VUČELIĆ NA UDARU: Molotovljev koktel bačen na kuću potpredsednika Partizana
Foto: Nemanja Pancic

Vandalski čin

VUČELIĆ NA UDARU: Molotovljev koktel bačen na kuću potpredsednika Partizana

Fudbal -
Izvor Kurira navodi da je istraga povodom ovog napada usmerena prema jednoj navijačkoj grupi

BEOGRAD - Na porodičnu kuću glavnog urednika nedeljnika "Pečat" i potpredsednika FK Partizan Milorada Vučelića u Crvenki sinoć je bačen Molotovljev koktel, saopštila je redakcija tog nedeljnika, osuđujući taj vandalski i necivilizovan čin.

"Prava je nesreća za Srbiju što neko misli da na ovaj jadni način može nešto da postigne. Moj javni život traje zaista dugo, ali nikada nikome nije palo na pamet da baca Molotovljev koktel na moju kuću. To je ispod svakog nivoa, i Srbija to ne zaslužuje", izjavio je Vučelić u pisanom saopštenju.

Prema saznanjima Kurira, nepoznati počinilac je naslonio plastičnu bocu na ogradu kuće Milorada Vučelića, a zatim upalio Molotovljev koktel. Reč je o drvenoj ogradi koja se zapalila.

Izvor Kurira navodi da je istraga povodom ovog napada usmerena prema jednoj navijačkoj grupi.- Pravac istrage ka otkrivanju polčinilaca vodi ka navijačima - dodao je naš izvor.

Vučelić je dodao da neće odstupiti od svoje društvene uloge i da će raditi ono što smatra da je dobro za njegovu zemlju.Redakcija "Pečata" navodi da taj čin smatra nasrtajem na slobodu izražavanja i slobodnu, patriotski orijentisanu uređivačku politiku koju "Pečat" neguje od osnivanja."Pozivamo sve kolege novinare, domaća i međunarodna strukovna udruženja te domaće i međunarodne zaštitnike građana i medijskih sloboda, da nam se pridruže u javnoj osudi ovog vandalskog i necivilizovanog napada", piše u saopštenju.Redakcija tog nedeljnika je saopštila da ima poverenje u rad nadležnih državnih organa i da se nada da će u kratkom roku biti otkriveni izvršioci i inspiratori ovog čina.Vučelić je krajem prošle godine izabran za potpredsednika Partizana.

Povodom ovog nemilog događaja oglasio se i Fudbalski klub Partizan čije saopštenje prenosimo u celosti."Uprava Fudbalskog kluba „Partizan“ najoštrije osuđuje kriminalni napad na imovinu Potpredsednika kluba Milorada Vučelića prilikom kojeg su sticajem srećnih okolnosti izbegnute teške posledice.Verujemo da će nadležni organi otkriti počinioca, odnosno počinioce ovog krivičnog dela i saznati njihove motive i nadamo se da ti motivi neće biti povezani sa angažmanom gospodina Vučelića u fudbalskom sportu. On je, obzirom na svoju funkciju i internu raspodelu poslova u upravi kluba, u poslednje vreme više puta javno iznosio stavove FK „Partizan“ o odlukama klupskih organa i ukupnim zbivanjima u srpskom fudbalu, na način koji svakako nije i ne sme biti razlog za ovaj kriminalni akt.Nezavisno od počinioca i motiva, napad na gospodina Vučelića još jednom treba da upozori sve koji rade u srpskom fudbalu da se uzdrže od neodmerenih i zapaljivih izjava, prenošenja kafanskih priča u javnost, raznih oblika govora mržnje. Na žalost, među navijačima svih klubova ima osoba sklonih nasilju i fudbalski radnici imaju posebnu odgovornost da svojim javnim istupima ne raspiruju strasti i izazivaju navijačke tenzije. Borba za bodove i trofeje mora se voditi isključivo na sportski i fer način i ne sme dovesti do ugrožavanja bilo čije lične bezbednosti."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track