(VIDEO) ORLOVI OPET PROTIV KRISTIJANA: Ovako je Ronaldo igrao protiv Srbije
Foto: Fonet

Iz arhive

(VIDEO) ORLOVI OPET PROTIV KRISTIJANA: Ovako je Ronaldo igrao protiv Srbije

Fudbal -
Srbija i Portugal sastajali su se pre osam godina i u oba meča je bilo 1:1

Reprezentacija Srbije se već sretala sa Portugalom predvođenim Kristijanom Ronaldom.

"Orlovi" su sa Portugalom bili u Grupi A u kvalifikacijama za EURO 2008, koji je održan u Austriji i Švajcarskoj. Tada su oba meča tih rivala završena bez pobednika, istim rezultatom - 1:1. U oba slučaja Portugalci su vodili, a Srbi izjednačavali. U Beogradu su gosti stekli prednost već u 5. minutu preko Tijaga, a konačan rezultat postavio je Boško Janković u 37. U Lisabonu je domaćin poveo u 11. minutu golom Simaoa, a bod "orlovima" doneo je Branislav Ivanović u 88.

Na kraju ciklusa, Portugalci su se kao drugi u grupi, iza Poljaka, plasirali na Evropsko prvenstvo, dok je Srbija bila trećeplasirana i nije prošla dalje.

Srbija i Portugal su ponovo u istoj grupi u kvalifikacijama za EURO 2016. Među "orlovima" koji su igrali u utakmicama 2007. godine i dalje su tu golman Vladimir Stojković, Branislav Ivanović i Duško i Zoran Tošić.

Sa druge strane, naravno, i dalje je tu Kristijano Ronaldo. Sada je zvanično najbolji fudbaler sveta, a da bi to mogao da postane videlo se i kada je kao 22-godišnjak prošli put igrao protiv Srbije. Rolao je loptu, predstavio i svoj prepoznatljivi dribling "bicikl", udarao "štikle", šutirao... Ipak, osim što je zabavio ljubitelje fudbala, nije imao konkretan učinak.

Podsetimo se Ronaldove predstave na stadionu Crvene zvezde 28. mart 2007. godine.

http://www.youtube.com/watch?v=eK6U7Z1GG7Q

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track