je u januaru prošle godine iz Čelsija prešao u Mančester junajted, ali nije standardan u prvom timu.

"Ovo je važno za mene. Poslednjih nekoliko meseci nisu bili dobri. Trener odlučuje o tome, ali danas sam srećan", rekao je Mata.

Trener Mančester junajteda Luj van Gal rekao je da je zadovoljan igrom u prvom poluvremenu i pohvalio Huana Matu.2 "Veoma dobro smo igrali u prvom poluvremenu, ali u drugom nismo. Kao i uvek, kada igrate protiv desetorice igrača zaboravite da igrate presing. Nepotrebno smo gubili lopte i vratili Liverpul u igru", rekao je Holanđanin i nastavio:

"Imali smo mogućnosti za gol, ne baš prave šanse, ali mogućnosti. Rekao sam da će pobediti onaj tim koji izdrži pritisak. Huan Mata je bio veoma dobar. On uvek igra dobro i jedan je od konstantnijih, ali nekada morate da balansirate i u tim uvrstite neke druge igrače. Danas je odigrao veoma dobro. Ovo je sjajan rezultat za navijače, pošto smo tri puta ove sezone pobedili Liverpul. Sada imamo prednost na tabeli, što je veoma važno".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track