(VIDEO) KAKAV OPROŠTAJ BRAZILSKOG FUDBALERA: Sudija mu sprejom ispisao ime na terenu
Foto: Palmeiras.com.br

Legenda Fenerbahčea završila karijeru

(VIDEO) KAKAV OPROŠTAJ BRAZILSKOG FUDBALERA: Sudija mu sprejom ispisao ime na terenu

Fudbal -
Aleks, koji je bio i kapiten brazilske reprezentacije, odigrao oproštajni meč između Palmeirasa 1999 i svojih prijatelja

Brazilac Aleks stavio je tačku na uspešnu karijeru oproštajnom utakmicom između generacije Palmeirasa iz 1999. godine i ekipe njegovih prijatelja.

Na stadionu Alijanc park viđeno je mnogo sjajnih poteza na obe strane i osam golova, od kojih je dva postigao upravo 37-godišnji Aleks (Palmeiras pobedio 5:3). Za Palmeiras je, između ostalih, igrao i čuveni Edmundo, čiji je nadimak "Životinja", a za "Amigose" su nastupili legendarni turski golman Ruštu Rečbe, zatim Đalminja, Denilson, Leonardo...

Aleksu je posebnu čast ukazao sudija meča, koji je sprejom za obeleževanje mesta prekršaja, umesto linije, ispisao njegovo ime.

Aleks je tokom karijere igrao za brazilske klubove Koritibu, Palmeiras, Flamengo i Kruzeiro, a u Evropi za Parmu i Fenerbahče. Najdublji trag ostavio je u Istanbulu, gde je bio čak osam godina, pa kod navijača Fenera ima status božanstva. Za reprezentaciju Brazila, čiji je bio i kapiten, odigrao je 48 utakmica i postigao 14 golova.

Igrao je na poziciji ofanzivnog veziste.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track