(VIDEO) U SVETU GA CENE: Pročitajte šta su Delije i Grobari zamerali Miloradu Mažiću
Foto: Dado Đilas

Osmi put deli pravdu na derbiju

(VIDEO) U SVETU GA CENE: Pročitajte šta su Delije i Grobari zamerali Miloradu Mažiću

Fudbal -
Najbolji srpski arbitar prvo je bio na meti crveno-belih, pa onda i crno-belih, a u međuvremenu se dokazao i stekao visok rejting na međunarodnoj sceni

Najbolji srpski sudija Milorad Mažić osmi put će suditi "večiti derbi".

Mažić je izuzetno cenjen u evropskim i svetskim fudbalskim organizacijama. Podsetimo, delio je pravdu na Svetskom prvenstvu prošle godine u Brazilu, a UEFA mu je ove godine poverila vođenje dva važna meča u Ligi šampiona, i to revanša osmine finala između Borusije Dortmund i Juventusa, kao i prvu utakmicu četvrtfinala između madridskih rivala, Atletika i Reala.

Foto: AP
Foto: AP

Sada će, posle "Vestfalena" i "Visente Kalderona", deliti pravdu i na "Rajku Mitiću" u subotu od 18 sati. Kako je krenulo, Mažić bi uskoro mogao da prestigne rekordera po broju "odsviranih" derbija, Miroslava Radomana, koji je Zvezdi i Partizanu sudio deset puta.

Mažić je do sada vodio pet prvenstvenih "večitih derbija", i to poslednjih pet, kao i dva u Kupu Srbije u sezoni 2011/12. U tim duelima crveno-beli su dobili po dva derbija u prvenstvu i Kupu, dok su crno-beli slavili u tri superligaška.

Navijači Partizana žestoko su mu zamerili jer je prošle godine u Humskoj dosudio dva penala za Zvezdu. Oba puta golman crno-belih Lukač zaustavio je udarce gostujućih igrača, a domaćin je na kraju pobedio 2:1. Ipak, Grobari su spevali pesmu posvećenu Mažiću:

"Tri penala hoću ja, neću jedan, neću dva"...

Pre toga, pristalice i rukovodstvo Zvezde su tvrdili da sudija rodom iz Vrbasa radi protiv njihovog kluba, odnosno u korist komšijskog. Naime, mnogo toga su mu zamerali posle pobede Partizana u Subotici 2011. godine. Posle takve hajke, Mažiću tri sezone nisu dodeljivane utakmice crveno-belih ako se izuzmu dueli u Kupu. Najbolji srpski sudija "vraćen" je na Zvezdine utakmice u sezoni 2012/13 i od tada joj je delio pravdu deset puta, a crveno-beli su pored pet pobeda, zabeležili i jedan remi i četiri poraza.

Dakle, Evropi i svetu je Milorad Mažić dobar, samo Srbima ne valja.

Pogledajte penale koje je Mažić dosudio za Zvezdu u 146. "večitom derbiju".

http://www.youtube.com/watch?v=IEgMa3XKtHw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track