SEDENJE NA TERENU: Tek će da se štrajkuje!
Foto: Tanjug

Fudbaleri Radničkog nisu sami

SEDENJE NA TERENU: Tek će da se štrajkuje!

Fudbal -
Kragujevčani su prvi u ligi odlučili da sedenjem na terenu iskažu nezadovoljstvo, a sličnih protesta moglo bi da bude još

Potez fudbalera Radničkog iz Kragujevca da prvih 30 sekundi susreta protiv Partizana presede na travi u znak protesta zbog loše situacije u klubu naišao je na sveobuhvatnu podršku srpske sportske javnosti.Praktično, nema superligaškog fudbalera koji nije podržao ovakav vid borbe prvotimaca kragujevačke ekipe za svoja prava, jer svesni su i oni da ih možda samo dani dele od iste sudbine.

Protesti

Nažalost, kakva je trenutna finansijska situacija u ekipama elitnog ranga fudbalskog takmičenja u Srbiji, ne bi trebalo da bude iznenađenje ukoliko do kraja ovog šampionata i fudbaleri drugih klubova na ovaj način pokušaju da skrenu pažnju na svoj loš položaj.

Besparica

Kragujevčani već četiri meseca nisu dobili ni dinara, nemaju od čega da žive, ali primanja kasne i u gotovo svim drugim klubovima Jelen Superlige, a da ne govorimo o nižim rangovim takmičenja. Da nesreća bude još veća, ovakav vid protesta nije jedinstven u Srbiji, budući da su 2012. godine fudbaleri Radničkog iz Niša na meču Prve lige Srbije protiv Sloge na identičan način odlučili da ukažu na lošu finansijsku situaciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track