KAD NEĆE SRBIJA I PARTIZAN, IMA KO HOĆE: Drulović dobio trku sa Rajevcem za klupu Makedonije
Foto: Dado Đilas

Izabran naslednik Boška Đurovskog

KAD NEĆE SRBIJA I PARTIZAN, IMA KO HOĆE: Drulović dobio trku sa Rajevcem za klupu Makedonije

Fudbal -
Trener koji je sa omladinskom reprezentacijom Srbije bio šampion Evrope dobio novi angažman

Srpski fudbalski trener Ljubinko Drulović postao je novi selektor Makedonije.

Drulović se afirmisao kao selektor omladinske reprezentacije Srbije, sa kojom je 2013. godine postao prvak Evrope na šampionatu u Litvaniji. Kasnije je bio vršilac dužnosti selektora "A" selekcije, koju je vodio na turneju po Severnoj u Južnoj Americi, gde su "orlovi" igrali sa Jamajkom (2:1), Panamom (1:1) i Brazilom (0:1) uoči prošlogodišnjeg Mundijala. Međutim, FSS mu nije dao veću šansu, jer je za selektora postavljen Dik Advokat. Drulović, takođe, u poslednje vreme kad god Partizan ostane bez trenera figurira kao novi šef stuke, međutim, priliku nije dobio ni u Humskoj.

Zato su mu poverenje ukazali Makedonci posle razlaza sa dosadašnjim selektorom Boškom Đurovskim. Dogovoreno je da Drulović na funkciji bude do kraja kvalifikacija za EURO 2016, ali i tokom priprema za kvalifikacije za Svetsko prvenstvno 2018, kada bi ugovor mogao da bude produžen.

Osim Drulovića, kao kandidat za klupu makedonske reprezentacije slovio je još jedan srpski stručnjak, Milovan Rajevac.

"Ukazana mi je ogromna čast, ali i veliku odgovornost da preuzmem dužnost selektora reprezentacije Makedonije. Zahvaljujem se na poverenju koje mi je ukazao predsednik Savaza Ilčo Đorđioski i ostali članovi Upravnog odbora. Svi koji me poznaju znaju da ću dati sve od sebe ne bi li napravio uspeh. Trudiću se da pokažem da je moj dolazak dobar za makedonski fudbal. Obećavam maksimalan trud i zalaganje", izjavio je 46-godišnji Ljubinko Drulović.

On je kao trener radio u Banatu, slovenačkoj Dravi i "1. avgustu" iz Angole pre nego što se zaposlio u FSS.

Tokom igračke karijere nastupao je za Slobodu iz Užica, Rad, Žil Visente, Porto, Benfiku, Partizan i Panafiel.

Makedonija se nalazi u grupi C kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, gde zauzima pretposlednju poziciju sa samo tri boda iz pet mečeva. Prva je Slovačka sa 15 bodova, a druga Španija sa 12.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track