ZVEZDINE LEGENDE: Lalatoviću, mani se teorija zavere!
Foto: Koki

Bivši igrači o treneru

ZVEZDINE LEGENDE: Lalatoviću, mani se teorija zavere!

Fudbal -

Bivši treneri Crvene zvezde Dragoslav Šekularac i Zoran Filipović smatraju da bi sadašnji strateg crveno-belih Nenad Lalatović trebalo da obuzda svoj temperament.Poslednjih meseci mladi stručnjak našao se na udaru javnosti jer je za neuspehe u Superligi uvek tražio izgovore, optužujući sudije, težak teren, protivnika koji se brani...

Dragoslav Šekularac vodio je Crvenu zvezdu od 1989. do 1991, kad ga je nasledio Ljupko Petrović. Osvojio je titulu 1990, a trenirao je asove poput Stojkovića, Savićevića, Pančeva, Prosinečkog, Najdovskog, Lukića, Jugovića...- Nije Lalatoviću lako! Lično, dopada mi se kao trener i čovek jer ga znam još kad je bio klinac. Smatram da je u pogrešno vreme u Crvenoj zvezdi. Nema podršku uprave jer nije u redu da na ovakav način gube utakmice. Više od 80 odsto ljudi koji vode Crvenu zvezdu ne zna šta je ona - rekao je Šekularac za Kurir i dodao:- Moj savet Lalatoviću je da što manje daje izjave i da još više radi. Da napravi igru i osvoji titulu. To će onda biti njegov uspeh, a ne ovih u klubu. Miljan Miljanić i ja smo u svoje vreme imali probleme, pa smo izdržali. Zato ga treba podržati.

Zoran Filipović trenirao je Crvenu zvezdu od 2001. do 2003. Osvojio je Kup 2002, a u timu je imao Vidića, Pjanovića, Aćimovića, Dišljenkovića, Lerinca, Jelića i sadašnjeg trenera Lalatovića.- Poznajem dobro Lalatovića, bio sam mu trener. Impulsivan je i temperamentan i to teško kontroliše. Nije lako biti trener Crvene zvezde. Ogroman je pritisak i svaki dan si u fokusu javnosti. Nažalost, živimo u neko teško vreme. Verujem da će on posle svega izaći jači, da će biti još bolji pedagog i psiholog za svlačionicu - poručio je Filipović.

Pogrešna politikaDECA SU BOLJA OD ŠKARTOVA

Dragoslav Šekularac smatra da aktuelno rukovodstvo Crvene zvezde sa Zvezdanom Terzićem na čelu vodi pogrešnu kadrovsku politiku:- Kupuju igrače od 20.000 evra koji nisu za Zvezdu. Pošto novca nema, onda je bolje da puste svoju decu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track