(VIDEO) IVANOVIĆ I MATIĆ PRED TITULOM: Čelsi pobedio Mančester junajted golom Azara
Foto: AP

Derbi Premijer lige

(VIDEO) IVANOVIĆ I MATIĆ PRED TITULOM: Čelsi pobedio Mančester junajted golom Azara

Fudbal -
Pogotkom Begijanca u 38. minutu rešen derbi na Stamford bridžu, a verovatno i celo prvenstvo

Fudbalere Čelsija samo teorija deli od osvajanja pete titule prvaka Engleske posle pobede u derbiju 33. kola Premijer lige na Stamford bridžu protiv Mančester junajteda - 1:0 (1:0).

Gol koji je odlučio utakmicu, a verovatno i prvenstvo postigao je Eden Azar u 38. minutu na asistenciju Oskara.

"Plavci" sada imaju 76 bodova, čak deset više od drugoplasiranog Arsenala i 11 više od trećeplasiranog Mančester junajteda, koji ima i utakmicu više. Dakle, Čelsi i Arsenal će odigrati još po šest utakmica, a "crveni đavoli" jednu manje. Teoretski, lider je dostižan, ali...

Trener Čelsija Žoze Murinjo je "zabunkerisao" prilaze golu Tiba Kurtoe pojačavši defanzivu stavljanjem Kurta Zume u prvi tim, ispred standardne zadnje četvorke. Cilj je opravdao sredstvo, domaćin nije primio gol. Ostvario je pobedu na "murinjovski način".

Srpski reprezentativci su Branislav Ivanović i Nemanja Matić su, naravno, odigrali ceo meč za "plavce".

Gosti su više imali loptu u posedu, ali od toga im je bila slaba vajda. Šansa Vejna Runija u ranoj fazi utakmice i pogodak Radamela Falkaoa u stativu u 77. minutu malo su od ekipe Luja van Gala, koja je želela da trijumfom u Londonu unese neizvesnost u šampionsku trku.

Čelsi je zabeležio 23. prvenstvenu pobedu, uz sedam remija i samo dva poraza, a nije izgubio još od prvog dana 2015. godine.

Mančester junjated je takođe bio u dobroj seriji pre dolaska na Stamford bridž - vezao je šest pobeda. Međutim, stao je u Londonu.

Čelsi je postao noćna mora za "crvene đavole", koji u međusobnim duelima nisu ostvarili pobedu još od oktobra 2012. godine. U međuvremenu, sastali su se čak sedam puta u svim takmičenjima.

"Plavci" su tri puta osvajali Premijer ligu, 2004/05, 2005/06 i 2009/10, a sva je prilika da će to učiniti i ove sezone. Samo čuda svemirskih razmera mogu da ga spreče u tome.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track