MAMIĆ UDARIO PO MILANOVIĆU: Ubio bih se da sam premijer Hrvatske kao što je on

Reakcija

MAMIĆ UDARIO PO MILANOVIĆU: Ubio bih se da sam premijer Hrvatske kao što je on

Fudbal -
On je pre neki dan na Rujevici rekao da ga ne zanima hrvatska fudbalska liga zbog slabog fudbala. Hrvatska ima 143.000 fudbalera. To su građani tvoje zemlje" poručio je prvi čovek Dinama predsedniku Vlade susedne zemlje

Prvi čovek Dinama Zdravko Mamić se za vreme sastanka rukovodstva hrvatskog fudbala na Plitvicama obrušio na hrvatskog premijera Zorana Milanovića, a osvrnuo se i na poslednju kaznu iz Uefe, kao i na odnose sa Hajdukom."Kada sam rekao da će nas kazniti zbog povika 'Mamiću, ciganine', ljudi su me ismevali i govorili da je to izmišljotina. Prazne tribine su samo prvi korak, drugi je prazan stadion, a treći oduzimanje bodova ili izbacivanje", rekao je Mamić komentarišući poslednju kaznu Uefe, koja je zbog povika "Za dom, spremni" tokom utakmice sa Norveškom na Maksimiru, kaznila HNS utakmicom bez navijača, a to će biti protiv Italije."Šuker će ići u Nion da pokušamo sve da rešimo u našu korist, a vrhunski pravnici će uraditi svoj deo posla. Problem je u tumačenju Zakona i pravilnika, primer je Maksimir gde nas Uefa kažnjava zbog 'Mamiću, ciganine', a onda sud oslobodi one koji su vikali to na stadionu. Vlast to može rešiti, ali očito je to ne zanima", rekao je Mamić i dodao:"U nedelju sam bio na Kantridi, vikali su mi da sam četnik, ciganin i srpsko kopile, a to niko nije napisao. Neka politika stvori zakonske okvire, mi moramo da donesemo čiste odluke, a mediji moraju da promovišu dobre stvari i ukažu na one loše."

A onda se dotakao i premijera Milanovića.

"Ja bih se ubio kada bih bio premijer države kao što je Milanović, koji je pre neki dan na Rujevici rekao da ga ne zanima hrvatska fudbalska liga zbog slabog fudbala. Hrvatska ima 143.000 fudbalera. To su građani tvoje zemlje!"

Mamić je potvrdio da HNS želi utakmicu Hrvatska–Italija u Splitu, pa je udelio Splićanima i savet kako da iskoriste tu šansu.

"Moramo iz toga da izvučemo maksimum, otvorimo treninge navijačima, adaptiramo se na Poljud pre Bugarske, da postavimo fan-zone i video-zid."

Foto: Fonet/AP
Foto: Fonet/AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track