BLOG UŽIVO: Fiorentina udaljila Mihinu Sampdoriju od Lige šampiona
Foto: AP

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Fiorentina udaljila Mihinu Sampdoriju od Lige šampiona

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:10 - Juventus na korak od nove tituleFudbaleri Juventusa nastavili su pohod ka odbrani titule prvaka Italije, pošto su večeras u utakmici 29. kola Serije A savladali Empoli sa 2:0 (1:0). Juventus je zabeležio četvrtu uzastopnu pobedu i učvrstio se na prvom mestu na tabeli sa 70 bodova, 14 više u odnosu na drugoplasiranu Romu. Torinski klub poveo je u 43. minutu preko Argentinca Karlosa Teveza, a konačan rezultat u nadoknadi sudijskog vremena postigao je njegov zemljak Roberto Pereira.

22:40 - Važna pobeda AlmerijeFudbaleri Sevilje i madridskog Atletika zabeležili su pobede u utakmicama 29. kola španske Primere. Sevilja je savladala Ateletik Bilbao sa 2:0 i ostala u trci za plasman u Ligu šampiona. Andalužane su do četvrtog uzastopnog trijumfa predvodili Vidal i Baka, koji su golove postigli posle samo 20 minuta igre. Istim rezultatom Atletiko je rutinski slavio na gostovanju proitiv Kordobe, koja je sve bliža selidbi u niži rang. Važne bodove u borbi za opstanak osvojio je Levante protiv domaće Almerije (4:1), uz het - trik Barala.

22:10 - Kadetkinje Srbije u finalu EP protiv RusijeŽenska kadetska odbojkaška reprezentacija Srbije igraće u finalu prvenstva Evrope sa selekcijom Rusije, koja je u drugom polufinalu pobedila Tursku sa 3:1 (25:23, 26:24, 16:25, 26:24). Ranije danas Srbija je pobedila Belgiju sa 3:1 (25:22, 17:25, 25:17, 25:22) i izborila treće finale na šampionatima Evrope. Izabranice selektora Jove Cakovića igrale su protiv Rusije u 2. kolu A grupe u Samokovu i pobedile sa 3:1, po setovima - 25:22, 25:18, 24:26 i 25:21. Finalna utakmica na programu je sutra od 18 sati u Plovdivu, dok se u meču za bronzu sastaju Belgija i Turska (15).

21:39 - Vojvodina u neizvesnoj utakmici savladala TamišKošarkaši Vojvodine zabeležili su prvu pobedu u srpskom prvenstvu, pošto su danas u drugom kolu savladali Tamiš u Pančevu sa 67:65 (26:17, 15:12, 14:18, 12:18). Tamišu je to drugi poraz u Košarkaškoj ligi Srbije. Najefikasniji u novosadskoj ekipi bio je Jovan Novak sa 13 poena, 12 je postigao Ljubomir Čampara, a 11 Radoš Šešlija. Dušan Hukić je bio najbolji u domaćem timu sa 16 poena.

21:21 - Džordž se vraća na teren protiv MajamijaDvostruki učesnik "ol-stara" košarkaške NBA lige, igrač Indijane Pol Džordž oporavio se od loma noge ranije nego što se očekivalo. Džordž je letos doživeo dvostruki prelom desne noge, a 26. februara je počeo da trenira. On bi trebalo da zaigra na sutrašnjoj utakmici protiv Majamija. "Uzbuđen sam, ali u isto vreme sam svestan da sam i dalje u fazi oporavka i nastaviću da radim kako bih se vratio u punu snagu", rekao je Džordž. On se povredio 1. avgusta na pripremama reprezentacije SAD za Svetsko prvenstvo. Predsednik košarkaških operacija Indijane Leri Berd kazao je da će Džordž imati ograničenu minutažu. "Pol je naporno radio kako bi došao do ove tačke i još tu ima mnogo posla. Ali, ovo je pozitivan korak i nadam se da će se potpuno oporaviti", kazao je Berd. Prema njegovim rečima, Džordž će nastaviti da se oporavlja ove sezone i na leto, a od njegovog rada na treninzima zavisiće trajanje potpunog oporavka. Džordž je pre povrede bio jedan od najboljih i naperspektivnijih igrača NBA lige.

21:12 - Fiorentina udaljila Mihinu Sampdoriju od Lige šampionaFudbaleri Fiorentine neočekivano lako su danas na svom terenu savladali Sampdoriju sa 2:0, u utakmici 29. kola italijanske Serije A. Strelci su bili Alesandro Dijamanti u 61. i Mohamed Salah u 64. minutu. Fiorentina je trijumfom prestigla Sampdoriju na četvrtom mestu. Klub iz Firence ima 49 bodova, jedan više od ekipe koju sa klupe vodi srpski trener Siniša Mihajlović. Sampdorija je porazom umanjila šanse za treće mesto, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Treći je Lacio 55 bodova, a druga Roma sa 56.

20:45 - Milanović: Nismo Real ili MančesterTrener Rada Milan Milanović rekao je da je zadovoljan pobedom nad Radničkim iz Niša, ali ne i kvalitetom igra njegovih fudbalera. "Od šest utakmica upisali smo pet pobeda. Nismo Real, ni Mančester junajted da igramo lepo za oko iz utakmice u utakmicu. Imali smo najjaču ekipu za protivnika, tako da je to bila taktička utakmica, koja nije lepa za oko", rekao je Milanović. Rad je na Banjici savladao Radnički sa 1:0 i tako zabeležio petu pobedu u šest prolećnih kola srpskog prvenstva. "Građevinari" su sedmi na tabeli sa 31 bodom.

20:20 - Atletiko lako do pobedeFudbaler Atletiko Madrida pobedili su danas u gostima Kordobu sa 2:0, u utakmici 29. kola španske Primere. Atletiko se vratio na treće mesto sa 62 boda, dva više od Valensije, koja će svoj duel 29. kola igrati sutra. Strelci su bili Antoan Grizman u petom i Saul Niges u 39. minutu.19:59 - Iran delimično ukinuo zabranu ženama da prisustvuju mečevima muškaracamaIranske vlasti delimično su ukinule zabranu ženama da prisustvuju muškim sportskim utakmicama, izjavio je danas zamenik ministra sporta Abdolhamid Ahmadi. Savet za državnu bezbednost odobrio je plan ministarstva sporta da dozvoli ženama i porodicama da prisustvuju nekim sportskim događajima, javila je zvanična novinska agencija IRNA. Plan će, rekao je Ahmadi, biti sproveden tokom ove godine. Ahmadi je istakao da ženama neće biti dozvoljen ulaz na sve utakmice ili stadione, ali nije dao više detalja, osim da će to "zavisiti od vrste sporta". Ženama u Iranu je zabranjeno da gledaju sportske utakmice od revolucije 1979. godine, kada su tvrdokorni islamisti došli na vlast. Cilj takve zabrane je da se na javnim mestima onemogući mešanje muškaraca i žena koji nisu u srodstvu. Do sada su jedino strankinje koje žive u Iranu mogle da gledaju svoje nacionalne timove koji su gostovali u toj zemlji. Predsednik svetskog fudbalskog savez FIFA Sep Blater pozvao je prošlog meseca Iran da ukine zabranu ženama da gledaju fudbal na stadionima.19:40 - Rodriges u startnoj postavi protiv GranadeFudbaler Real Madrida Hames Rodriges naći će se u startnoj postavi sutrašnje utakmice sa Granadom posle dvomesečne pauze zbog povrede stopala. "Rodriges je pokazao na treningu da je dobro i počeće utakmicu protiv Granade", rekao je trener Reala Karlo Anćeloti. Rodriges je operisan 4. februara pošto je polomio stopalo. Real je od tada izgubio lidersku poziciju na tabeli Primere i trenutno zaostaje četiri boda za Barselonom.

19:10 - Kadetkinje Srbije u finalu EPŽenska kadetska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Evropskog prvenstva u Bugarskoj, pošto je danas u prvom polufinalu savladala Belgiju sa 3:1 (25:22, 17:25, 25:17, 25:22). Izabranice Jove Cakovića odlično su otvorile meč, povele sa 1:0, a zatim dozvolile Belgijankama da izjednače. Ono što su propustile u drugom, nadoknadile su u trećem i naročito u cetvrtom setu, kada su prepoznatljivom, sigurnom i superiornom igrom savladale Belgiju sa 3:1 za plasman u finale. Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Katarina Lazović sa 20 poena, a dvocifren učinak imale su Jovana Kocić (16) i Anastasija Sekulić (15).

18:45 - Mesi spreman za utakmicu sa SeltomArgentinski fudbaler Lionel Mesi biće sutra u timu Barselone, iako je propustio dve utakmice svoje reprezentacije zbog povrede stopala. Mesi nije igrao za selekciju Argentine u prijateljskim susretima sa Ekvadorom i El Salvadorom u SAD prošle nedelje. "Mesiju dobro ide. Bol i dalje postoji, ali se oporavio od povrede", rekao je trener Barselone Luis Enrike. On je uvrstio Mesija u tim za sutrašnju utakmicu protiv Selte u Vigu u španskoj Primeri. Mesi je sa 32 gola u 28 utakmica vodeći strelac španskog prvenstva.18:25 - Peta uzastopna pobeda Mančester junajtedaFudbaleri Mančester junajteda zabeležili su petu uzastopnu pobedu u Premijer ligi, pošto su danas na svom terenu sa 3:1 savladali Aston Vilu. Dvostruki strelac za Junajted u 31. kolu engleskog prvenstva bio je Ander Erera, dok je jedan pogodak postigao Vejn Runi. Gol za goste dao je Kristijan Benteke. Junajted je izbio na treće mesto sa 62 boda, jednim više od gradskog rivala Mančester sitija, koji ima utakmicu manje. Ekipa Sautemptona umanjila je šanse za plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, s obzirom na to da je kao gost pogotkom Fila Džagelke izgubila od Evertona. Sautempton je šesti sa 53 boda, dok je Everton sada 11. sa 37. Srpski reprezentativci iz Sautepmtona igrali su u drugom poluvremenu. Dušan Tadić je ušao u 61, a Filip Đuričić u 82. minutu. Važne pobede u borbi za opstanak zabeležili su Kvins Park Rendžers i Lester. KPR je bio ubeljiv na gostovanju savladavši Vest Bromvič sa 4:1, dok je Lester na svom stadionu sa 2:1 pobedio Vest Hem. Lester je i dalje poslednji sa 22 boda, dok je KPR 18. sa tri više. Na 17. mestu, koje garantuje opstanak, nalazi se Sanderlend sa 26. Svonsi je kao domaćin bio siguran protiv Hala dobivši 3:1, dok je Arsenal ranije danas u Londonu sa 4:1 pobedio Liverpul.

18:00 - Sevilja ostala u trci za Ligu šampionaFudbaleri Sevilje ostali su u trci za mesto koje vodi u Ligu šampiona, pošto su danas na svom terenu savladali Atletik Bilbao sa 2:1, u 29. kolu španske Primere. Strelci za Sevilju bili su Aleks Vidal u trećem i Karlos Baka u 21. minutu. Sevilja je peta sa 58 bodova, jednim manje od Atletiko Madrida koji je četvrti, a dva od trećeplasirane Valensije. Atletik Bilbao je osmi sa 39.17:30 - Ubedljive pobede Volfsburga i BorusijeFudbaleri Volfsbuga pobedili su na svom terenu ekipu Štutgarta sa 3:1, dok je Borusija iz Menhengladbaha slavila sa 4:1 protiv Hofenhajma u 27. kolu nemačke Bundeslige. Volfsburg je poveo golom Rikarda Rodrigesa u 41. minutu, ali je samo tri minuta kasnije izjednačio Martin Harnik na asistenciju srpskog fudbalera Filipa Kostića. U drugom poluvremenu Volfsburg je još dva puta zatresao mrežu gostiju. Prvo je Rodriges postigao svoj drugi gol u 65. minutu, da bi konačan rezultat postavio Andre Šurle u 76. minutu.. Hofenhajm je poveo golom Svena Šiploka u 17. minutu protiv Borusije i to je bilo sve što je na ovom meču uradila domaća ekipa. Izjednačenje Borusije je doneo Maks Kruse u 26. minutu iz jednaesterca, na 2:0 je povisio Patrik Herman pet minuta kasnije, da bi Rafel u 36. minutu povisio na 3:1. Jedini pogodak u drugom poluvremenu postigao je Herman u 51. minutu. Ubedljivu pobedu upisao je i Bajer Leverkuzen, koji je sa 4:0 pobedio Hamburg. Golove za Bajer postigli su Gonzalo Kastro u sedmom i 63. minutu i Stefan Kisling u 44. i 56. minutu. U preostalim mečevima Ajntraht je na svom terenu odigrao nerešeno 2:2 sa Hanoverom, Frajburg je sa 1:0 savladao Keln, dok jsu Verder i Majnc odigrali meč bez golova.17:03 - Lacio gazi ka Ligi šampionaFudbaleri Lacija uspešno su nastavili borbu za Ligu šampiona pošto su danas pobedili u gostima ekipu Kaljarija sa 3:1 (1:1) u utakmici 29. kola Serije A. Rimljani su vezali i sedmu pobedu, a najzaslužniji za nova tri boda na Sardiniji bio je nemački veteran Miroslav Klose. Rekorder po broju golova na Svetskim prvenstvima pokazao je da još nije za penziju nakon što se upisao u strelce u 31. minutu. Ekipa sa Sardinije uspela je da izjednači preko Marka Saua, ali je Lukas Bilja iskoristio jedan od dva penala koliko je danas izveo, dok je Marko Parolo postavio konačan rezultat. Kaljari će do kraja sezone voditi borbu za opstanak sa Atalantom, pošto su svi ostali klubovi daleko iznad crte koja vodi u Seriju B, gde će naredne sezone sigurno igrati Parma. Ipak, to je nije sprečilo da odigra požrtvovano protiv Intera u Milanu i ostvari još jedno iznenenađenje (1:1), posle remija protiv Rome u Rimu. Drugi velikan iz Milana uspeo da slavi i priključi se borbi za evropska takmičenja, nakon pobede na Siciliji protiv Palerma sa 2:1. Žeremi Menez je postigao pobedonosni gol u finišu, a prethodno su strelci bili Alesio Ćerći i Paulo Dibala. Zanimljiv i "lud" meč viđen je u Veroni, gde je Ćezena protiv istoimenog tima stigli tri gola zaostatka i osvojila bod.

16:14 - Vojvodina bolja od Spartaka u SuboticiFudbaleri Vojvodine pobedili su danas u Subotici domaći Spartak sa 1:0 (0:0) u premijernom meču 21. kola Superlige Srbije. Vojvodina je zabeležila prvi trijumf posle tri utakmice, a strelac odlučujućeg gola bio je Mirko Ivanić u 49. minutu iz penala pošto je prethodno Goran Antonić igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Ekipa Zlatomira Zagorčića se ponovo priključili vrhu tabele i sada se nalazi na deobi trećeg mesta sa Čukaričkim, dok je Spartak u "zlatnoj sredini". Vojvodina je nastavila uspešnu tradiciju protiv Spartaka, pošto je slavila 11 puta u poslednjih 15 međusobnih duela.

14:29 - Pjanić doneo Romi pobedu nad NapolijemFudbaleri Rome pobedili su danas na svom terenu ekipu Napolija sa 1:0 (1:0) u prvom meču 29. kola italijanske Serije A. Derbi kola odlučio je reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić golom u 25. minutu, posle asistencije Alesandra Florencija. Ekipa Rudija Garsije je savladala direktnog konkurenta za mesto koje vodi u Ligu šampiona i drugim trijumfom u nizu nagovestila da je izašla iz rezultatske krize. Junak meča na Olimpiku bio je golman Rome Morgan de Sanktis, koji je odbranio nekoliko odličnih šansi Drisu Martensu i Manolu Gabijadiniju. Srpski fudbaler Adem Ljajić odigrao je svih 90 minuta i bio jedan od najzapaženijih aktera.

13:32 - Van Persi propušta meč protiv SitijaFudbaler Mančester Junajteda Robin van Persi još uvek se nije oporavio od povrede zgloba i moraće da propusti gradski derbi protiv Mančester Sitija narednog vikenda.

12:43 - Honda van terena do tri nedeljeOfanzivni vezista Milana, Keisuke Honda, odsustvovaće sa terena dve do tri nedelje zbog povrede članka, potvrdio je trener Rosonera Filipo Inzagi.12:02 - Haidara završio sezonuDefanzivac Njukasla, Masadio Haidara, neće se vraćati na teren do kraja ove sezone pošto je podvrgnut operaciji kolena, saopšteno je iz kluba.

11:35 - NBA: Džejms i Vestbruk najbolji u martuLebron Džejms proglašen je za najboljeg igrača istočne konferencije NBA lige za mart mesec, dok je isto priznanje na Zapadu zavredio Rasel Vestbruk.

11:02 - Evroliga: Renfro MVP 13. kolaBek Albe, Aleks Renfro, najkorisniji je igrač 13 kola Top 16 faze Evrolige pošto je protiv Panatinaikosa upisao 28 indeksnih poena.

10:20 - Mata: Junajted može da bude drugiFudbaler Mančester Junajteda Huan Mata rekao je da njegova ekipa može na kraju sezone da zauzme drugu poziciju u Premijer ligi. "Crveni đavoli" su na četvrtom mestu na tabeli sa 59 bodova, jednim manje od Arsenala i dva od Sitija. Vodeći Čelsi ima 67. Do kraja sezone ostalo je osam mečeva, a ekipu Van Gala između ostalih očekuju mečevi sa Sitijem, Čelsijem i Arsenalom."Imamo jedan i dva boda više u odnosu na Arsenal i Siti tako da mislim da možemo do druge pozicije posebno ako budemo bolji u direktnim okršajima sa ovim ekipama", rekao je Mata.

09:40 - Bošković prijavio igračiceSaša Bošković podneo je prijavu Disciplinskoj komisiji RSS protiv rukometašica Srbjie koje su odbile da igraju za reprezentaciju dok je on selektor. Najbolje rukometašice Andrea Lekić, Sanja Damnjanović, Katarina Tomašević i Dragana Cvijić nedavno su objavile da neće igrati za reprezentaciju dok god Bošković vodi ekipu.„Tačno je da sam podneo prijavu i to prvog aprila, a razlozi za to su poznati. Sada je na razmatranju Disciplinske komisije. Sastanak sa igračicama još čekamo“, rekao je Bošković, a prenosi Sport.Bošković je pre nekoliko dana na redovnoj sednici Upravnog odbora pokušao da analizira tu temu, ali je odlučeno da je ona preopširna i suviše ozbiljna da bi se zbrzala, pa će to učiniti na tematskoj sednici koja će biti održana uskoro.

09:00 - Veče karijere Nikole VučevićaNastavak pobedničke serije Bruklina, efikasni San Antonio, poraz Bostona i izvanredna partija Nikola Vučevića obeležili su mečeve u NBA ligi.Crnogorski košarkaš odigrao je meč karijere – 37 poena (18-25 iz igre), 17 skokova i po 2 asistencije i ukradene lopte za pobedu svog Orlanda nad Minesotom 97:84.Netsi su dobili Toronto 114:109, Milvoki je uz sjajnog Meja slavio u Bostonu 110:102, a San Antonio je deklasirao Denver 123:93.Pobede su još ostvarili Memfis, Čikago, Indijana i Vašington, Portland i Nju Orleans.

08:40 - Đere zaustavljen u četvrtfinaluMladi srpski teniser Laslo Đere poražen je u četvrtfinalu čelendžera u izraelskom gradu Ranana, koji se igra za nagradni fond od 125.000 dolara. Bolji od Đerea bio je 99. teniser planete Lukaš Lacko sa 6:4, 6:3.Đere, koji je trenutno 245. na ATP listi, u prve dve runde bio je bolji od Nedovjesova i Molčanova, ali je nekada 44. igrač sveta bio preteška prepreka.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN POGLEDAJTE OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track