GASPROM OSTAJE SPONZOR: Zvezdi od Rusa 25 miliona evra
Foto: Nemanja Pancic

Na Marakani odahnuli

GASPROM OSTAJE SPONZOR: Zvezdi od Rusa 25 miliona evra

Fudbal -
Naftni gigant ponosan na dosadašnji projekat po kom se 23 odsto od godišnje sume ulagalo u omladinsku školu crveno-belih

Šanse Crvene zvezde da s „Gaspromom“ produži sponzorski ugovor svakim danom su sve veće. Ruski naftni gigant raspoložen je da nastavi saradnju s nekadašnjim prvakom Evrope i sveta, saznaje Kurir.Potpis do 9. julaUgovor između Crvene zvezde i „Gasproma“ zvanično ističe 9. jula, tačno pet godina nakon što su 2010. saradnju verifikovali tadašnji predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić i Kiril Kravčenko, zamenik generalnog direktora „Gaspromnjefta“ i generalni direktor NIS. Dogovor između Crvene zvezde i ruske kompanije trebalo bi da bude postignut do kraja aprila, a ozvaničenje nove najverovatnije petogodišnje saradnje trebalo bi da bude potpisano u maju ili junu.- Razgovori između ljudi iz Crvene zvezde i „Gasproma“ dobro se odvijaju. Zasad ide sve kako treba. Rusi su raspoloženi da nastave saradnju - rekao je izvor Kurira blizak naftnoj kompaniji.Novčana vrednost ugovora između „Gasproma“ i Crvene zvezde u proteklih pet godina iznosila je 4,5 miliona evra godišnje. Vrlo je moguće da ugovor bude „pojačan“ na pet miliona evra po sezoni, a sigurno je da neće biti manji od prethodnog.Tim od svoje deceRusi su ponosni na svoju viziju gde je 23 odsto od godišnje sume bilo usmereno u mlađe kategorije. Rezultat ulaganja u sopstveni pogon je evidentan jer crveno-beli ove sezone u prvom timu imaju čak devetoricu igrača poniklih u sopstvenoj školi. Svima njima drastično je skočila cena na evropskom tržištu, a bila bi i duplo veća ukoliko Crvena zvezda bude igrala Evropu.

Glavni razlog što sponzor ostaje... Zvezdini omladinci u prvom timu
Glavni razlog što sponzor ostaje... Zvezdini omladinci u prvom timu

Ugasili bi seUGOVOR SPASAVA KLUBDa „Gasprom“ nije bio sponzor Crvene zvezde u prethodnih pet godina, pitanje je da li bi klub uopšte i postojao. Upravo su Rusi uspeli da kontrolom sopstvenog sponzorskog novca održe klub u životu. Među navijačima crveno-belih tinja želja da u slučaju privatizacije „Gasprom“ postane većinski vlasnik kluba.

Evropa neće dužnikeNOVAC ZA LICENCUKompletiranje posla s „Gaspromom“ povećalo bi šanse Crvenoj zvezdi da dobije evropsku licencu. Taj novac bi bio iskorišćen za podmirenje dugova prema bivšim trenerima i fudbalerima koji iznose oko 11 miliona evra. Polovinu tog duga, oko šest miliona, klub je reprogramirao, dok drugu polovinu treba da isplati. U Crvenoj zvezdi se nadaju da će do 31. maja izmiriti dugove.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track