Blizanci Žunići ušli u istoriju!
Foto: Saša Pavlić

VRH Dečaci iz Bazela postali svetska atrakcija

Blizanci Žunići ušli u istoriju!

Fudbal -
PRESEDAN Braća Dalibor i Dejan bili na različitim stranama prijateljskog meča kadeta Srbije i Švajcarske (1:1)
1 / 2 Foto: Saša Pavlić

Pred prijateljsku utakmicu između kadetskih selekcija Srbije i Švajcarske u Staroj Pazovi Vera, majka blizanaca Žunića, Dalibora i Dejana, poželela je da se duel između sinova završi bez pobednika i želja joj se ispunila - remi 1:1 (0:1).

Bravo, „orlići“... Reprezentativci Srbije proslavljaju gol Joveljića
Bravo, „orlići“... Reprezentativci Srbije proslavljaju gol Joveljića

Srpski reprezentativac Dalibor dobiće priliku da igra u sutrašnjoj proveri protiv istog rivala, dok je levi bek Dejan juče nastupio za Švajcarsku i bio među zapaženijima na terenu.- Dopala mi se igra i moje ekipe i Srbije, želeli smo pobedu i mi i oni. Priznajem da je ovo bio emotivno najteži meč u mojoj karijeri - izjavio je Dejan, dok je Dalibor dodao:- Na početku se nismo dobro snašli protiv vetra, ali, kako se utakmica približavala kraju, tako su Švajcarci bili ti koji su se brinuli da ne izgube. Moj brat je bio odličan.

Ispred trobojke... Dejan Žunić
Ispred trobojke... Dejan Žunić

Članovi familije Žunić iz Užica došli su da vide i podrže dvojicu svojih rođaka na stadionu Sportskog centra u Staroj Pazovi.- Mnogo mi je značilo to što je bilo nekoliko mojih najbližih na tribinama. Bez obzira na to što nisam igrao u dresu Srbije, osećao sam njihovu podršku, što mi je pomoglo da se lakše adaptiram na uslove za igru i teren.Selektor Milan Ðuričić isprobao je u prvom poluvremenu na desnom krilu talentovanog napadača Tventea Filipa Arsića, koji je centarforu Ðorđu Jovanoviću pripremio jednu dobru priliku za gol. Ipak, „orlići“ su tek sredinom drugog dela meča uspeli da pretvore bolju igru u pogodak, a strelac je bio Dejan Joveljić.

Tim od BalkanacaDOMINACIJA ALBANACAU gostujućem timu od 19 igrača čak osmorica su Albanci poreklom s Kosova i iz Makedonije, dok je jedan član ekipe vraćen s granice zbog toga što nije imao putne isprave Švajcarske već tzv. republike Kosova. Jedini pogodak za Švajcarce postigao je Andi Zećiri, koji je, pored kapitena Nedima Bajramija, štopera Krešnika Hajrizija i našeg Žunića, tehnički najobučeniji igrač jake protivničke ekipe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track