BLOG UŽIVO: Mauri: Dobio sam 1.000 sms poruka posle gola
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: Mauri: Dobio sam 1.000 sms poruka posle gola

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

15:39 - Tomićević i Moldovan šampioni SrbijeKajakaš Marko Tomićević osvojio je danas prvo mesto na Pojedinačnom prvenstvu Srbije u jednosedu na 5.000 metara, dok je u ženskoj konkurenciji šampionski naslov za 2015. godinu pripao Nikoli Moldovan. Tomićević je na Adi Ciganliji do titule prvaka stigao pobedivši Milenka Zorića i Ervina Holperta, dok je prošlogodišnja najuspešnija sportistkinja Srbije, Nikolina Moldovan do prvog mesta došla uspred Sandre Polovine i Milane Trkulje. Pobedama na Pojedinačnom prvenstvu Srbije na 5.000 metara, Tomićević i Moldovan obezbedili su mesto u nacionalnom timu u toj disciplini za učešće na Evropskom prvenstvu, koje se održava se u češkim Račicama od 01. do 03. maja.

15:22 - Hetafe i Viljareal odigrali nerešenoFudbaleri Hetafea i Viljareala odigrali su danas nerešeno 1:1, u utakmici 31. kola španskog prvenstva. Viljareal je poveo u 52. minutu golom Ikečukvua Učea iz jedanaesterca i time je "žuta podmornica" prekinula niz od četiri utakmice bez postignutog gola. Prethodno penal je dosuđen pošto je Mehdi Lesen oborio Učea u šesnaestercu. Konačan rezultat postavio je Dijego Kastro golom u 64. minutu. Odbrambeni igrač Viljareala Mateo Musaćio doživeo je tešku povredu skočnog zgloba u završnici utakmice. Lekari obe ekipe su mu odmah ukazali pomoć, a nakon toga je na nosilima iznet sa terena. Viljareal nije pobedio ni u petoj uzastopnoj utakmici i nalazi se na šestom mestu na tabeli sa 51 bodom, a Hetafe, koji je u poslednje tri utakmice osvojio sedam bodova, zauzima 13. mesto sa 36 bodova.

15:14 - Pelisije doneo Kjevu pobedu u ĆezeniFudbaleri Kjeva pobedili su danas kao gosti ekipu Ćezene sa 1:0 (0:0) u utakmici 30. kola italijanske Serije A. Jedini strelac na meču na stadionu Dino Manuci bio je iskusni napadač Serđo Pelisije u 82. minutu. Ćezena je porazom znatno smanjila šanse za opstanak, pošto Atalanta ima četiri boda više, ali i utakmicu manje, dok je tim iz Verone novim trijumfom prebrinuo brige da i naredne sezone igra u Seriji A.

15:04 - Bajer otpušta Spahića zbog napada na redara?Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Emir Spahić mogao bi da dobije otkaz u Bajer Leverkuzenu jer je pod istragom policije zbog tuče sa klupskim redarima. Kako prenosi agencija AFP, nemački tim će u dogovoru sa policijom odluku doneti sutra."Spahić još uvek ima ugovor sa nama, ali sada se advokati bave tim slučajem. Njemu je veoma žao zbog incidenta, ali ne smemo da dozvolimo takve ispade u javnosti", rekao je direktor Rudi Feler.Spahić se nakon što je dao intervju uoči meča protiv Hamburga potukao sa redarima, a u obračunu je učestvovao i njegov brat Alen. Spahiću ugovor ističe na leto 2016. godine, a ovu sezonu je ranije završio zbog povrede u četvrtfinalu Kupa Nemačke protiv Bajerna. On je član Bajera od 2013. godine, a tokom karijere igrao za Čelik, Zagreb, Šinjik, Torpedo iz Moskve, Lokomotivu iz Moskve, Monpelje, Sevilju i Anži. Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine nastupio je 80 puta i dao tri gola.

14:47 - Kenijac Mark Korir pobednik maratona u ParizuKenijski atletičar Mark Korir pobedio je danas na maratonu u Parizu, dok je u konkurenciji žena trijumfovala Meseret Mengistu iz Etiopije. Korir je stazu od 42 kilometara i 195 metara prešao za dva sata, pet minut i 49 sekundi. On je tako popravio lični rekord od 2:07,08 sata, koji je postavio 2013. godine. Drugo mesto zauzeo je njegov sunarodnik Luka Kanda sa 2:07,20 sata, a treći kroz cilj prošao je Seboka Tola iz Etiopije sa 13 sekundi zaostatka. "Uvek dajem sve od sebe. Srećan sam, popravio sam lični rekord", rekao je Korir za francuske medije. U konkurenciji maratonki pobedila je Meseret Mengistu iz Etiopije rezultatom od 2:23,26 sata. Drugo mesto zauzela je njena sunarodnica Amane Gobena sa 2:23,30, a treća je bila Kenijka Visilin Džepkešo sa 2:24,44 sata.

14:29 - Junajted raskida ugovor sa Van Persijem?Engleski fudbalski klub Mančester Junajted spreman je da napadaču Robinu van Persiju ponudi pet miliona funti kako bi raskinuli ugovor u junu, tvrdi današnji Dejli Mejl. Holandskom fudbaleru ugovor sa Junajtedom ističe sledeće godine, ali klub želi da ranije završi saradnju jer van Persi ima visoka nedeljna primanja, oko 250.000 funti. Ukoliko se to ostvari van Persi neće imati problem da pronađe novi tim, pošto su za njega interesovanje već sada pokazali Juventus, Inter i Lacio. Van Persi je ove sezone u svim takmičenjima odigrao 26 utakmica i postigao 10 golova. On je 2012. godine prešao iz Arsenala u Junajted, a igrao je još za Fejnord. Za reprezentaciju Holandije nastupio je 96 puta i dao 49 golova.

14:18 - Lema pobednik maratona u BečuEtiopski atletičar Sisaj Lema pobedio je danas na maratonu u Beču, dok je u ženskoj konkurenciji pobedila Švajcarkinja Maja Nojnšvander. Lema je pobedio rezultatom od dva sata, sedam minuta i 31 sekundu. To je treći najbolji rezultat u 32-godišnjoj istoriji maratona u Beču. On se izdvojio iz grupe i poslednjih 15 kilometara trčao je sam, pošto su njegovi glavni konkurenti imali problema sa povredama i vetrom. Lema je rekao da nije zadovoljan pejsmejkerima trke, koji mu nisu pomogli da ostvari rezultat od 2:06,35. "Morao sam da trčim sam, pošto drugi nisu trčali za mene. Srećan sam što sam pobedio, prvi put sam u Beču i ljudi su dobri, bodrili su me tokom cele trke", rekao je Lema. Drugo mesto zauzeo je Kenijac Dankan Koeč sa 2:12,14 sata, a treći kroz cilj prošao je Siraj Gena iz Etiopije sa 2:12,48. U konkurenciji maratonki pobedila je Švajcarkinja Maja Nojnšvander sa 2:30,09, koja se u poslednjih 10 kilometara izdvojila, druga je bila Kenijka Agnes Mutune sa 2:30,19, a treća njena sunarodnica Ester Čemtai rezultatom od 2:30,32. "Uživam da trčim u Beču. Tek na samom kraju sam počela da razmišljam o pobedi. Jak vetar je razlog lošijih rezultata", rekla je Nojnšvander.

13:15 - Krunić: Novi Pazar nezgodan rivalTrener fudbalera Jagodine Simo Krunić rekao je danas da utakmica protiv Novog Pazara u 22. kolu Superlige dolazi u lošem trenutku po njegov tim."U poslednja dva kola Novi Pazar je pobedio Crvenu zvezdu i Mladost, a utakmica za nas dolazi u nezgodnom trenutku jer će se osetiti umor posle takmičenja u Kupu Srbije. Biće jako teško, ali ukoliko želimo pobedu moramo da odigramo angažovano do poslednjeg atoma snage", rekao je Krunić na konferenciji za medije.On je dodao da je eliminacija od Partizana u polufinalu nacionalnog kupa već zaboravljena i da se ekipa okreće domaćem šampionatu."Meč protiv Pazara će propustiti Miloš Lepović i Aleksandsar Filipović, a još uvek ne znam ko će igrati umesto njih", naveo je Krunić.Uprava Jagodine odlučila se za posebne mere obezbeđenja pošto utakmicu protiv Novog Pazar smatra visoko rizičnom zbog najavljenog dolaska gostujućih navijača."Preduzeli smo sve neophodne mere kako bismo izbegli moguće incidente oko stadiona i na njemu. Angažovan je veliki broj pripadnika bezbedonosnih snaga jer su navijači Novog Pazara najavili dolazak u velikom broju i biće smešteni na južnoj tribini", poručili su iz jagodinskog superligaša.Fudbaleri Novog Pazara nalazi se na petom mestu sa 33 boda, tri više od Jagodine koja je na osmoj poziciji.Utakimica 22. kola između Jagodine i Novog Pazara igra se sutra na Gradskom stadionu u Jagodini od 15.30.

12:19 - Marina Maljković i naredne sezone predvodi LionSelektorka košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković produžila je ugovor sa Lionom, pa će ostati u francuskoj ekipi i naredne sezone. Maljković je iz Partizana došla u Lion 2013. kada je klub bio u teškoj situaciji, a već u prvoj sezoni osvojen je prvi trofej u klupskoj istoriji. Predsednik Liona Nikola Forel rekao je da se klub stabilizovao i da je zadovoljan što će Marina Maljković ostati. "Bilo je od velike važnosti da Marina nastavi da radi u Lionu i da nas vodi do najvišeg nivoa. Poslednje dve sezone bile su pogođene administrativnim problemima, ali budućnost sada izgleda svetlo. Zahvalan sam Marini na poverenju koje nam je ukazala. Preživeli smo mnogo toga, prošli smo kroz oluju zajedno i to nas je učinilo jačima", rekao je Forel. Forel je najavio dolaske novih košarkašica u ekipu. "U narednih desetak dana kada se završe prvenstva, objavićemo imena pojačanja. Od igračica koje su do sada bile sa nama, možemo da najavimo ostanak Melani Plust, kao i sjajne Milice Dabović. Dovešćemo još pet kvalitetnih košarkašica, a prvom timu će biti priključeno i šest igračica iz omladinskog pogona. Sa takvim sastavom naš cilj će biti borba za plasman u Evropu", rekao je Forel. Uz Marinu Maljković i Milicu Dabović, Lion je produžio saradnju i sa pomoćnim trenerom Milošem Pađenom.

11:52 - Mauri: Dobio sam 1.000 sms poruka posle golaFudbaler Parme Hose Mauri, koji je postigao pobedonosni gol protiv Juventusa, rekao je da je dobio 1.000 sms poruka podrške i zahvalnosti. Poslednjeplasirana Parma pobedila je juče na svom terenu vodeći tim u prvenstvu Juventus sa 1:0 i nanela mu tek drugi poraz u Seriji A. Mauri je postigao gol u 60. minutu. Juventus je igrao bez nekolicine standardnih igrača, koje je trener Masimilijano Alegri odmorio zbog predstojeće utakmice sa Monakom u četvrtfinalu Lige šampiona. "Dobio sam 1.000 sms poruka, kako da odgovorim na svaku? Ovo je najsrećniji dan u mom životu. Zahvalan sam bogu i mojoj baki, koji su me gledali odozgo. Želim da podelim svoju radost sa navijačima", rekao je Mauri, preneli su danas italijanski mediji. Parma je prošlog meseca saopštila da je bankrotirala i bilo je neizvesno da li će nastaviti takmičenje. Čelnici Serije A napravili su plan da zbog regularnosti takmičenja klub završi sezonu, ali uz pomoć najjačih klubova. "Verujem da će moj gol ući u istoriju, pošto nije lako dati gol Juventusu. U poslednjih sedam meseci smo preživeli pakao, ali sada smo se sabrali. Fudbal se igra i glavama, a ne samo nogama", dodao je Mauri.

09:49 - Rubio u ponedeljak na operaciji zglobaKošarkaš Minesote Riki Rubio u ponedeljak će biti podvrgnut artroskopskoj operaciji levog zgloba, saopštio je danas taj NBA klub. Rubio je ove sezone odigrao 22 utakmice nakon što je početkom godine istegao zglob. Poslednji put igrao je 13. marta, a zatim je propustio 13 uzastopnih utakmica. U saopštenju Minesote navodi se da je "neprekidan bol u zglobu" razlog operacije.

09:41 - Američko finale u HjustonuAmerikanci Džek Sok i Sem Kveri sastaće se u finalu ATP turnira u Hjustonu koji se igra za nagradni fond od 488.225 dolara. Sok je u polufinalu savladao Južnoafrikanca Kevina Andersona sa 7:6(3) 6:3, dok je Kveri bio bolji od Fernanda Verdaska iz Španije - 7:5, 2:6, 6:4.

09:30 - Kerber i Kiz za titulu u ČarlstonuAngelika Kerber plasirala se u finale WTA turnira u Čarlstonu pošto je u "nemačkom polufinalu" savladala Andreu Petković sa 6:4, 6:4. Protivnica Nemici u završnom meču turnira, koji se igra za nagradni fond od 731.000 dolara, biće američka teniserka Medison Kiz koja je pobedila Luciju Hradecku iz Češke sa 6:1, 6:4.

08:34 - NBA: Blistali Kari, Pau Gasol, Buker...Golden Stejt je savladao Minesotu 110:101, a u 65. pobedi Voriorsa u sezoni blistao je Stef Kari, sa 34 poena i sedam asistencija. Klej Tompson je dodao 23 poena. Kod gostiju, Zak Lavin je ubacio 37 poena, uz devet skokova. Sjajno veče imao je i Pau Gasol, pobedi Čikaga nad Filadelfijom doprineo je sa 24 poena i 13 skokova, a zapažen je bio i Derik Rouz sa 22 poena, šest skokova i osam asistencija. Toronto je savladao Majami 107:104, čime je Hit napravio veliki korak unazad u borbi za plej-of. Reptorse je predvodio Luis Vilijams sa 29 poena, dok je Demar Derozan dodao 24 poena i šest skokova. Dvejn Vejd je bio sjajan u poraženom timu sa 30 poena, šest skokova i pet asistencija, Goran Dragić je utakmicu završio sa 22 poena. Trevor Buker iz Jute odigrao je meč karijere (36 poena i devet asistencija), a Džez je trijumfovao u Portlandu 111:105.

Rezultati:Orlando – Njujork 79:80Majami – Toronto 104:107Čikago – Filadelfija 114:107LA Klipers – Memfis 94:86Portland – Juta 105:111Golden Stejt – Minesota 110:101

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track