BLOG UŽIVO: Evrogol Kolarova za pobedu Sitija

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Evrogol Kolarova za pobedu Sitija

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu

22:45 - Inter pobedio RomuFudbaleri Intera pobedili su večeras Romu sa 2:1 (1:0) u derbi meču 32. kola italijanske Serije A. Inter je nastavio sa promenljivim partijama ove sezone, a do 11. trijumfa u šampionatu došao je golom Maura Ikardija u 88. minutu. Domaćin je poveo preko Ernanesa u 15. minutu, a izjednačenje "vučici" doneo je Nijangolan u 63. minutu. Srpski reprezentativac Adem Ljajić presedeo je ceo meč na klupi Rome, dok je bivši kapiten Nemanja Vidić bio starter u timu neroazura.

21:10 - Vizura pobedila SpartakOdbojkašice Vizure pobedile su večeras Spartak iz Subotice sa 3:1 (25:19, 25:23, 24:26, 25:16) i povele u finalu plej-ofa prvenstva Srbije. Vizuru su do trijumfa predvodile Sara Lozo i Ljiljana Rankovic, koje su upisale po 14 poena, Maja Aleksić je dodala 12, a Maja Savić jedan manje. Najefikasnija kod Spartaka bila je Marta Drpa sa 20 poena, a po 10 su upisale Aleksandra Cvetičanin i Sofija Medić. Finale se igra na tri pobede, a druga utakmica na programu je u sredu, takođe u Beogradu, u dvorani "Vizura" u Tošinom bunaru.

20:55 - Kolarov strelac u pobedi SitijaFudbaleri Mančester sitija pobedili su na svom terenu Aston Vilu sa 3:2, u utakmici 34. kola Premijer lige i preuzeli drugo mesto na tabeli. Siti je poveo u trećem minutu golom Serhija Augera, a prednost je duplirao srpski reprezentativac Aleksandar Kolarov u 66. minutu iz slobodnog udarca. Aston Vila je izjednačila golovima Toma Kleverlija u 68. i Karlosa Sančesa u 85. minutu, a pobedu domaćima doneo je Fernandinjo u 89. minutu iz voleja. Ekipa Manuela Pelegrinija se posle druge uzastopne pobede popela na drugo mesto na tabeli sa 67 bodova i ima bod više, ali i dve utakmice više od trećeplasiranog Arsenala. Aston Vila je pretrpela 18. prvenstveni poraz i na 15. mestu na tabeli ima 32 boda. 20:45 - Atletiko pobedio ElčeFudbaleri Atletiko Madrida pobedili su na svom terenu Elče sa 3:0, u utakmici 33. kola španskog prvenstva i učvrstili se na trećem mestu na tabeli. Najzaslužniji za pobedu aktuelnog šampiona Španije bio je dvostruki strelac Antoan Grizman, koji je golove postigao u 55. i 77. minutu. Gol za domaće postigao je i Raul Garsija u 63. minutu. Grizman je sa 22 gola treći strelac Primere. Ispred su Kristijano Ronaldo iz Real Madrida sa 39 i Lionel Mesi iz Barselone sa 36. Ekipa Dijega Simeonea posle druge uzastopne pobede zauzima treće mesto na tabeli sa 72 boda, a Elče koji je prekinuo niz od dve pobede je 14. sa 34 boda.20:35 - Udineze pobedio MilanFudbaleri Udinezea pobedili su danas na svom terenu Milan sa 2:1, u utakmici 32. kola Serije A i prekinuo niz od šest utakmice bez pobede. Udineze je prekinuo niz od šest utakmica bez pobede, a poveo je 58. minutu golom Đamjera Pincija. Vođstvo je duplirao Emanuel Badu u 75. minutu, a jedini gol za "roso-nere" postigao je Đampaolo Pacini u 88. minutu. Milan je prekinuo niz od četiri utakmice bez poraza i zauzima deveto mesto na tabeli sa 43 boda, a Udineze se posle devete prvenstvene pobede popeo na 12. mesto sa 38 bodova.

20:05 - Borac pobedio Vojvodinu u Novom SaduFudbaleri Borca iz Čačka pobedili su danas u Novom Sadu Vojvodinu sa 3:1, u utakmici 24. kola Super lige Srbije, ostvarili drugu uzastopnu pobedu i izvukli se iz opasne zone. Ekipe su golove postigle u poslednjih 15 minuta. Borac je poveo u 75. minutu golom Miljana Mutavdžića, a pet minuta kasnije vođstvo je duplirao Milan Jevtović. Vojvodina je u 89. minutu smanjila zaostatak golom Milana Makarića, a pobedu ekipi iz Čačka obezbedio je Rade Krunić u prvom minutu sudijske nadoknade vremena. Posle šeste prvenstvene pobede Borac je sa 14. skočio na 10. mesto na tabeli i ima 26 bodova, dok je Vojvodina ostala na četvrtom mestu sa 40, ali gubi korak za Čukaričkim, koji na trećem mestu ima sedam bodova više.19:15 - Živković zadovoljan pobedomTrener fudbalera Voždovca Bratislav Živković rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom protiv Jagodine, koja će njegovoj ekipi mnogo značiti u borbi za opstanak. "Čestitam mojim igračima na dobrom pristupu, na osvojena tri boda. Mi smo pod imperativom došli ovde, da probamo da napravimo rezultat koji bi nam u borbi za opstanak mnogo značio. Moji igrači su odigrali dobru utakmicu. Probali smo da stanemo iza lopte, da kontrama i polukontrama napravimo problem Jagodini. Donekle smo uspeli", rekao je Živković posle utakmice. Fudbaleri Voždovca pobedili su danas na gostujućem terenu Jagodinu sa 2:1, u utakmici 24. kola Super lige Srbije. Beogradski tim je pretposlednji na tabeli sa 21 bodom, a Jagodina je u sredini tabele, na osmom mestu sa 30 bodova. 18:50 - Pobede Novog Pazara i ČukaričkogFudbaleri Čukaričkog pobedili su danas u Kragujevcu ekipu Radničkog sa 1:0 (1:0) u utakmici 24. kola Superlige. Jedini gol na meču postigao je Zoran Rendulić u 49. minutu. Novi Pazar je brzo preboleo poraz od Vojvodine i slavio u Subotici protiv Spartaka rezultatom 2:0, zahvaljujući golovima Miloša Mijića. Voždovac je iznandio na gostovanju Jagodinu sa 2:1, dok su Mladost i Donji Srem u Lučanim podelili bodove (0:0). Jedini trijumf na domaćem terenu ostvario je Radnički iz Niša, koji je pred svojim navijačima pobedio Napredak (2:0) i osvojio važne bodove u borbi za opstanak.

18:10 - Pobeda BarseloneFudbaleri Barselone pobedili su u gostima ekipu Espanjola rezultatom 2:0 u meču 33. kola španske Primere. Golove za goste postigli su Nejmar u 17. i Mesi u 25. minutu. Oba gola su postignuta na asistencije Luisa Suareza. Barselona je meč završila sa fudbalerom manje, pošto je Alba isključen u 55. minutu. Barselona je prva na tabeli sa 81 bodom, dok je Espanjol deseti sa 42.

17:45 - Pobede Leverkuzena i DortmundaFudbaleri Borusije iz Dortmunda pobedili su na svom terenu Ajntraht sa 2:0 (2:0), dok je Bajer iz Leverkuzena osvojio samo bod na gostovanju protiv Kelna (1:1), u utakmicama 30. kola nemačke Bundeslige. Dortmund je zabeležio tek 11. trijumf u šampionatu i ostao u trci za mesto koje naredne sezone u evropska takmičenja. Golove za ekipu Jirgena Klopa postigli su Aubamejang u 24. minutu iz penala i Šinđi Kagava osam minuta kasnije. Srpski internacionalci u redovima "milionera" Miloš Jojić i Neven Subotić presedeli su na klupi ceo meč. Bajer je bio na dobrom putu da zabeleži sedmi uzastopni trijumf u Bundesligi, pošto je do 83. minutu vodio golom Džulijana Brandta. Ekipa iz Leverkuzena je mogla i ranije da reši pitanje pobednika da Hakan Čalhanoglu u prvom poluvremenu nije promašio penal, ali je domaćin u finišu uspeo da izjednači. Važne bodove u borbi za opstanak ostvario je Hamburg, koji je u uzbudljivoj utakmici kod kuće pobedio Augsburg (3:2), dok je Štutgart na kraju osvojio samo brod protiv Frajburga (2:2), iako je na poluvremenu imao dva gola prednosti.

17:15 - Lampe napušta BarselonuKrilni centar Barselone Maciej Lampe nezadovoljan je svojom ulogom u katalonskom klubu i verovatno će otići na kraju sezone. Njegov izgovor ističe na leto, Barsa nije pokazala želju da ga zadrži, a ni Poljak ne deluje naročito voljan da ostane. I u ENDESA i u Evroligi igra po 13 minuta po meču, a došao je 2013. godine iz Laboral Kuče kao veliko pojačanje. Pre Vitorije, 30-godišnji Lampe igrao je za Uniks, Makabi, Himki...16:30 - Nišikori u finalu turnira u BarseloniJapanski teniser Kei Nišikori prvi je finalista ATP turnira u Barseloni pošto je danas u polufinalu lako savladao Slovaka Martina Kližana sa 6:1, 6:2. Nišikori koji brani titulu u katalonskoj prestonici igraće u finalu protiv pobednika drugog polufinala u kojem se kasnije danas sastaju Španci David Ferer i Pablo Anduhar. Turnir u Barseloni igra se za nagradni fond od 2,26 miliona evra.

16:10 - Perić: Idemo na pobedu protiv IslandaSelektor rukometne reprezentacije Srbije Dejan Perić rekao je da se nada pobedi nad Islandom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine. "Idemo da izborimo najbolji plasman i idemo na pobedu. Razmišljamo samo o rezultatu koji će da nas dovede do toga. Igramo sa jednom reprezentacijom koja ima visoki rejting, koja će se sigurno potruditi da u ovim kvalifikacijama izbori učešće na Evropskom prvenstvu", rekao je Perić. "Sigurno je da će na svom terenu uraditi sve da izbore pozitivan rezultat. Mi se za ovu prvu utakmicu pripremamo kao da je ona jedna jedina, dok revanš u Nišu dolazi posle", dodao je on. Rukometaši Srbije okupili su se danas u beogradskom Hotelu In uoči utakmica u kvalfikacijama za Evropsko prvenstvo. Pivotmen reprezentacije Srbije Petar Đorđić rekao je da je srećan zbog povratka u nacionalni tim i dodaje da očekuje neizvestne utakmice s Islandom. Utakmica trećeg kola Grupe četiri između Islanda i Srbije igraće se u sredu od 21.30 u Rejkjaviku, a u nedelju 3. maja izabranici Dejana Perića ugostiće Island u Nišu. Evropsko prvenstvo u Poljskoj održaće se od 17. do 31. januara 2016. godine.16:00 - Remi Sautemptona i TotenhemaFudbaleri Sautemptona i Totenhema odigrali su nerešeno u prvoj utakmici 34. kola engleske Premijer lige. Sautempton je dvaput tokom meča imao prednost, ali ekipa Ronalda Kumana nije uspela da pred svojim navijačima dođe do tri boda. Domaćin je prvi put poveo u 29. minutu, kada je Gracijano Pele iskoristio lošu reakciju odmbrambenih igrača Totenhema i sa oko pet metara savladao Uga Lorisa. Totenhem je do poluvremena stigao do izjednačenja, a strelac je u 44. minutu bio Erik Lamela, koji je iskoristio centaršut Erika Dijera s desnog boka. Novu prednost Sautemptonu doneo je Pele svojim drugim golom u 65. minutu, a konačan rezultat postavio je Kelvin Dejvis u 70. Totenhem zauzima peto mesto sa 58 bodova, a Sautempton je šesti sa jednim bodom manje.15:45 - Mihajlović: Nema šanse da izgubimo od NapolijaTrener fudbalera Sampdorije Siniša Mihajlović ocenio je da njegova ekipa teško može da bude poražena od Napolija u predstojećoj utakmici Serije A, ukoliko igrači u sebi budu imali bes. "Bio sam razočaran nakon remija sa Čezenom u prošlom kolu... Dan kasnije sam bio besan. Bacili smo dva poena, mogli smo jednom nogom da budemo u Ligi Evropa. Ukoliko moji igrači budu pokazali bes koji sam imao ja, teško ćemo biti poraženi od Napolija", rekao je Mihajlović. "Niko u Italiji nije igrao sa četiri napadača kao što smo mi protiv Čezene. Videćemo da li ćemo ponovo igrati tako u nedelju", dodao je on. Mihajlović je kazao da njegova ekipa na gostovanje Napoliju putuje bez straha. "Odlazimo na stadion San Paolo bez straha. Za velike rezultate i dostignuća potrebna nam je hrabrost. Onaj ko se plaši može da ostane kod kuće. Samo hrabrost može da nam donese pobedu i plasman u Ligu Evropa. Pozvao sam čitavu ekipu da krene na put, ali mogao bih da ih vratim ako se ne osećaju najbolje", kazao je on. 15:20 - Van Gal: Gigs će me naslednitiTrener Mančester junajteda Luj Van Gal rekao je da pomoćnika Rajana Gigsa vidi kao svog naslednika na klupi "crvenih đavola". "Verujem da će Rajan biti sledeći trener nakon što ja odem. Sada sam ja taj na kojem je odgovornost. On sada mora da se dokazuje i da ispunjava zadatke, kao igrači. Ono što treba da radi, po meni, on radi veoma dobro", rekao je Van Gal. Gigs je prošle sezone na četiri utakmice predvodio Mančester junajted, kada je otkaz uručen Dejvidu Mojsu, a pred početak tekuće sezone, imenovan je za pomoćnika Van Galu. Ovaj 41-godišnji Velšanin je za čitavu karijeru proveo u Mančester junajtedu, za koji je odigrao 963 utakmice i postigao 168 golova.

14:55 - Anćeloti: Teško ćemo osvojiti prvenstvo ŠpanijeTrener Real Madrida Karlo Anćeloti rekao je da će njegova ekipa teško ove sezone osvojiti titulu prvaka Španije i dodaje da je tim srećan zbog plasmana u polufinale Lige šampiona. "Veoma komplikovano će biti da ove sezone osvojimo Primeru. Imamo zaostatak... Barselona ima dva boda prednosti, iako to nije mnogo, oni su u boljoj poziciji pred završnicu šampionata. Biće teško da dođemo do trofeja", rekao je Anćeloti.Barselona šest kola pre kraja šampionata zauzima prvo mesto sa 78 bodova, dva više od Real Madrida

14:08 - Junajted ponudio De Hei 14,5 miliona evra da ostaneČelnici Mančester junajteda ponudili su golmanu Davidu De Hei 14,5 miliona evra godišnje, kako bi ga zadržali u klubu, ali je on to odbio. Španskom golmanu ističe ugovor sa Junajtedom 2016. a za njega je interesovanje pokazao madridski Real.Inače, De Hea je ranije demantovao mogućnost da ode iz kluba i naglasio da je "laž" sve što se o njemu pojavilo u španskim medijima.

13:18 - Rumenige: Gvardiola na klupi najmanje do leta 2016. godineTrener minhenskog Bajerna Pep Gvardiola ostaće na kormilu najmanje do isteka ugovora 2016. godine, potvrdio je direktor bavarskog klupa Karl Hajnc Rumenige. "Vrlo dobro znam da će Gvardiola biti trener najmanje do 30. juna 2016", rekao je Rumenige za "Bild", a prenosi agencija Rojters. On je naglasio da će se pregovori o eventualnom produženju ugovora voditi u drugom delu godine. "Cilj je da Gvardioli bude produžen ugovor i mislim da postoje velike šanse da on ostane trener i posle 2016", rekao je Rumenige. Direktor Bajerna takođe je rekao da nedavni kontakti Gvardiole i njegovog bivšeg kolege iz Barselone Čikija Bageristajna, koji je sada sportski direktor Sitija, ne zabrinjava čelnike Bajerna. "Nisam zabrinut zbog toga. To samo potvrđuje njegov kvalitet", naveo je Rumenige.

12:22 - Damljanović i Rakića u vođstvuVelemajstor Branko Damljanović i intermajstor Marija Rakić izdvojili su se na tabeli posle pobeda na pojedinačnim državnim prvenstvima u šahu u Vrbasu. Damljanović je pobedio kolegu po tituli Miloša Pavlovića, dok je Rakić, takođe crnim figurama, dobila ženskog velemajstora Anđeliju Stojanović. Njih dvoje su prema trenutnom rejtingu FIDE i bili najveći favoriti za titulu.Rezultati 7. kola seniora: Kovačević-Ristić 0:1, Savić-Bogosavljević remi, Pavlović-Damljanović 0:1, Milovan Ratković-Popović remi, Inđić-Miloje Ratković 1:0, Šarić-Antić remi. Vodi Damljanović sa 5,5 poena, ispred Šarića sa pola poena manje. Antić ima 4,5, Inđić četiri, a Popović, Savić, Pavlović i Ristić po 3,5 poena. Kovačević je osvojio 2,5, dok su na začelju braća Miloje i Milovan Ratković sa po 1,5 poena. Rezultati 7. kola seniorki: Stojanović-Rakić 0:1, Đukić-Drljević remi, Velikić-Žarković 0:1, Milošević-Petrović 1:0, Tomin-Čeljuškina 1:0. Vodi Rakić sa 5,5 poena, ispred Stojanović sa pola poena manje. Po četiri poena imaju Milošević, Čeljuškina, Velikić i Đukić, a 3,5 poena Žarković. Drljević je osvojila tri, Tomin dva, a Petrović pola poena. Seniorke od 15.30 sati igraju pretposlednje, 8. kolo. Njihov šampionat završava se u nedelju. Seniori igraju 11 kola, takođe po Bergerovom sistemu (svako sa svakim), a muški šampionat završava se 28. aprila.

11:42 - Metalac bolji od VojvodineKošarkaši Metalca pobedili su u Valjevu novosadsku Vojvodinu sa 86:80 u prijateljskoj utakmici u okviru priprema za nastavak Superlige Srbije.Utakmica je rešena u finišu, kada su Valjevci uspeli da anuliraju vođstvo Novosađana, koje je predvodio Novak sa 19 poena, a dvocifren učinak imao je i Grubor sa 11 poena. Najefikasniji kod Metalca bili su Ljubičić sa 21 i Jeremić sa 13 poena.

10:02 - Pfaf: Kada Mesi ne igra, Barsa ne igraBivši golman belgijske reprezentacije i minhenskog Bajerna Žan Mari Pfaf smatra "da bez Lionela Mesija nema ni Barselone"."Barselona je sjajan tim, ali ja verujem da je Bajern daleko jači kolektivno. Ako Mesi ne bude imao svoj dan, automatski pola tima Barse ne igra. Napadači mogu biti raspoloženi, ali to je sve irelevantno ako nema završnog pâsa", kaže Pfaf.Bavarci i Katalonci sastaće se u borbi za veliko finale Lige šampiona, a prvi meč biće odigran u Barseloni početkom maja. "Biće ovo veoma težak meč, naravno istovremeno i veoma veliki duel. Igrati u Barseloni protiv Nejmara, Mesija i Suaresa... Bajernova odbrana će morati da bude fokusirana. Ali, ne staje sve u tih devedeset minuta jer posoji i revanš, pa tako smatram da će Bajern proći dalje", dodaje Pfaf. U drugom polufinalu sastaće se torinski Juventus i madridski Real.

10:20 - Džek porazio do sada neporaženogŠvedski bokser Badu Džek osvojio je titulu u supersrednjoj kategoriji u WBC verziji pošto je na poene savladao do sada nepobeđenog Amerikanca Entonija Direla.Tridesetjednogodišnji Džek "prelomio" je meč na svoju stranu u devetoj rundi, a ostatak duela bio je svežiji od protivnika, što mu je donelo titulu.Džek je poboljšao skor na 19 pobeda, jedan remi i jedan poraz, dok Direlov "konto" sada iznosi 27-1-1.

09:30 - Pobeda San Antonija, Hjustona i Vašingtona pragu polufinala U nastavku četvrtfinala plej ofa Zapadne konferencije američke profesionalne košarkaške lige (NBA) San Antonio je savladao Kliperse iz Los Anđelesa sa 100:73 i poveo sa 2:1 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede.Džejms Harden i Dvajt Hauard doveli su Hjuston na korak od polufinala plej ofa Zapada. Pobedi protiv Dalasa - 130:128, kojom je Hjuston poveo sa 3:0 u seriji, Harden je doprineo sa 42 koša, a Hauard sa 26 uhvaćenih lopti!Odigrana je i jedna utakmica na Istoku u kojoj je Vašington savladao Toronto sa 106:99 i, poput Hjustona, poveo sa 3:0 u seriji.

Rezultati:ISTOČNA KONFERENCIJA:Vašington - Toronto 106:99 (3:0 u seriji)ZAPADNA KONFERENCIJA:Dalas - Hjuston 128:130 (0:3)San Antonio - L.A. Klipers 100:73 (2:1)

09:00 - Van Gal: Gigs će me nasleditiMenadžer Mančester Junajteda Luj van Gal rekao je da veruje da će klub Rajana Gigsa odrediti za njegovog naslednika.Gigs je prošle sezone na četiri utakmice vodio Junajted kada je otkaz uručen Dejvidu Mojsu, a potom je imenovan za pomoćnika kada je Van Gal preuzeo ’Đavole’.63-godišnji holandski stručnjak ima ugovor sa Junajtedom do 2017. godine, a već u prvoj sezoni je blizu ispunjenja cilja i povratka kluba u Ligu šampiona, pošto njegovi izabranici trenutno drže treće mesto u Premijer ligi.„Očekujem da će Rajan biti sledeći menadžer. Sada sam ja taj na kojem je odgovornost. On ima zadatak da mora da se pokaže kao igrači. Ono što treba da radi, po meni, on radi veoma dobro“, rekao je Van Gal. Gigs je, inače, prošle godine rekao da je trenutak na koji je najponosniji u svojoj karijeri onaj kada je preuzeo vođenje kluba posle Mojsovog odlaska. Velšanin je odigrao rekordne 963 utakmice u dresu Junajteda, a kao menadžer ima skor od dve pobede i po jednog remija i poraza.08:30 - Kokelan: Želim da budem kao MatićFudbaler Arsenala Fransis Kokelan rekao je da bi voleo da postane veliki igrač poput Nemanje Matića.Arsenal i Čelsi sastaju se u nedelju u derbi meču 32. kola Premijer lige, a Francuz je pohvalio srpskog fudbalera rekvaši jedan od najvažnijih igrača "plavaca"."To što on radi je neverovatno. On je u Čelsiju jedan od najvažnijih igrača. Ima sjajnu sezonu, veliki je igrač i svaka mu čast. Uvek je dobro igrati protiv takvih fudbalera.""Igra na važnoj poziciji, Matić je pokazao koliko je bitan za tim, to ja isto pokušavam da uradim u Arsenalu. Navijači žele dobrog zadnjeg veznog igrača, znaju koliko je ta pozicija važna", rekao je Kokelan. Utakmica se igra u nedelju 17 časova na Emiratima. Čelsi je prvi na tabeli sa deset bodova više od drugoplasiranog Arsenala.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track