(VIDEO) BELODEDIĆU, ŠTA ĆE REĆI DELIJE: Zvezdina legenda za rušenje Marakane
Foto: Fonet

Šok za navijače

(VIDEO) BELODEDIĆU, ŠTA ĆE REĆI DELIJE: Zvezdina legenda za rušenje Marakane

Fudbal -
To je pre svega dotrajalo zdanje. I na tom mestu treba da dignu novi, moderan stadion. Mislim da je krajnje vreme za tako nešto, kaže nezamenjivi član najtrofejnijeg tima Crvene zvezde

Legendarni libero Crvene zvezde Miodrag Belodedić prokomentarisao je informaciju o rušenju stadiona u Tokiju na kom je Crvena zvezda savladala čileanski Kolo kolo (3:0) i 1991. godine postala nezvanični prvak sveta u fudbalu i stakako da bi sudbinu tog stadiona trebalo da doživi i stadion Rajko Mitić.

"To je pre svega dotrajalo zdanje. I na tom mestu treba da dignu novi, moderan stadion. Mislim da je krajnje vreme za tako nešto, i da bi svi bili zadovoljni takvim projektom", rekao je nekadašnji rumunski reprezentativac, koji je sa Steauom i Crvenom zvezdom bio šampion Evrope.

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

Nekadašnji fudbaler Zvezde prati dešavanja u srpskom fudbalu i ističe da se u Humskoj bolje radi, pa otuda Partizan ima i više titula.

"Naravno da pratim srpsko prvenstvo. Ne znam hoće li Zvezda uspeti da stigne Partizan, ali su i crno-beli počeli da posustaju u poslednje vreme. Međutim, za razliku od crveno-belih, u Humskoj se nekako poslednjih godina bolje radi, razmišlja, pa i samim tim dolaze i titule", smatra Belodedić.Na pomen Nacionalnog stadiona u Tokiju, popularni Mile je govorio sa mnogo emocija

"Igrao sam tamo dva puta. Prvi put sa Steauom 1986. i nisam imao sreće, ali sam sa Zvezdom pet godina kasnije postao prvak sveta. I dalje na zidu držim slike kada smo podigli pehar posle trijumfa nad Kolom Kolom (3:0), međutim, nije mi žao što su srušili stadion. Bilo mu je vreme, uostalom to bi i crveno-beli trebalo da urade. - rekao je Belodedić i dodao da ima nekoliko slika koje čuva kao uspomenu.

"Tada nažalost nije bilo mobilnih telefona, ali imam nekoliko slika koje čuvam kod kuće. Pošto sam tamo igrao dva puta, dali su mi i neki mali barjak koju sam takođe sačuvao. Drago mi je zbog tih uspomena, jer tada nisam imao vremena da razmišljam o drugim stvarima, nego samo o terenu i kako da pobedimo".

http://www.youtube.com/watch?v=hjfPAeAkBPo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track