Opet Partizan napadao, a Zvezda davala golove
Foto: BETA

Kup Srbije

Opet Partizan napadao, a Zvezda davala golove

Fudbal -
Slično prvom meču Partizan je stavrao mnoštvo prilika i promašivao, dok je Crvena zvezda murdro branivši svoj prostor iz brzih kontranapada uspela da ugrozi gol Partizana. Od tri napada dva su bila fatalna po "crno-bele".
1 / 11 Foto: Dado Đilas

BEOGRAD - Fudbaleri Crvene zvezde izborili su palsman u finale Kupa Srbije pošto su i u drugom meču nadigrali Partizan. Crveno- beli su u revanšu na stadionu Partizana trjumfovali s 2:0 i ukupnim rezultatom od 4:0 idu u finale u kome će odmeriti snagu sa čačanskim Borcem koji je na opšte iznenađenje u sred Novog Sada eliminisao Vojvodinu (0:1).

Slično prvom meču Partizan je stavrao mnoštvo prilika i promašivao, dok je Crvena zvezda murdro branivši svoj prostor iz brzih kontranapada uspela da ugrozi gol Partizana. Od tri napada dva su bila fatalna po "crno-bele".

Golove za Zvezdu su postigli Lazović i Borha, dok se na strani Partizana može nabrojati mnoštvo prilika, prvu i to možda i presdunu već u 5. minutu nije realizovao Vukić, njegov šut ka golu Bajkovića zaustavila je desna stativa...

Idealnu priliku propustio je i Marković u 15. minutu, dok je tragičar meča Lamine Dijara koji se bar dva puta propisno obrukao pred golom Crvene zvezde. Ipak mora se reći da je Zvezda pametnom igrom ...zasluženo došla do trijumfa...Partizan je imao svoje šanse alli ih nije iskoristio.

Finale će biti odigrano 16. maja u Novom Sadu na stadionu "Karađorđe".

Partizan je uglavnom bio bolji sve do primljenog gola, posle čega je Zvezda preuzela kontrolu i inicijativu. Obe ekipe imale su nekoliko dobrih šansi, a naročito crno-beli, koji su imali dve kolosalne prilike.

Naročito se ispromašivao centarfor Partizana Lamin Dijara. Ivan Ivanov je već u petom minutu pogodio stativu Zvezdinog gola, pošto je glavom uhvatio pas Vladimira Volkova direktno iz auta.

Partizan je sledeću dobru priliku imao u 15. minutu, kada je Zvonimir Vukić dodao Lazaru Markoviću, a ovaj pobegao Dušku Tošiću, ali je sa ivice peterca šutirao preko gola.

Zvezda je prvu veliku šansu imala u 26. minutu, kada je Darko Lazović ukrao loptu Nemanji Rniću i "vukao" je do šesnaesterca Vladimira Stojkovića, ali mu je Ivanov uklizao i izbio loptu. Odmah posle toga, u sledećem napadu Partizana, Tošić je pogrešio i omogućio centarforu Partizana Laminu Dijari da šutne, ali je lopta otišla preko gola.

Lazović je u 33. minutu sa ivice šesnaesterca pokušao da lobuje Stojkovića, ali nije uspeo. Zvezda je na samom početku drugog poluvremena imala odličnu šansu, ali je šut Luke Milivojevića sa oko 20 metara otišao tik preko gola. Partizan je dva minuta kasnije imao dobru šansu, kada je Nemanja Tomić dodao Volkovu, a on centrirao i pronašao Stefana Babovića, koji nije bio precizan sa oko osam metara.

Posle silnih promašaja Partizana, kazna Zvezde usledila je u 63. minutu. Filip Kasalica je krenuo u kontranapad i ubacio loptu Lazoviću na levu stranu, a on je do nje stigao pre Stojkovića, šutnuo je po zemlji i uspeo da je ubaci u gol.

Partizan je u 72. minutu imao još jednu veliku šansu. Zvonimir Vukić je ubacio loptu u prazan prostor, Filip Mladenović nije uspeo da je iskontroliše, a Dijara je izbio sam ispred Bobana Bajkovića, ali je šutirao pored gola. Zvezda je tačku na meč stavila u 81. minutu. Luka Milunović je dodao loptu Borhi, on je prodro po levoj strani i šutirao. Stojković je uspeo da zakači loptu, ali ona se dokotrljala u mrežu.

http://www.youtube.com/watch?v=OPh6yyxzaVM

Lukić posle dve godine došao kod Đurića

Više od 28.000 navijača okupilo se na stadionu Partizana na revanš meču polufinala Kupa Srbije između Partizana i Crvene zvezde. Spektakulrani ambijent u Humskoj 1 nisu mogle da pokvare ni sitnije čarke koje su se kao uvertira susreta večitih rivala dešave u gradu i na južnoj tribini stadiona.

Oko 19 časova izbila je tuča među navijačima Partizana koju je na svu sreću policija brzo lokalizovala. Negde u isto vreme na stadion "crno-belih" je posle dve godine odsustva stigao i predsednik Zvezde Vladan Lukić.

On nije izbegao rukovanje s "ljutim rivalom" predsednikom Partizana Đurićem koji je na stadionu Partizana dočekan zvižducima sa istočne tribine i povicima. "Uprava napolje"....

PARTIZAN: Stojković, Aksenttijević, Volkov, Rnić, Ivanović, Kamara, Babobić, Tomić, Vukić, Marković, Dijara. Rezerve: R. Ilić, Miljković, Ostojić, Smuiljaanić, Ninković, S.Ilić, Manga

CRVENA ZVEZDA: Bajković, Tošić, Mijailović, Dimitrijević, lazović, Evandro, maksimović, Milivojević, Kasalica, Mladenović, Vešović. Rezerve: Vesić, Krneta, Mikić, Milunović, Borha, Kadu, Petković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track